Strona 19 z 70 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 694

Wątek: Olympus E-M1 Mark II

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Za pomocą oryginalnych akcesoriów? To ze sa chinskie wynalazki nie znaczy, ze producent aparatu dla podroznikow nie powinien miec takiej ladowarki w ofercie.

Można tak : Przetwornica z 12V DC -> 230V AC -> ładowarka dostarczona z aparatem.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Za pomocą oryginalnych akcesoriów? To ze sa chinskie wynalazki nie znaczy, ze producent aparatu dla podroznikow nie powinien miec takiej ladowarki w ofercie.
    No ale gdyby była, przeczytałbym, ze zgłupieli bo drogo itp., a od Chińczyka można kupić za grosze.... Ladowarka jak ładowarka, zwykłe akcesoria do telefonów komórkwych i nie potrzeba więcej niz 1A do ładowania, kabelek mini usb na usb oba męskie, w żegludze i w samochodzie sie mi sprawdza. Jedyny kłopot jest taki, że używam trzech różnych rodzajów baterii. Do OMD, Pen-a (IR) i Fuji. Muszę mieć trzy ładowarki i czwartą do oryginalnych akumulatorów OMD, bo komuś odbiło w fabryce z blokadą.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 3.10.16 o 06:26
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    No ale gdyby była, przeczytałbym, ze zgłupieli bo drogo itp.,
    Ale w reszcie krajow swiata by kupowali.Tylko w tym jednym narzekaja a i tak kupuja na zagranicznych rynkach,bo u nas za drogo
    PSostalem katalog sprzetu foto.1600 stron o roznach firmach i markach.Z grubsza to 600 stron to nikon,600 canon po 150 to leica,sony i pentax.15 stron to olympus.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    gdyby jeszcze tylko katalogami można było zdjęcia robić...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    No ale gdyby była, przeczytałbym, ze zgłupieli bo drogo itp., a od Chińczyka można kupić za grosze.... Ladowarka jak ładowarka, zwykłe akcesoria do telefonów komórkwych i nie potrzeba więcej niz 1A do ładowania, kabelek mini usb na usb oba męskie, w żegludze i w samochodzie sie mi sprawdza. Jedyny kłopot jest taki, że używam trzech różnych rodzajów baterii. Do OMD, Pen-a (IR) i Fuji. Muszę mieć trzy ładowarki i czwartą do oryginalnych akumulatorów OMD, bo komuś odbiło w fabryce z blokadą.
    No właśnie, ale jak ładujesz te oryginalne aku, skoro mają blokadę? Napisz coś więcej o tym rozwiązaniu. Innym fajnym gadżetem jaki ostatnio praktykowałem jest przetwornica 12V->230 V, ale to takie kombinowanie, sprzęt dla podróżników powinien mieć coś takiego w oryginale łącznie z ładowarką solarną.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    luc4s
    przede wszystkim ładowanie (i też co bardzo ważne zasilanie) po kablu USB i koszyczek na akumulatorki AA. To nie są rzeczy ani drogie, ani skomplikowane. Więc albo ktoś bezczelnie "kroi" nas z tej funkcjonalności albo niepoważnie traktuje własny produkt.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    luc4s
    przede wszystkim ładowanie (i też co bardzo ważne zasilanie) po kablu USB i koszyczek na akumulatorki AA. To nie są rzeczy ani drogie, ani skomplikowane. Więc albo ktoś bezczelnie "kroi" nas z tej funkcjonalności albo niepoważnie traktuje własny produkt.
    Albo tez inaczej podchodzi do tematu ten ktos.
    Skoro stac mnie na relatywnie drogi aparat i obiektywy to stac mnie na hotel zeby w nim w czasie podrozy nocowac i ladowac kilka akumulatorkow(orginalnych).Moze ten ktos nie mysli tak jak my,ze najwazniejsza dla nas sprawa przed podróżą to wazenie bagazu,zeby limitu nie przekroczyc.Wybierajac czy puszki czy zupki w proszku na czas wyprawy.Moze po prostu ten ktos inaczej podchodzi do tego bardziej sprawdzajac te rynki ktore zyski przynosza w ilosci kupowanego sprzetu a nie ilosci kolejnych wpisow na forach.Moze my po prostu inaczej podchodzimy do tematu jak ten ktos i mamy inne piorytety niz cala reszta razem z ktosiem.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    No tak, ktosie mogą myśleć o tym jak dostosować aparaty pod preferencje użytkowników albo jak dopasować użytkowników pod aparaty. Tu nie chodzi o kwestie naszej zasobności (lub nie) tylko o prozaiczne myślenie PROklient.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    ...
    Skoro stac mnie na relatywnie drogi aparat i obiektywy to stac mnie na hotel zeby w nim w czasie podrozy nocowac i ladowac kilka akumulatorkow(orginalnych)...
    Podróżnik, to nie do końca to samo, co turysta
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Podróżnik, to nie do końca to samo, co turysta
    widocznie nie dla ktosiów