Strona 29 z 70 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 694

Wątek: Olympus E-M1 Mark II

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Ale do Twoich fot, to co daje m1?
    AF z ulubionym szkiełkiem (50/2)?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    trochę bez sensu jest ocenianie Olympusa i systemu MFT tylko przez pryzmat ostatnich premier. Mimo tych "nowości" za astronomiczne kwoty w systemie nadal jest świetny E-M10 II, są fajne obiektywy dające niezły kompromis jakość/gabaryt, są całkiem ciekawe alternatywy Panasonica, itp. Narzekać na cenę nowego flagowca mogą Ci, który planowali zakup ze względu na jego unikalne możliwości. Jakie są to możliwości i na ile będą wykorzystywane - nie wnikam.
    fret pisał o końcu postępu (w jego przypadku) w aparatach na 5D mkII. Dla mnie to jest E-M10 - nie potrzebna mi ani matryca 20MP ani 18fps ani pixel shift. Z 3-stopniową stabilizacją jestem w stanie zejść do absurdalnych czasów a i tak nie mam jak tego wykorzystać.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Dokładnie, następna 10-tka dostanie matrycę od nowej jedynki i będzie można kupować

Olek ma jaja, cena 400$ wyższa od X-T2, już nawet nie wiem o czym to świadczy
    Może na prawdę wierzą, że to będzie konkurent (w okazyjnej cenie przy takiej szybkostrzelności) dla D5 i 1D?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    ...

Olek ma jaja...
    Ale chyba w złym miejscu
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    fret,
    przyznaj, że nie spodziewałeś się takiego odjazdu cenowego?
    Liczyłem, że max. 1700-1800$, skoro fujik 1600$.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    fret,
    Liczyłem, że max. 1700-1800$, skoro fujik 1600$.
    Fuji nie miało pierwotnej sugerowanej ceny 1899?

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

A nie. Nie miało. 1900 to z kitem.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    fret,
    ...
    Tak szczerze, to dla mnie Olek rozpoczął odlot cenowy w dniu premiery 300/4 i teraz tylko kontynuuje ten trend. Wcześniej miałem nadzieję, że to tylko odlocik ograniczony do sprzętu dla szafiarek .

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    218
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    Obawiam się czy zaporowa cena (nowego body i szkieł) nie będzie "gwoździem do trumny" systemu.
    Bez przesady. Jedno body i kilka szkieł ma zaprzepaścić cały system? W końcu jest jeszcze Panas. Korpusów i obiektywów jest bez porównania więcej, niż u jakiejkolwiek bezlustrowej konkurencji. Poza tym nie sądzę, by flagowe modele obu firm stanowiły znaczny procent ogólnej sprzedaży.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ej odleciał, ale nie wieszajmy na nim psów. Wszyscy odlatują.

Zobaczcie na seny u fuji czy sonego, czy nikona (jeszcze raz https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1296982).

Za porównywalną puchę i szkła +/- wszędzie wyjdzie tak samo. Jasne, że konkretne konfiguracje są tańsze tu inne tam.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Bez przesady. Jedno body i kilka szkieł ma zaprzepaścić cały system? W końcu jest jeszcze Panas. Korpusów i obiektywów jest bez porównania więcej, niż u jakiejkolwiek bezlustrowej konkurencji. Poza tym nie sądzę, by flagowe modele obu firm stanowiły znaczny procent ogólnej sprzedaży.
    O no właśnie. m4/3 to największa oferta. Właśnie szukam nowej puchy i szkieł i pod moje wymagania akurat konkurencja wypada gorzej - o ile ceny są porównywalne to wagowo i rozmiarowo jest odczuwalnie gorzej. Zwłaszcza u fuji. Soniaki są zgrabne, ale często cięższe.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Niby tak, ale...
    telefony się rozwijają i kompakty uciekają wyżej. Już teraz kupno Olka z kitem ma umiarkowany sens. Kupno wersji PRO ma tego sensu jeszcze mniej, a jak się odrzuci kity i PRO, to zostaje mnóstwo szkieł w stosunkowo małym zakresie i spore braki poza tym zakresem.