Witam Was
Siedzę na forum od roku, wrzuciłem już sporo zdjęć do galerii, ale nie dorobiłem się jeszcze własnego wątku i pomyślałem, że czas to zmienić. Na początek może kilka słów o mnie, bo jeszcze nigdzie o tym nie pisałem. Niedoszły fizjoterapeuta, po dwóch latach porzuciłem szkołę dochodząc do wniosku, iż to kompletnie nie dla mnie i że prawdopodobnie wyrządziłbym pacjentom więcej szkody niż bym pomógł. Za kilka dni zaczynam filologię angielską - można powiedzieć, że angielski to jedyny przedmiot który lubiłem, lub jak kto woli jedyny, z nauką którego nie miałem problemu. Fotografią zainteresowałem się na poważnie pod koniec zeszłego roku – kilka miesięcy po zakupie lustrzanki, która tak naprawdę na początku była po prostu kolejnym gadżetem (bo fajnie się z nią lansi na mieście i kolegom się można pochwalić). Pamiętam taki wątek, w którym ktoś mówił, że jak się kupuje lustrzankę to się wie w co się pakuje i jest to jak najbardziej świadomy wybór… coż w moim przypadku tak nie było, nie miałem pojęcia w co się pakuję, a Olympusa wybrałem na podstawie nagrody EISA, pozytywnej recenzji w fotopolis i tego, że miał dwa obiektywy w komplecie nie odbiegając ceną od konkurencji. Nie znałem podstawowych pojęć, myślałem, że aparat sam robi zdjęcia etc. Czy z taką wiedzą, jaką posiadam teraz wybrałbym Olympusa? Tego nie wiem, ale przyzwyczaiłem się do mojej maszynki i akceptuję wszystkie jej wady, po prostu lubię ten aparat i dobrze mi się nim robi zdjęcia, a to chyba najważniejszeW tej chwili fotografia zajmuje pierwsze miejsce pośród moich zainteresowań (nielicznych prawdę mówiąc, ale jednak), staram się rozwijać moje umiejętności i wg mnie, oraz opierając się na ocenach w galerii poczyniłem spore postępy od zeszłego roku, a to w bardzo dużym stopniu dzięki wam, forumowicze, bo mimo iż nie udzielam się w ogromnym stopniu na forum, to bardzo dużo czasu tutaj spędzam, staram się uczyć i podpatrywać i coś z tego wychodzi. Założyłem ten wątek ponieważ nie wszystko można pokazać w galerii, są zdjęcia które się tam nie nadają, są zdjęcia które posiadają wady, są zdjęcia, których po prostu nie jestem pewien, a chciałbym poznać waszą opinie na ich temat. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Nie ma co przeciągać, pierwszy set to ostatnia sesja z moją koleżanką, robiłem trochę zdjęć tzw. „ładnych” i trochę nieco mroczniejszych – miałem do wykorzystania tylko zastane warunki, także tam gdzie miało być „ładnie” cudów nie maPierwsza tego typu sesja dla mnie, więc możecie się pastwić ile wlezie
1.
2.
3.
4.
5.
6.