..cudze chwialicie, swojego nie znacie...
Często nasze narzekania na e-system są tylko ku pokrzepieniu serk konkurecji , przez to traktują nas nie jak grono użytkowników sprzętu ale jak sektę, która pomomo "marności" systemu w nim dalej pozostaje.
..cudze chwialicie, swojego nie znacie...
Często nasze narzekania na e-system są tylko ku pokrzepieniu serk konkurecji , przez to traktują nas nie jak grono użytkowników sprzętu ale jak sektę, która pomomo "marności" systemu w nim dalej pozostaje.
jak dla mnie bombafaktycznie jak wzieli pod uwage współczynnik cenowy - oly rządzi z E-510 teraz z tym co ma
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Wy naprawdę wierzycie w to co piszecie?
Stawianie E510 w jednym szeregu (a wręcz przed szeregiem) z E-3, 40D i D300 to jakaś pomyłka. To nie ten przedział cenowy i nie ta półka.
To wynik nieprzemyślanych ocen testowych, wg. których sprzęt o matrycy 5 MPx sprzed paru lat, w obecnej chwili może mieć więcej punktów niż mega wypasione uszczelnione lustro dla zawodowców (bo znaleźli pięć pikseli szumu).
Takie oceny powinny być dynamiczne - z czasem powinny się zmieniać, wg. czasu, przedziału cenowego i przeznaczenia lustra, itp. To nierealne rzecz jasna.
Ostatnio edytowane przez salvadhor ; 11.04.08 o 21:58
E, to ja im podrzucę mojego OM-40 i wykosi wszystkich![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Porównanie E-510 z pozostałymi aparatami to faktycznie inna bajka... ale jeżeli wziąć pod uwagę mnogość funkcji w E-510, a także (przedewszystkim) cene to ranking wydaje się całkiem rzeczowy.
ale to chyba nie cena decyduje, że lustro jest dobre/najlepsze, szukacie powodu zwycięstwa 510 na siłę, to jest po prostu najlepszy aparata że przy okazji tani
Zacznijmy od tego ze nie ma najlepszego aparatu. Najlepszy aparat ale do czego?
Szukam lekkiego aparatu na podroze z plecakiem? 510. Szukam aparatu do slubow? Jedyna odpowiedz to 5D ew 1Ds. Szukam szybkiego aparatu do sportu? 40D jesli nie stac na 1D jak sie uprzec to E3
Pierwsza wada z przesiadki 400D na 40D jaka zauwazylem to ze rzadziej go mam przy sobie.