Znalazłem taki artykuł dotyczący propozycji ze strony UE odnośnie ograniczeń w fotografowaniu budynków. Wydaje mi się, że nie było tu tego tematu, jeśli jednak się mylę, to wątek do skasowania.
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...c,2381388,4199
Znalazłem taki artykuł dotyczący propozycji ze strony UE odnośnie ograniczeń w fotografowaniu budynków. Wydaje mi się, że nie było tu tego tematu, jeśli jednak się mylę, to wątek do skasowania.
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...c,2381388,4199
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Nie dziw się, stado idiotów unijnych musi czymś uzasadnić swoją egzystencję na unijnym stołku za publiczne (duże ) pieniądze, to wymyśla różne idiotyzmy.
Np. Kąt wygięcia ogóra, prostowanie banana, marchewka jest owocem a ślimak rybą. A fotografowanie budynków powoduje degradacją elewacji i brudzi szyby w oknach.
![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty henry1.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie, nie będziesz mógł sfotografować nic swojegoPo kiego grzyba Ci fotka tego co masz? Ogarnij się chłopie
Pozdro z Turcji
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Ale do tego może dojść pod rządami UE i nie ma się z czego śmiać. Sfotografować swoją własność owszem będziesz mógł, ale z upowszechnieniem takiego zdjęcia może już nie być tak różowo. Przykładowo samochód, może trzeba będzie zamazywać znak firmowy (umieszczając zdjęcie w internecie) i wiele innych rzeczy gdzie widnieje logo firmy.
Domyślam się, że np. na fejsbuku i takim podobnym portalom jest sporo zdjęć fotek tego co posiadają właściciele. Trzeba by ich zapytać
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
niektórzy nawet wrzucają fotki tego czego nie posiadają, także dotyczy to ich wyglądu![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Oj tam, wcale nie trzeba na fb czy innym Twitterze wrzucać co popadnie. Wiele z forumowych koleżanek i kolegów prowadzi swoje konta na fb czy instagramie. Prowadzą je w tak fajny sposób, ze zawsze wartko oko na czymś powiesić i kliknąć okejkę.
Dla mnie fb + messenger to kontakt ze znajomymi i przyjaciółmi 247. Czasem oni są lub ja w innej strefie czasowej i możemy sobie popisać swobodnie bez naruszania swoich harmonogramów dnia.
---------- Post dodany o 21:06 ---------- Poprzedni post był o 20:42 ----------
A tak btw, to w sumie się nie dziwię za bardzo, że ochrona nie pozwala fotografować budynków (vide Tropic + bardzo znany budynek znanego banku).
Swego czasu mieliśmy dwie sprawy w sądzie (obie wygrane) z komisami samochodowymi. Otóż sprytni Panowie fotografowali swoje używane auta przed bramą naszej firmy. Niby można, bo przed bramą = przestrzeń publiczna. Małe ale:
Wykorzystywali te zdjęcia, z wizerunkiem naszej firmy oraz loga producenta do swoich anonsów na portalu samochodowym...
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1