Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Świat według oka tłumoka

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar roxxsc
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Świat według oka tłumoka

Witam Was

Siedzę na forum od roku, wrzuciłem już sporo zdjęć do galerii, ale nie dorobiłem się jeszcze własnego wątku i pomyślałem, że czas to zmienić. Na początek może kilka słów o mnie, bo jeszcze nigdzie o tym nie pisałem. Niedoszły fizjoterapeuta, po dwóch latach porzuciłem szkołę dochodząc do wniosku, iż to kompletnie nie dla mnie i że prawdopodobnie wyrządziłbym pacjentom więcej szkody niż bym pomógł. Za kilka dni zaczynam filologię angielską - można powiedzieć, że angielski to jedyny przedmiot który lubiłem, lub jak kto woli jedyny, z nauką którego nie miałem problemu. Fotografią zainteresowałem się na poważnie pod koniec zeszłego roku – kilka miesięcy po zakupie lustrzanki, która tak naprawdę na początku była po prostu kolejnym gadżetem (bo fajnie się z nią lansi na mieście i kolegom się można pochwalić). Pamiętam taki wątek, w którym ktoś mówił, że jak się kupuje lustrzankę to się wie w co się pakuje i jest to jak najbardziej świadomy wybór… coż w moim przypadku tak nie było, nie miałem pojęcia w co się pakuję, a Olympusa wybrałem na podstawie nagrody EISA, pozytywnej recenzji w fotopolis i tego, że miał dwa obiektywy w komplecie nie odbiegając ceną od konkurencji. Nie znałem podstawowych pojęć, myślałem, że aparat sam robi zdjęcia etc. Czy z taką wiedzą, jaką posiadam teraz wybrałbym Olympusa? Tego nie wiem, ale przyzwyczaiłem się do mojej maszynki i akceptuję wszystkie jej wady, po prostu lubię ten aparat i dobrze mi się nim robi zdjęcia, a to chyba najważniejsze W tej chwili fotografia zajmuje pierwsze miejsce pośród moich zainteresowań (nielicznych prawdę mówiąc, ale jednak), staram się rozwijać moje umiejętności i wg mnie, oraz opierając się na ocenach w galerii poczyniłem spore postępy od zeszłego roku, a to w bardzo dużym stopniu dzięki wam, forumowicze, bo mimo iż nie udzielam się w ogromnym stopniu na forum, to bardzo dużo czasu tutaj spędzam, staram się uczyć i podpatrywać i coś z tego wychodzi. Założyłem ten wątek ponieważ nie wszystko można pokazać w galerii, są zdjęcia które się tam nie nadają, są zdjęcia które posiadają wady, są zdjęcia, których po prostu nie jestem pewien, a chciałbym poznać waszą opinie na ich temat. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

Nie ma co przeciągać, pierwszy set to ostatnia sesja z moją koleżanką, robiłem trochę zdjęć tzw. „ładnych” i trochę nieco mroczniejszych – miałem do wykorzystania tylko zastane warunki, także tam gdzie miało być „ładnie” cudów nie ma Pierwsza tego typu sesja dla mnie, więc możecie się pastwić ile wlezie

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    PEN z kitem, E-510, dwa kity, fl-36, Zenit 122, helios 44m-6 i jakieś pierdoły

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Pogratulować takiego debiutu.Wg mnie jest dobrze.Konkretne błędy wskażą ci co znają sie na fotografii lepiej niz ja.Pzdr

| OlyJedi Awatar rumi
    Mieszka w
    gorlice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    mnie też sie podoba
    E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
    ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cięcia mi się nie podobają, tu stopy nie ma tu kawalątka dłoni - jak już chcesz ciąć, to rób to zdecydowanie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

kowalikster
    Gość
    A ja się szczerze przyznam że lubię czytać takie notki biograficzne.

diabolique
    Gość
    Jeśli mam być szczery, nie podzielam zachwytów

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Witaj,

dla mnie urokliwą jest fotka nr 3, w filmowym klimacie

Pozdrawiam
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    MZ za mało światła. Notki nie czytałem:P

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar roxxsc
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki za odzew i uwagi. Jak już wspomniałem zdjęcia były robione w trudnych warunkach i nie wszystko można było ogarnąć w wizjerku e-510, no ale liczy się efekt a nie tłumaczenie się kłodami pod nogami (dosłownie ). Cięcie ręki (5) rzeczywiście może przeszkadzać, ale cięcie nogi, przynajmniej mnie, jakoś nie kuje w oczy (4). Teraz fotki z "sesji" sprzed kilku miesięcy (kilka trafiło wtedy do galerii), ostatnio przeglądałem moje zasoby i spodobały mi się.

7.

8.

9.

10.

Ostatnie zdjęcie to mój mały kuzynek Pozdrawiam.
    PEN z kitem, E-510, dwa kity, fl-36, Zenit 122, helios 44m-6 i jakieś pierdoły

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Te zdjęcia z dziećmi jedzącymi lody chyba pokazywałeś w Galerii? Coś kojarzę.
    Sesja z dziewczyną - podoba mi się 3. i ogólnie miękkość reszty. Ale to takie czysto subiektywne odczucie, nie jestem specem

Co do notki biograficznej - fajnie się czyta o kupnie lustra w celu lansu Tym fajniej, że szybko znalazłeś dlań właściwsze zastosowanie. Kojarzę wiele fajnych zdjęć z Galerii.