Strona 21 z 70 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 694

Wątek: Olympus E-M1 Mark II

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    No właśnie, ale jak ładujesz te oryginalne aku, skoro mają blokadę? Napisz coś więcej o tym rozwiązaniu. Innym fajnym gadżetem jaki ostatnio praktykowałem jest przetwornica 12V->230 V, ale to takie kombinowanie, sprzęt dla podróżników powinien mieć coś takiego w oryginale łącznie z ładowarką solarną.
    Ta oryginalne na tym samym chińczyku, ale gdy mam okazje i potrzebę wetknąć ja w ścianę to używam ładowarki oryginalnej. Choć wystarczyłoby zapewne zmienić ładowarkę na te z 220V
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Gdyby Olek robił tą puszkę stricte tylko dla tych, którzy utrzymują się z fotografii jaką opisałeś- to asystenci prezesa mogliby rzeźbić i składać te puszki własnoręcznie.
    Limited Edition , ograniczona do jakichś 100 sztuk. Olek ma nieduży kawałek tortu i czas się z tym pogodzić.

Dodam jeszcze, że widocznie nie słyszałeś o ZAKAZIE przewożenia baterii luzem w bagażu rejestrowanym - tak, dobrze czytasz.
    Alez ja to tylko jako przyklad dalem.A o wylocie uzylem slowa czarter-zeby nie bylo tez niedomowien ze w klasie tej to to a w biznes to tamto.
    Nigdzie tez nie sugerowalem o wielkosci kawalka tortu.Wiem rowniez,ze kupuje sie sprzet tylko pod okreslone zlecenie i czy to bedzie olek czy sony to nie ma znaczenia marka, tylko konkretne wlasciwosci w danym temacie zlecenia.
    Dla jasnosci to sortyment foto(takie dla nas) w olympusie to maly kawalek finasowy calego jego tortu.Zarabia krocie na czym innym.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Pierwszy link z brzegu
    http://www.cathaypacific.com/cx/en_H...batteries.html
    In check in baggage

10 pieces maximum, each piece within 160Wh or 2g (per passenger per bag)
    Must be inside equipment
    Spare batteries (those not in equipment) not allowed
    Tak, jak leciałem do Szkocji to plecak foto był moim małym bagażem podręcznym. 5 obiektywów, body, 3 ładowarki, 6 baterii, pilot bezprzewodowy, pierścienie pośrednie, zapasowe baterie do pilota, 4szt, tablet, ładowarka do tabletu, 5 kart pamięci, dysk USB, filtry na obiektywy, lampa z dyfuzorem. Wszystko musiałem co do jednej rzeczy wyciągnąć, Popatrzyli, kazali spakować i tyle. To w Polsce. W Szkocji nawet plecaka otwierać nie musiałem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Tak, jak leciałem do Szkocji to plecak foto był moim małym bagażem podręcznym. 5 obiektywów, body, 3 ładowarki, 6 baterii, pilot bezprzewodowy, pierścienie pośrednie, zapasowe baterie do pilota, 4szt, tablet, ładowarka do tabletu, 5 kart pamięci, dysk USB, filtry na obiektywy, lampa z dyfuzorem. Wszystko musiałem co do jednej rzeczy wyciągnąć, Popatrzyli, kazali spakować i tyle. To w Polsce. W Szkocji nawet plecaka otwierać nie musiałem.
    Ja napisałem o bagażu rejestrowanym w odpowiedzi na kpiącą uwagę Mirka, że prawdziwi profesjonaliści mają w nosie limity i bez zmrużenia oka płacą za nadbagaż
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    w odpowiedzi na kpiącą uwagę Mirka, że prawdziwi profesjonaliści mają w nosie limity i bez zmrużenia oka płacą za nadbagaż
    Ostro pojechales.Nigdzie tego nie napisalem.Dlaczego Ty?Chyba juz mnie tu nic nie zdziwi.Szkoda.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No to się już doczekać nie można!

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ostro pojechales.Nigdzie tego nie napisalem.Dlaczego Ty?Chyba juz mnie tu nic nie zdziwi.Szkoda.
    Mirku- jeżeli nazywasz to ostro, to.. jesteś przewrażliwiony. Zwłaszcza że na końcu był uśmiech.
    Napisałeś
    Skoro stac mnie na relatywnie drogi aparat i obiektywy to stac mnie na hotel zeby w nim w czasie podrozy nocowac i ladowac kilka akumulatorkow(orginalnych).Moze ten ktos nie mysli tak jak my,ze najwazniejsza dla nas sprawa przed podróżą to wazenie bagazu,zeby limitu nie przekroczyc.Wybierajac czy puszki czy zupki w proszku na czas wyprawy.
    Jest jeszcze jeden aspekt. Dopóki na miejscu możesz ten bagaż wozić- wszystko jest względnie OK. Ale czasem trzeba zwyczajnie taszczyć go na grzbiecie- i wtedy te kilogramy się liczą.
    Nawet w mieście

Już nieraz i nie pięc, podczas dyskusji na forum potwierdzało się to, że żyjesz zaledwie te kilkaset kilometrów na zachód, a jednak w zupełnie innych realiach. Nie zawsze gorszych i nie zawsze lepszych- w innych.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Mirku- jeżeli nazywasz to ostro, to.. jesteś przewrażliwiony. Zwłaszcza że na końcu był uśmiech.
    Napisałeś

Jest jeszcze jeden aspekt. Dopóki na miejscu możesz ten bagaż wozić- wszystko jest względnie OK. Ale czasem trzeba zwyczajnie taszczyć go na grzbiecie- i wtedy te kilogramy się liczą.
    Nawet w mieście

Już nieraz i nie pięc, podczas dyskusji na forum potwierdzało się to, że żyjesz zaledwie te kilkaset kilometrów na zachód, a jednak w zupełnie innych realiach. Nie zawsze gorszych i nie zawsze lepszych- w innych.
    Moze i jestem.Zauwaz,ze cytat ktory przytoczyles nie dotyczy mnie,Ciebie ani nikogo z nas tylko dotyczy myslenia ktosia.Nawiazalem do innego sposobu myslenia.
    Nie ciagnijmy juz tego,bo zaraz ktos znowu wyskoszy,ze jestem ukryta opcja.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Przecież nie jesteś ukryta tylko jawna - miejsce zamieszkania masz w wizytówce
    I tak Cię lubimy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Ostatnio na Okeciu to samo, natomiast w Katarze, RPA mieli to totalnie gdzies. Jedynie laptopy kazali oddzielnie.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska