Strona 55 z 87 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 867

Wątek: Zuiko Digital 70-300mm 1:4.0-5.6

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zdjęcia zwierząt wychodzą wg mnie rewelacyjnie.
    Czy ktoś z Was ma może przykłady jakiś zdjęć sportowych najlepiej wodnych robionych tym obiektywem? Chciałbym za parę tygodni uwiecznić windsurfingowców i kajciarzy na Zatoce Puckiej. Obawiam się, że mój kit będzie za krótki (nowy 40-150). Oni strasznie daleko wykonują te swoje ewolucje. Przy brzegu jest za płytko.
    Czy uda mi się uchwycić na 300mm szybko poruszającą się postać? Tak aby ujecie było jasne i ostre?
    Widywałem na zawodach (w słonecznych krajach), że zawodowcy używali olbrzymich obiektywów - super jasnych. Pewnie do czasopism focili.
    Ja bym chciał porobić zdjęcia moim kolegom, tak aby mieli bardzo atrakcyjną pamiątkę.
    Chciałbym też aby ktoś mi porobił zdjęcia jak śmigam po wodzie

Ps.
    To mój pierwszy post. Do tej pory tylko czytałem
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez paszczol Zobacz posta
    Aktualnie szukam tego szkła (70-300) dostępnego "od ręki", ale jest ciężko. Zwłaszcza ze sklepami na mieście. Internetowe owszem pokazują "dostępny", ale po wykonaniu telefonu lub e-maila okazuje się, że nie ma, "kiedy będzie nie wiadomo, ale proszę dzwonić...". Na allegro znowu okazyjnie o 100zł taniej , ale 14-21 dni i z USA (czyli roczna gwarancja), co znaczy, że lepiej 100 dołożyć i kupić tutaj z 2-letnią gwarancją, przynajmniej ja tak wolę.
    Podobno od ręki
    http://www.sklepfotograficzny.pl/obi...0-mm-f4.0-5.6/

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomwoj Zobacz posta
    Zdjęcia zwierząt wychodzą wg mnie rewelacyjnie.
    Czy ktoś z Was ma może przykłady jakiś zdjęć sportowych najlepiej wodnych robionych tym obiektywem? Chciałbym za parę tygodni uwiecznić windsurfingowców i kajciarzy na Zatoce Puckiej. Obawiam się, że mój kit będzie za krótki (nowy 40-150). Oni strasznie daleko wykonują te swoje ewolucje. Przy brzegu jest za płytko.
    Czy uda mi się uchwycić na 300mm szybko poruszającą się postać? Tak aby ujecie było jasne i ostre?
    Widywałem na zawodach (w słonecznych krajach), że zawodowcy używali olbrzymich obiektywów - super jasnych. Pewnie do czasopism focili.
    Ja bym chciał porobić zdjęcia moim kolegom, tak aby mieli bardzo atrakcyjną pamiątkę.
    Chciałbym też aby ktoś mi porobił zdjęcia jak śmigam po wodzie

Ps.
    To mój pierwszy post. Do tej pory tylko czytałem
    Do tej pory nie mieliśmy przyjemności focić tym obiektywem w dobrych warunkach oświetleniowych. Zobacz kiedy wszedł na rynek i ile w tym czasie było słonecznych dni. Sądzę jednak, że przy stabilizacji i krótkich czasach, mogą być dobre efekty.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    40-150 bedzie za krotko na pewno.

Przy ladnej pogodzie na pewno dasz rade Probowalam raz robic surferow na wakacjach starym kitem: 150mm to bylo maaaalutko, za to f/4.5 nie bylo przeszkoda. Tu masz 1ev ciemniej, ale iso mozesz ustawic wyzsze [szumy ;]]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    tomwoj:

byłem w 2007 na helu z 40-150 i w ogóle nie było zabawnie... 70-300 wydaje się idealny do sportów wodnych, musisz tylko załatwić pogodę i śledzić histogram.

którego jest otwarcie sezonu w Zatoce (chyba o tym piszesz)?

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Wróciłam znad morza właśnie 2 dni padało, ale nieważne... ważne co wyprawiał mój 70-300mm w szarej pogodzie i z ręki... a wyprawiał dość dobrze Mewy: C-AF oczywiście. Jestem bardzo zadowolona.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mewy1.jpg
Wyświetleń:	338
Rozmiar:	234,0 KB
ID:	3852   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	muszelka.jpg
Wyświetleń:	336
Rozmiar:	166,7 KB
ID:	3853  
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zapomniałaś Aniu o fanatykach Exif To dość istotne, jak chce sie ocenić wartość obiektywu, tak moim zdaniem.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paszczol Zobacz posta
    Zapomniałaś Aniu o fanatykach Exif To dość istotne, jak chce sie ocenić wartość obiektywu, tak moim zdaniem.
    A fakt, zmniejszam w PSie i to przez to. Już podaję:
    muszelka:
    ISO 100
    300mm
    F 1/320
    f/5.6

mewy:
    ISO 100
    300mm
    F 1/250
    f/6.3
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To jestem zaskoczony!

1) Nie myślałem, że którakolwiek fotka jest na ISO 100
    2) Piękna GO na muszli, zwłaszcza przy tej przysłonie, co w manualnych jest b. oczywiste
    3) Mewy ciekawie wyszły, bez niespodziewanych przepałów na tle mimo wszystko dość jasnego nieba. Pomiar punktowy ?

Nie ma się co dziwić, że jesteś zadowolona.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mysikrólik:
    Dziękuję za przykład. Potwierdza się, że ten obiektyw na pewno mi się przyda. Jak jeszcze trochę słońce się przebije, to będę miał okazję zweryfikować swoje umiejętności fotograficzne

Teraz tak myślę, że będzie ciężko, bo będę fotografował w większości pod słońce.
    Zamierzam „strzelać” do żeglarzy z półwyspu w stronę zatoki, czyli kierunek -> PD.
    Macie jakieś rady dla mnie jak robić zdjęcia pod światło, aby moje "obiekty" oddalone o kilkadziesiąt, kilkaset metrów były dobrze oświetlone, a niebo nie przepalone?
    Zaraz zaczynam szukać w necie jakiś poradników... Myslę też, że dojdę do perfekcji metodą prób i błedów.

KaarooL:
    Ja sezon windsurfingowy zaczynam tradycyjnie w długi weekend majowy. Mam nadzieję, że będzie wietrzny. No i oczywiście słoneczny.
    Muszę się pospieszyć z zakupem
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8