Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 78

Wątek: E-510 czy E-520

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez budda Zobacz posta
    [Czy ktoś ma RawShootera obsługującego RAWy z E-520 ?
    to > było ap ropo raw shootera i do tego sie odniosłem.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam właścicieli E-520
    Mam drobny problem: waham sie między kupnem E-520 a E-510.
    Ten starszy mam w pracy i wim co umie, natomiast chciałbym poznać możliwości młodszego. Przy takich zakupach zwykle wspomagam się instrukcją. Niestety nie udąło mi się dorwać takowej do ...20.
    Będe wdzięczny za pokazanie gdzie gdzie można ją znakeźć, po polsku. Oczywiście w postaci elektronicznej.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pledwon Zobacz posta
    Wielkie dzięki
    Cholera ślepy robię sie na starość, przjdzie robić fotki alfabetem Braille'a.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Witam właścicieli E-520
    Mam drobny problem: waham sie między kupnem E-520 a E-510.
    Ten starszy mam w pracy i wim co umie, natomiast chciałbym poznać możliwości młodszego. Przy takich zakupach zwykle wspomagam się instrukcją. Niestety nie udąło mi się dorwać takowej do ...20.
    Będe wdzięczny za pokazanie gdzie gdzie można ją znakeźć, po polsku. Oczywiście w postaci elektronicznej.
    Pozdr.
    sugerowalbym zakup E-520, sam mialem wczesniej pol roku e-510, jest pare fajnych usprawnien: wiekszy i czytelniejszy wyswietlacz(w sloncu da sie zobaczyc fotke) i mozna regulowac temp. barw, menu zostalo duzo bardziej dopracowane, auto iso wkoncu mozna ustawic wiecej niz iso400, sat jak dla mnie bardzo duzy plus (zawsze mozna recznie na kompie) zaoszczedza troche czasu, automatyczny balans bieli mozna powiedziec ze dziala (teraz juz mam praktycznie caly czas ustawiony na auto ) w e-510 nie dziala za dobrze, pokretlo od regulacji chodzi plynniej, ciut nizsze szumy, struktura szumu jest bardziej ziarnista i latwiejsza do usuniecia, oczywiscie zostaje jeszcze usprawnione live view, sterowanie lampami rc, 3 tryb stabilizacji itd.
    E-520 / ZD 14-42,ZD 14-54,ZD 50-200,EC-14,FL-50,ME-1,Marumi DHG CPL,SlingShot 200AW i inne akcesoria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lukasz3k Zobacz posta
    ...struktura szumu jest bardziej ziarnista i latwiejsza do usuniecia...
    Pokaże mi to ktoś na rawach?

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Pokaże mi to ktoś na rawach?
    Witam.Mi sie zdaje nie wiem czy dobrze ale, zmiany zastosowane w E 520 w porównaniu do E 510 mają podłoże marketingowe i są to zmiany nie wpływające na jakość zdjęć , no i widać to na fotkach z E520
    E 510+kit +CF SanDisk 4gb+CPL polar

kabuto78
    Gość
    Miałem okazje porównać E510 i E520.Jeśli chodzi o jakość zdjęć to nie ma różnicy między tymi dwoma modelami ale już na przykład w lipcowym numerze DFV jest test 15 lustrzanek między innymi właśnie tych dwóch.Wynika z niego że E520 ma większy poziom szumów,mniejszą dynamikę,średnie odchylenie koloru i mniej dokładny balans bieli.
    Ktoś tu pisze że szumy w E520 mają bardziej ziarnisty charakter,nic podobnego są takie same jak w E510 i tu też odsyłam do DFV w sierpniowym numerze jest test E520.
    Wciąż pozostaje bolączka każdego olympusa czyli mały zakres dynamiki przy silnym oświetleniu co owocuje częstym występowaniem przepaleń przy mocno kontrastowych scenach.
    Kompensacja cienia działa bardzo subtelnie i lepszy efekt daje regulacja w photoshopie,nie jest też uruchamiana przez osobną funkcje a jedynie działa gdy gradacja ustawiona jest na auto.
    Jedyna widoczna róznica to menu stylizowane na te z E3 i nowe ładniejsze pokrętła.

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kabuto78 Zobacz posta
    Miałem okazje porównać E510 i E520.Jeśli chodzi o jakość zdjęć to nie ma różnicy między tymi dwoma modelami ale już na przykład w lipcowym numerze DFV jest test 15 lustrzanek między innymi właśnie tych dwóch.Wynika z niego że E520 ma większy poziom szumów,mniejszą dynamikę,średnie odchylenie koloru i mniej dokładny balans bieli.
    Ktoś tu pisze że szumy w E520 mają bardziej ziarnisty charakter,nic podobnego są takie same jak w E510 i tu też odsyłam do DFV w sierpniowym numerze jest test E520.
    Wciąż pozostaje bolączka każdego olympusa czyli mały zakres dynamiki przy silnym oświetleniu co owocuje częstym występowaniem przepaleń przy mocno kontrastowych scenach.
    Kompensacja cienia działa bardzo subtelnie i lepszy efekt daje regulacja w photoshopie,nie jest też uruchamiana przez osobną funkcje a jedynie działa gdy gradacja ustawiona jest na auto.
    Jedyna widoczna róznica to menu stylizowane na te z E3 i nowe ładniejsze pokrętła.
    dokładnie to samo miałem na myśli E-510 E 520 zmiany kosmetyczne i nie wpływające na jakość fotek
    E 510+kit +CF SanDisk 4gb+CPL polar

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Czyli tak, jak się spodziewałem. Żadnej nowej matrycy nie ma. Co najwyżej w elektronice coś pogrzebali.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów