Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Rozważania a propos luster do 1700zł

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Rozważania a propos luster do 1700zł

Od jakiegoś czasu z pół roku pewnie siedzę na forfoto.pl (forum legenda z tego co się zorientowałem tutaj tam kazdy mi odradzal olka ale po główkowaniu w domu i przechadzce do FJ stwierdzilem ze chyba warto zmienić forum.).
    Ale teraz do rzeczy obecnie pstrykam Minolcią A1 (pierwszy aparacik z AS-imho przydatna rzecz). Ale niestety aparat coraz częściej mnie rozczarowuje, jeżeli chodzi o jakość fotek stąd decyzja na przesiadke na lustro
    Na początek mam do wydania ok 1700zł a jakby się udało mniej to tym lepiej aha sprzęt ma być nowy używka nie wchodzi w gre... Długi czas chorowałem na D80 z kitowym obiektywem ale nie dam rady kasowo niestety:/ Canon 450D nie zachwyca niczym mnie specjalnie dlatego myslalem o sporo tanszym 1000D (1199zł body) + jakieś szkło lepsze niż paskudny kit do tego. Ale kombinując dalej stwierdziłem, że wsumie mam troszke kart pamięci CF i szkoda się ich pozbywać... tu moja uwaga skupiła się na olku E-510 podobno całkiem znośny kitowy obiektyw (1388zł w FJ teraz z kitem)
    ale jeszcze Pentax K200D bardzo dobrze mi leży w łapce.

Także na chwilę obecną mam staraszny mętlik w głowie
    wsumie w 1700zl zmiescilbym sie w olku w dual-kit... ale pytanie czy warto...

Do zestawau za jakiś czas chciałbym dokupić lame błyskową stad też pytanie ile trzeba wydac za jakies nie za drogie lampy do roznych systemow...
    Wiem ze do olka super jest obiektyw 14-54 ale to niestety na obecny czas za duzy wydatek dla mnie

aha czytalem na tym forum sporo dobrego na temat E-510 ale zdaje sie ze nikt go blizej nie porownywal do pentaxa...

Podsumowując co szanowne grono poleca i dlaczego właśnie olka

a jeszcze jedno szumy przy wysokich iso mnie nie przerazaja bo i tak nic nie bedzie szumiec bardziej niz moja obecna Minolta
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 17.09.08 o 22:24

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Kupuj 510 z dual kitem.Spiesz się bo to juz końcówka.Coraz trudniej je kupić.Obiektywy kitowe ma Olek najlepsze ze wszystkich firm.Z szumami nie ma problemu.Do Olka kiedys przylgnęla opinia że strasznie szumi...............to zamierzchłe czasy.Zmieniło sie nalepsze

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    w Media MArkt widzialem pelne kosze 510-tek w weekend
    E-410 + Zuiko 14-42 + Zuiko 40-150 - - - w szafie jeszcze FED4; FED5; Zenith + Helios 44-2

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cidzej Zobacz posta
    w Media MArkt widzialem pelne kosze 510-tek w weekend
    To na co czekasz?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Vito nie chce namawiać, ale nie znam niezadowolonego użytkownika E510 , nawet tego z kitem. Miałem w łapce K10d i K20d. Nie znam K200d.
    Nie mniej K10d bardziej szumi niż Olek o ma bardzo wolny AF. K20d z kitem, nadal dużo wolniejszy niż E510, choć już nie tak niedokładny jak K10d. K20d ma przewagę w paru punktach (nie ma już jej K200 chyba)...
    Oczywiście pomacaj, to najważniejsze... ale z 14-54 to miód malina
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a jeszcze jedno mam ponad -6 w oczkach dam rade cos zobaczyc w wizjerku czy zostanie mi tylko LV gdzies czytalem ze przy LV nagrzewa sie matryca i potem hot pixele przy długich naświetlaniach się pojawiają...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Vito Zobacz posta
    a jeszcze jedno mam ponad -6 w oczkach dam rade cos zobaczyc w wizjerku czy zostanie mi tylko LV gdzies czytalem ze przy LV nagrzewa sie matryca i potem hot pixele przy długich naświetlaniach się pojawiają...
    Sprawdź w sklepie (w takim media marktcie na pewno mają e-520, ma identyczny wizjer). Koniecznie z okularami. Możesz porównać jakie lustro w takiej sytuacji jest dla ciebie wygodniejsze. Na LiveView nie licz, przydaje się głównie w sytuacjach specjalnych - makro, jak się nie da inaczej, czy na statywie. Ma za duże opóźnienie. Chyba że poczekasz na mikro43 (jak G1), ale na początku mogą być drogie i mało szkieł do nich będzie, jeśli Olek nie zrobi czegoś z AF na szkłach z 4/3.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    To na co czekasz?

ja już mam swojego olego
    E-410 + Zuiko 14-42 + Zuiko 40-150 - - - w szafie jeszcze FED4; FED5; Zenith + Helios 44-2

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Mam -4,5 to nieco mniejsza wada, ale nie tylko to jest u mnie problemem, ale spoko uważam, że dasz radę - najlepiej potestuj w sklepie jeszcze.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Z uporem maniaka powtarzam,że rozwiązanie problemu tzw małego wizjera jest lupa 1,2.Co prawda trochę kosztuje ale w moim przypadku (tez nosze okulary) zdecydowanie powieksza obraz w wizjerze.Podobno to bardzo indywidualna sprawa.Ja polecam!Wielu uzytkowników uwaza ze oryginalny wizjer jest OK.Patrz wyzej