Strona 65 z 70 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 693

Wątek: Panasonic G 20mm F1.7

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Jak chcesz mieć kontrolę nad filmem to żaden AF. Przy filmowaniu świadomym to manual. Film to zupełnie inna działka niż zdjęcia mimo wielu podobieństw(kompozycja itd.)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    AF w filmowaniu amatorskim też daje radę. Tylko żaden pompujący ostrość AFC ale "ręczne" przeostrzanie - ekran dotykowy świetnie się tu sprawdza.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi, zdecydowałem i kupiłem zestaw em10 mark II z obiektywem 25mm 1.7f do tego baterie zapasowe i inne akcesoria. Napewno będa momenty ze będę nagrywał w automacie i napewno spróbuję nagrywać na manualu

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    To jest dość spory minus za cenę olkowej 17 można kupić 3 25 (tylko po co mieć kilka takich samych szkieł) Panasonica albo dwie 20, albo 25 i 20 . Swoją drogą 17 olka jest niemal w tej samej cenie co PanLeica 15/1.7. Choć teraz jest cashbeck i olyjedi co nieco różnicuje ceny obu obiektywów.

Swoją drogą czy do filmowania nie jest lepszy obiektyw z manualnym ustawianiem ostrości? Pytam bo się na tym nie znam, nigdy nie używałem aparatu jako kamery.
    O, gdybyście mieli wybierać - PanLeica 15/1.7 czy Olympus 17/1.8?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slavko Zobacz posta
    Wybrałem panleicę i nie żałuję....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    To zależy. Do jakiej puszki? Jak Panasonica to 15/1.7 jak do Olka wziąłbym raczej 17/1.8, bo w ramach olyjedi i z cashbeckiem to szkło jest jakieś 500zł tańsze. Z tym że trzeba wziąć pod uwagę że jest ono węższe pomiędzy 30 a 35 jest pewna różnica w kątach widzenia. Do tego Olek ma świetny mechanizm przełączania miedzy AF a MF taki sam jest 12-40 i jestem z niego super zadowolony.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Lajka.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    To zależy. Do jakiej puszki? Jak Panasonica to 15/1.7 jak do Olka wziąłbym raczej 17/1.8, bo w ramach olyjedi i z cashbeckiem to szkło jest jakieś 500zł tańsze. Z tym że trzeba wziąć pod uwagę że jest ono węższe pomiędzy 30 a 35 jest pewna różnica w kątach widzenia. Do tego Olek ma świetny mechanizm przełączania miedzy AF a MF taki sam jest 12-40 i jestem z niego super zadowolony.
    Raczej nim nie portetujesz. Możliwe, że nie oglądałeś z bliska swoich kadrów lub akceptujesz tę miękkośc po obwodzie.
    Miałem Olka, nie wrócę. Puszka nie ma nic do tego. Olki dobrze obsługują 15-stke.
    poza obsługa pierścienia, ale to nie przeskadza. Jeśli tylko ocenę by szło zawsze można kupić dekielka, też czytałem na tym forum, że jest akceptowalny i najmniejszy.... Ba zdjęcie nim zrobione wygrało sprawiedliwue kiedyś tu FM.
    Laica 15 to jeden z najbardziej udanych obiektywów systemowych.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Raczej nim nie portetujesz. Możliwe, że nie oglądałeś z bliska swoich kadrów lub akceptujesz tę miękkośc po obwodzie.
    Miałem Olka, nie wrócę. Puszka nie ma nic do tego. Olki dobrze obsługują 15-stke.
    poza obsługa pierścienia, ale to nie przeskadza. Jeśli tylko ocenę by szło zawsze można kupić dekielka, też czytałem na tym forum, że jest akceptowalny i najmniejszy.... Ba zdjęcie nim zrobione wygrało sprawiedliwue kiedyś tu FM.
    Laica 15 to jeden z najbardziej udanych obiektywów systemowych.
    apz jest wybór, jest dobrze. Optymalnie byłoby móc przed zakupem pstryknąć przez jakiś czas jednym i drugim, a wybrać oglądając własne zdjęcia. Uważam że najlepiej jest obiektyw osobiście przetestować i podjąć decyzję o jego wyborze na bazie własnych doświadczeń. Ja tak kupiłem 25/1.4, Trzy dni bawiłem się tym szkłem, po czym uznałem, że to jest to czego potrzebuję. =) I jestem obecnie bardzo zadowolonym użyszkodnikiem tego szkła

A tak poza konkursem, nie ważne jak dobre jest szkło, czasem po prostu nie sposób się z nim polubić. Ja tak miałem z 35/2 w Pentaxie, choć wszyscy cmokali, chwalili nie mogłem się z tym szkłem dogadać. Dwa razy miałem, dwa razy z zadowoleniem sprzedałem, to nie był obiektyw dla mnie. Dlatego też uważam, że z obiektywem trzeba się zapoznać przed zakupem.

A co do Panleiki 15/1.7 nie spotkałem jeszcze niezadowolonego użytkownika, co dobrze świadczy o tym szkle
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Dzięki za opinie. Szkoda że Panasonic ma taką "dziwną" ogniskową. Nie wiem czym się kierują wypuszczając 15mm albo 20mm, jak człowiek przyzwyczajony do FF 35mm