U Ciebie jak zwykle jest fajny zwierzyniec![]()
U Ciebie jak zwykle jest fajny zwierzyniec![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ogólnie grupa pięciu gepardów to anomalia. Wszystkie koty, za wyjątkiem lwów to samotniki, polujące w pojedynkę na mniejsze antylopy. Rzadko zdarza się grupa 2-3 gepardów (najczęściej rodzeństwo) i w takie grupy łączą się tylko samce. Koalicja 5 gepardów, i to nie spokrewnionych ze sobą, to ewenement, który wzbudza zainteresowanie fotografów i naukowców przyjeżdżających specjalnie aby móc zaobserwować to zjawisko.
Dzięki - emocje są. Obserwacja ich przygotowania do polowania, które trwa kilka godzin, jest już bardzo ciekawa a sam atak, a następnie próba obalenia zdobyczy, to zaledwie kilka minut ale wtedy adrenalina jest podkręcona na maksa.Dziękuję. W samej Masaj Marze byłem 8 dni.
Dzięki
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
274. Młode kotawca sawannowego (Chlorocebus pygerythrus) jest karmione piersią przez matkę do 6tego miesiąca życia.
![]()
przecudne to ostatnie
z resztą jak każde inne w tym wątku![]()
cudnie się tu zagląda a ta ostatnia scena - czapki z głów![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ostatnia fotka rekordowa, pod każdym względem przecudna.
TJ
Ostatnio edytowane przez Lilen ; 3.04.21 o 21:09
Podziwiałem i przy okazji pouczyłem się w temacie kolorystyki. Fotografia małpki swym urokiem zauroczyła mnie, atakujące gepardy a szczególnie ten co od tyłu nie nie napiszę, wygrzewająca się surykatka pełna czujności i uroku. Przeciekawy wątek do którego głodny wrażeń wracam.
pozdrawiam Wiejo
Też super ale po poprzednich malpkach poprzeczkę sobie zawiesiłem prze wysoko
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22