Strona 27 z 44 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To napiszę jeszcze jak robiłem zdjęcia. Czasy jak najdłuższe, byleby zamrozić akcję, przysłona coś koło 5,6(ciemny kit, a 35macro trochę za długi), FL-36R czasem odchylona z korekcją +3EV, czasem na wprost, jak z odchyloną to doświetlałem pierwszy plan lampa wbudowaną(dla światełek w oczach), ISO 200 bo nie chciałem szumów na twarzach...

diabolique
    Gość
    Nie da się złowić grubej ryby na wędkę z leszczynowego kija
    Po prostu do odpowiedniej fotografii jest odpowiednie minimum sprzętowe.
    By ścigać się w formule 1 seryjnie produkowane auto nie wystarczy.

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Nie da się złowić grubej ryby na wędkę z leszczynowego kija
    Po prostu do odpowiedniej fotografii jest odpowiednie minimum sprzętowe.
    By ścigać się w formule 1 seryjnie produkowane auto nie wystarczy.
    z drugiej strony markiem na iso 200 byloby to samo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Karol K., a moim zdaniem zrobiłeś dużo lepsze foty niż gdyby je miała robić np. ciocia z małpką. A, że nie są one tak dobre jak foty profesjonalisty z dobrym sprzętem i doświadczeniem to żadna ujma. Tym bardziej, że jak pisałeś to na ślubie się okazało, że będziesz jedynym fotografem. Także można powiedzieć, że sytuację uratowałeś. Zamiast pięknych profesjonalnych zdjęć, są przynajmniej na pamiątkę dobre amatorskie.

Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    Ostatnio miałem okazję robić zdjęcia na ślubie u brata ciotecznego i używałem mojego E-300 + 14-45 + Fl-36R + ISO 100-400, kościół był bardzo ciemny i co się okazało byłem jedynym fotografem na ślubie(para młoda miała kamerzystę na ślubie i sesję w studio w czasie wesela).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol K. Zobacz posta
    ISO 200 bo nie chciałem szumów na twarzach...
    I to był błąd. Nie znam E300, ale moją E500 (szumią pewnie podobnie) zrobiłbym w takiej sytuacji ISO 800, a potem lekko odszumił na kompie. Na pewno lepiej by to wyglądało niż niedoświetlone foty.

I nie strzelałbym gołą lampą, tylko doświetlał jakimś dyfuzorem. Poszukaj na forum "kaszmirowy dotyk". Używam go z powodzeniem, niedawno zrobiłem sobie jeszcze większy dyfuzorek z opakowania po szamponie. Mieszka na stałe w mojej foto-torebce.

Wiadomo, że najlepiej odbić światło od czegoś jasnego (sufit, ściana). Ale przy ołtarzu jest kłopot z tym. Można próbować np. od obrusu zakrywającego ołtarz. Nie wolno walić gołą lampą!!!
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To napiszę jeszcze jak robiłem zdjęcia. Czasy jak najdłuższe, byleby zamrozić akcję, przysłona coś koło 5,6(ciemny kit, a 35macro trochę za długi), FL-36R czasem odchylona z korekcją +3EV, czasem na wprost, jak z odchyloną to doświetlałem pierwszy plan lampa wbudowaną(dla światełek w oczach), ISO 200 bo nie chciałem szumów na twarzach...
    I tutaj popełniłeś najwięlszy błąd jaki mogłeś popełnic. Ja też spaprałem całkowicie jeden ślub ale nie przejmuje się-->kuzynka była zadowolona więc nie bylo najgozej
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mówcie co chcecie, ale foty Karola może nie są górnolotne, ale są.
    Jakiejś części ludzi takie coś wystarcza

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Mówcie co chcecie, ale foty Karola może nie są górnolotne, ale są.
    Jakiejś części ludzi takie coś wystarcza
    Tak..tutaj masz całkowita rację. Ważne by był uchwycony moment reszta dla większości się nie liczy
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że młodzi coś sobie z tego co zrobiłem wybiorą... No i mam już jakieś doświadczenie i pewną wiedzę, która mam nadzieję zaowocuje w przyszłości... Dzięki za wszystkie uwagi i komentarze

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że młodzi coś sobie z tego co zrobiłem wybiorą...
    jak znam życie to młodzi będą patrzeć (podczas selekcji zdjęć) czy nie zrobili jakiejś głupiej miny, czy suknie ładnie widać i takie tam nikt nie będzie sprawdzał czy proporcje zostały zachowane itepe itede :] więc nie ma sie o co martwić
    E-410 + Zuiko 14-42 + Zuiko 40-150 - - - w szafie jeszcze FED4; FED5; Zenith + Helios 44-2