Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 254

Wątek: E3 a 5D

qbic
    Gość
    eee... po prostu fajniejsze zawsze jest to czego się nie ma.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Chomsky powinien dostać kratę piwa a nie mandacik. nawet jeśli w ferworze walki obraził czyjąś mamusię )

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Tu nie jest rosyjski saloon i obowiązują zasady, których nie wolno łamać.
    Mistrzów ciętej riposty znajdziesz na innym forum.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    bez stresu, po co się irytować
    zaczęło się o za wysokich wobec konkurencji (moim zdaniem) cenach E3

oczywiście każdym aparatem da się robić zdjęcia
    artysta zrobi i pudełkiem od butów
    a już KAŻDA nowoczesna lustrzanka daje olbrzymie pole do popisu
    a nawet każdy przyzwoity kompakt

To jednak nie zmienia faktu, że są aparaty o mniejszych lub większych możliwościach i powinny być stosownie wyceniane (w porównaniu do cen konkurencji). Jedynie tej zasady nie praktykuje Leica, ale tam płaci się za czerwoną kropkę.

A swoją drogą, Leica własnie puszcza parę, że zamierza zdradzić 4/3 i wypuścić lustrzankę nie 4/3:

http://www.popphoto.com/popularphoto...-of-leica.html
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    To jednak nie zmienia faktu, że są aparaty o mniejszych lub większych możliwościach i powinny być stosownie wyceniane (w porównaniu do cen konkurencji).
    No i właśnie cena E-3, w odniesieniu do możliwości fotografowania nim w jaskini, na spływie, na pustyni, na lodowcu czy gdziekolwiek sobie wymyślisz jest jak najbardziej stosowna, tym bardziej w porównaniu do tego, co oferuje konkurencja. Przecież możliwości sprzętu fotograficznego to nie tylko użyteczność wysokiego ISO i jak najpłytsza głębia ostrości - to jeszcze mnóstwo innych rzeczy, które też kosztują i za które ludzie skłonni są zapłacić.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    A swoją drogą, Leica własnie puszcza parę, że zamierza zdradzić 4/3 i wypuścić lustrzankę nie 4/3:

http://www.popphoto.com/popularphoto...-of-leica.html
    A co w tym dziwnego, w końcu 4/3 nie ma przyszłości :P

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    "chomsky" !!!!!!!!!!
    Wspaniałą wypowiedz kwintująca cały temat według mnie.Na chorobe te dewagacje o sprzęcie, jeden zachwala mięciutki obraz, drugi cieniutkie GO, śmiechu warte.Takie tematy powinny lądować na wysypisku jak najszybciej. To tylko rodzi niechęć jednych do drugich. Czy nie lepiej było by spotykać zie nawet z użytkownikami C czy N na wspólnych plenerach niż ciągle porównywać i wytykać wady i zalety poszczególnych modeli.Jeszcze nie wypordukowano idealnego aparatu i nigdy do tego nie dojdzie. Jakieś debaty o sprzęcie. Ze to cena za duża. Ze to niby E3 taki drogi strasznie. Ja ponad dwa miechy temu kupiłem za 3650pln z dodatkową oryginalną baterią. Czy to jest za duża cena? Według mnie nie .Na pewno spadnie ale było to w tedy gdy w polskim sklepie nikt nie chciał mi opuścić nawet 20pln i żądano 4600.To tylko zależy od naszych sprzedawców.Znajomy przywiózł mi z singapuru i jestem z niego bardzo zadowolony, nie mówię że jest idealny i na pewno kupie jeszcze jeden system , bo może przydać sie w różnych sytuacjach.Ruszcie panowie tyłki a na pewno znajdziecie dobry towar w dobrej cenie....

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    za 3.6 k pln da sie już kupić z los estados unidos z roczną gwarancją zaczyna być dobrze...

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Nawet zwykły helios spełni tu swoje zadanie...
    mam 44-2 i pieknie rysuje tło.

tak, ale musisz z takim heliosem podejsc blisko do obiektu zeby ladnie ci narysowal, zrobisz ladny portrecik, ale tylko glowa i kawalek tulowia

jak bedziesz chcial uchwycic cala postac z pieknym bokehem to helios sobie nie poradzi,
    nie poradzi sobie nawet 50tka 1.4 w olku gdyby byla

jakis jasny tele i owszem, ludzka postac ladnie narysuje, ele to musi byc cos w stylu 85mm 1.4 minimum lub 150mm 2.8 lub dluzsze (pisze o olku)

a w 5d 50tka 1.4 sobie z cala postacia jakos poradzi i nie trzeba sie odsuwac na 10metrow lub dalej i to jest fajne w ff
    Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 22.05.08 o 23:59

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Chomsky... lepiej tego nie można było napisać.

Ta dyskusja, choć w różnych wątkach ciągnie się od jakiegoś czasu, i od czego by się nie zaczęła, zawsze idzie w tym samym kierunku. Pewnie Piotr_0602 miał dobre intencje i zainteresowało go dlaczego cena E-3 jeszcze nie spada. Ale jakaś dziwna siła zawsze pcha dyskutantów w kierunku bezowocnej dyskusji o detalach, które i tak nie są dla większości zauważalne. Panie i panowie, podziwiam wasze "kung-fu". Tyle ile wrzuciliście energii w swoje posty by udowodnić detale, które dopiero dzięki wam sobie uświadomiłem... Po prostu was podziwiam.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów