Od jakiegoś czasu z pół roku pewnie siedzę na forfoto.pl (forum legenda z tego co się zorientowałem tutajtam kazdy mi odradzal olka ale po główkowaniu w domu i przechadzce do FJ stwierdzilem ze chyba warto zmienić forum.).
Ale teraz do rzeczy obecnie pstrykam Minolcią A1 (pierwszy aparacik z AS-imho przydatna rzecz). Ale niestety aparat coraz częściej mnie rozczarowuje, jeżeli chodzi o jakość fotek stąd decyzja na przesiadke na lustro
Na początek mam do wydania ok 1700zł a jakby się udało mniej to tym lepiej aha sprzęt ma być nowy używka nie wchodzi w gre...Długi czas chorowałem na D80 z kitowym obiektywem ale nie dam rady kasowo niestety:/ Canon 450D nie zachwyca niczym mnie specjalnie dlatego myslalem o sporo tanszym 1000D (1199zł body) + jakieś szkło lepsze niż paskudny kit do tego. Ale kombinując dalej stwierdziłem, że wsumie mam troszke kart pamięci CF i szkoda się ich pozbywać... tu moja uwaga skupiła się na olku E-510 podobno całkiem znośny kitowy obiektyw (1388zł w FJ teraz z kitem)
ale jeszcze Pentax K200D bardzo dobrze mi leży w łapce.
Także na chwilę obecną mam staraszny mętlik w głowie
wsumie w 1700zl zmiescilbym sie w olku w dual-kit...ale pytanie czy warto...
Do zestawau za jakiś czas chciałbym dokupić lame błyskową stad też pytanie ile trzeba wydac za jakies nie za drogie lampy do roznych systemow...
Wiem ze do olka super jest obiektyw 14-54 ale to niestety na obecny czas za duzy wydatek dla mnie
aha czytalem na tym forum sporo dobrego na temat E-510 ale zdaje sie ze nikt go blizej nie porownywal do pentaxa...
Podsumowując co szanowne grono poleca i dlaczego właśnie olka
a jeszcze jedno szumy przy wysokich iso mnie nie przerazaja bo i tak nic nie bedzie szumiec bardziej niz moja obecna Minolta![]()