'mój sposób' w sensie jak go stosuje a nie ja go wymyśliłem![]()
'mój sposób' w sensie jak go stosuje a nie ja go wymyśliłem![]()
a tu takie toto z 70-300:
https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=1908&pos=1
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
Na zdjęciu liska bokeh całkiem fajny... Dawajcie dalej, szczęśliwi posiadacze :]
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
Muszę mieć z obydwoma, owszem z 50-200 łatwiej mi wychodzi bez statywu ale krótko, potem męczy mi sie ręka i drży więc statyw (lub monopod) niodzowny.
Tyle, że 50-200 jaśniejsze i szybsze. Łatwiej tym robić przy gorszej pogodzie.
Z kolei krótsze, jednak co 300 to nie 200
Nie ma szkła idealnego dla wszystkich chociaż oczywiście są lepsze i gorsze.
Tak mam E-510. Powinno być dobrze. Ale chyba ze zdjęciami zwierzaków o poranku będzie problem.Zamieszczone przez grizz
Nie, na 50-200 szans nie mam. No i te 300 mm kusiJuż przed zakupem lustrzanki o takim zakresie marzyłem.
Aktualnie szukam tego szkła (70-300) dostępnego "od ręki", ale jest ciężko. Zwłaszcza ze sklepami na mieście. Internetowe owszem pokazują "dostępny", ale po wykonaniu telefonu lub e-maila okazuje się, że nie ma, "kiedy będzie nie wiadomo, ale proszę dzwonić...". Na allegro znowu okazyjnie o 100zł taniej , ale 14-21 dni i z USA (czyli roczna gwarancja), co znaczy, że lepiej 100 dołożyć i kupić tutaj z 2-letnią gwarancją, przynajmniej ja tak wolę.
A do OPL dzwoniłeś?
Maż zniżkę z OlyJedi
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.