Strona 38 z 66 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Też bym chciał ale to pobożne życzenie.
    Jak szybszego autofokusa o większej ilości punktów się spodziewam to na wizjer z E-3 nawet nie czę.
    Bo kto wtedy będzie kupował E-trójkę?
    No bo ja wiem, AF z 40D w EOS400 jakoś mógł być, to czemu w E-530 nie może być tego z E-3? Niechby był nawet zauważalnie wolniejszy, to i tak byłby postęp.
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    No bo ja wiem, AF z 40D w EOS400 jakoś mógł być, to czemu w E-530 nie może być tego z E-3? Niechby był nawet zauważalnie wolniejszy, to i tak byłby postęp.
    Czytaj uważnie, chodziło o OVF, a nie AF.

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    A ja myślę, że skoro 50-200 dostał SWD,to za chwilę pozostałe obiektywy też będą mieć ten silnik. Przydałby się obiektyw 300 z serii profi z mniejszym światłem, ale za to za rozsądne pieniądze. 100-300 2.8-3.5 SWD
    Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Czytaj uważnie, chodziło o OVF, a nie AF.
    Faktycznie, niedoczytałem, z drugiej strony w końcu OVF to nie jedyne co różni E-3 od E-520, do tego budowa, ergonomia, szybkostrzelność. Inny przykład (dane za dpreview) to D80 ma nawet nieznacznie większy OVF niz D200, taki sam układ czujników AF i identyczną matrycę (podobno nawet lepiej obsłużoną), jakoś mimo wszystko mogły razem istnieć w ofercie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Fajnie się czyta te Wasze bajania - dobranoc państwu...

PS: od siebie dodam, że dziwię się Wam: skoro tak boicie się ew. upadku E-Systemu, to dlaczego jeszcze nie jesteście u Nikona czy Canona...? Co się stanie, jak upadnie system...? Klamoty Wam pogniją? Aparat nagle przestanie robić zdjęcia...? Ech.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cichybartko Zobacz posta
    tylko że Canon wprowadził EOS, Minolta też coś wykombinowała. Nie jestem specem ale tamte drastyczne zmiany bagnetu były pewnie spowodowane coraz większym nasyceniem sprzętu elektroniką, coraz większa komunikacja szkła z body.
    Witam !

Canon wprowadzil od modelu 300D bagnet EF-S
    ktory byl juz niekompatybilny w dol w Canonach.

--- cytat

Bagnet EF-S
    Matryca formatu APS-C stosowana w aparatach EOS 30D, EOS 20D, EOS 350D i OS 300D pozwala korzystać z relatywnie małych i lekkich obiektywów systemu EF-S. Dają one pole obrazowe o średnicy mniejszej niż średnica wymagana do pokrycia matryc formatu 35mm. Litera "S" w nazwie pochodzi od zwrotu "Short Back Focus" opisującego układ pozwalający na zbliżenie ostatniej soczewki obiektywu do matrycy aparatu bardziej niż zwykle.
    Aparaty z mocowaniem EF-S akceptują obiektywy EF-S i EF. A obiektywy EF-S można montować tylko na korpusach EF-S. Biała kropka na obudowie obiektywu odróżnia obiektywy EF-S od konstrukcji EF posiadających tradycyjna czerwoną kropkę. specjalny gumowy pierścień na tylnej powierzchni obiektywu chroni przed powstaniem ewentualnych uszkodzeń wynikających z prób zamontowania obiektywu EF-S na bagnecie EF.

--- koniec cytatu

Pozdrawiam.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez daghda Zobacz posta

PS: od siebie dodam, że dziwię się Wam: skoro tak boicie się ew. upadku E-Systemu, to dlaczego jeszcze nie jesteście u Nikona czy Canona...? Co się stanie, jak upadnie system...? Klamoty Wam pogniją? Aparat nagle przestanie robić zdjęcia...? Ech.
    Ja się nie boję, dowód, zakup e-3 parę dni temu. I tak co jakiś czas trzeba wymienić graty, bo starzeją się technologicznie. Jak Olek wymięknie, w co nie wierzę to przesiąde się na coś innego. Fotografię można robić każdym systemem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez daghda Zobacz posta

Upadek systemu to zawsze jest kłopot. W końcu wszystko się psuje, zużywa, a jak nie produkują nowych to trudno kupić.
    Do tego w tej chwili w 4/3 brakuje jednak trochę obiektywów, jakby padł to już by się nie pojawiły, a to mogłoby trochę jednak zaboleć, bardziej niż nawet długie czekanie.

Oczywiście to tylko takie banialuki bo nie wierzę żeby 4/3 miał paść, prędzej padnie DX, czy inne APS-C.

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Ponieważ rozmowa ma dotyczyć nowego systemu, a rozmawiamy o starym, zapraszam do dyskusji na ten temat do nowego wątku o przyszłości 4/3

diabolique
    Gość
    Upadek systemu oznacza tanie korpusy i szkiełka za bezcen (vide fotografia analogowa - kupiłem FF za 100PLN).
    Tylko się cieszyć
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 11.08.08 o 00:17