Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Wątek: Fuji S9600-czy lustrzanka ?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ja tez lubię mangi... i co z tego <??>
    Muszę zmienić avatara
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    manga to manga, anime to anime zibi
    pokemony i czarodziejki z księżyca to nie jest ambitne anime. Większość ludzi lubiących te pierwsze nie wysiedzi minuty przed TV podczas oglądania czegoś na wysokim poziomie

(Studio Ghibli - wszystko co wypuścili, Seirei no Moribito, Juuni Koki, Gunnm itp, to anime na poziomie, ze świetnie narysowanymi i głębokimi charakterologicznie postaciami oraz wspaniałą i niekoniecznie happyendową historią)
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 3.09.08 o 16:50

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria
    Fajnie zeszła dyskusja, tak sobie czytam, gdzieś na trzeciej, może czwartej stronie Założyciel tematu poinformował, że wybrał już aparacik, a reszta dalej jedzie za i przeciw Fuji.
    A co tam, też wrzucę swoje trzy grosze.
    Pierwszą cyfrówkę jaką miałem to Fuji S5500, zakupiona wbrew wszystkim wówczas nowo kupującym. Był to okres kiedy rządziły takie pokraczne Konica-Minolta z super zoomem. Z3 i Z5 o ile dobrze pamiętam. Jedyne co mi przeszkadzało w Fuji to: sposób manualnego ostrzenia i wyświetlacze, które w żaden sposób nie ułatwiały ostrzenia. No i opóźnienie migawki. S5600 pod względem wyświetlaczy były już lepsze. Sam miałem kupować S9600, ale doszedłem do wniosku, że w takiej samej cenie mogę mieć "lustro" no i kupiłem "Olka". S2 nie pamiętam, S3 był mocno poza zasięgiem przeciętnego zjadacza chleba. Był jeszcze jeden fajny Fuji - przedstawiciel aparatów kompaktowych S20pro, miał chyba ten sam obiektyw co S7000.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Ja tam myślę, że kolega ocenił mnie i mój wiek po moim avatarze ;P
    A dog-master jest kotem

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    A dog-master jest kotem
    Napisał "IGOR" z Frankensteina

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    manga to manga, anime to anime zibi
    pokemony i czarodziejki z księżyca to nie jest ambitne anime. Większość ludzi lubiących te pierwsze nie wysiedzi minuty przed TV podczas oglądania czegoś na wysokim poziomie

(Studio Ghibli - wszystko co wypuścili, Seirei no Moribito, Juuni Koki, Gunnm itp, to anime na poziomie, ze świetnie narysowanymi i głębokimi charakterologicznie postaciami oraz wspaniałą i niekoniecznie happyendową historią)
    Anime, to słowo oznaczające japońska animację (poza japonią).
    Niewielka ilość całkowitego mangowego rynku w Japonii doczekuje się adaptacji w formie anime. Nie mniej mówimy tu o filmach a więc praktycznie o tym samym
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    No i zrobiło się gorąco a wystarczyło przecież tylko udzielić człowiekowi porady w wyborze aparatu bez wgryzania się z uszczypliwymi uwagami.
    Pozdrawiam wszystkich "fachowców",tych starszych i tycz młodszych i życzę wszystkim jeszcze większych sukcesów w pracy i życiu osobistym.Dalsza dyskusja nie ma sensu i niczego dobrego nie wnosi na to forum.Ja obstaję przy swoim a moi" przeciwnicy"w tej debacie pewnie też.Proszę tylko o jedno: jeżeli
    ktoś posiada jakąś wiedzę to niech się nią podzieli z innymi,po to jest to forum.Jeżeli zaś ktoś pisze,że przez jego"łapki przeszło sporo aparatów"a nie udziela odpowiedzi w danej sprawie to lepiej niech się wypowie w Hyde Park,a uwagi typu"piszesz bzdury","idiotyzmy"czy też inne uszczypliwości to zwykła smarkatiada i źle świadczy o samej osobie.
    Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tyrkand Zobacz posta
    Wykrecik napisał:
    "Nie przesadzajmy. Fuji to dobra marka. Hybrydy typu s5500. s5600, s5700 - są bardzo udane. Sam fotografowałem kiedyś s5600 i s5700. Spokojnie mogę polecić ten pierwszy. Ma full manual i spokojnie może posłużyć do nauki fotografii"
    Może inne modele fuji są trochę lepsze od s9600 ale ten model to porażka.
    Jeżeli chodzi o manual to wszyscy na forum fuji podkreślają,że na tym programie nie da się zrobić zdjęcia.Jeżeli chodzi o lustra to fuji wpuściła na rynek chyba tylko jedno-s5 pro.To dość marny dorobek.Przeczuwam kryzys
    tej firmy,przynajmniej w produkcji aparatów fotograficznych.
    Posiadam Fuji s 6500 fd (jeszcze) i uważam że to bardzo dobra Hybryda !

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria
    Sorry za OT, ale dręczy mnie jedna kwestia. Dlaczego nazywacie Fuji np 5500, 5600, 6500 hybrydami? Na czy polega ich hybrydowość?
    Może źle rozumuję, ale dla mnie hybrydą jest np Olympus E330, E510...