Strona 62 z 70 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 693

Wątek: Panasonic G 20mm F1.7

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Pełnię satysfakcji osiągnąłem dopiero po zakupie Leicy 15mm, to jest właściwy obiektyw do nowego body...
    Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    NA E-M10 z 20/1.7 banding był, ale naprawdę trzeba się wysilić, żeby go dostrzec. ISO6400 i kilkanaście zdjęć, na jednym z nich banding był wyraźnie widoczny, na innym ledwo. Pozostałe ok.
    Także dla mnie osobiście problem z 20/1.7 i bandingiem nie istnieje.

Panasa 25/1.7 nie miałem w rękach, ale zarówno Olkowa 25-tka jak i Panasonicowy 20/1.7 to strzały w dziesiątkę. Nie można na nie narzekać. Tak samo z E-M5 i E-M10. Jak nie potrzeba Ci uszczelnionego body to brałbym E-M10 - nowszy, ma kilka bajerów. Ale to w sumie bez różnicy i tak źle nie wybierzesz.

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Zresztą... kupuj i foć bo kadry uciekają!
    Nobel dla Polaka!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No myślę że zdecydowałem.
    Omd em10 z 20mm 1.7 mark II do tego kupie druga baterie, szkło na LCD i jakiś futerał by się przydał taki mały jak na kompakty.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fudzi Zobacz posta
    No myślę że zdecydowałem.
    Omd em10 z 20mm 1.7 mark II do tego kupie druga baterie, szkło na LCD i jakiś futerał by się przydał taki mały jak na kompakty.
    -

Rozważ zakup Panasia gx7 w komplecie z 20 f1,7. Obecnie sprzedawany komplet w cenie 2399pln. Jak by co to nie ja...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    -
    Rozważ zakup Panasia gx7 w komplecie z 20 f1,7. Obecnie sprzedawany komplet w cenie 2399pln. Jak by co to nie ja...
    Rozważyłbym jeszcze tą ofertę, a ewentualnie dokupiłbym 20/1.7. Chyba wyszłoby taniej, aczkolwiek bez gwarancji...
    PS. Jakby co, to nie ja...
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Nie wiem jak kolega z funduszami, ale za około 800 zł można wypatrzeć 14/2.5 od Panasonica i to byłoby bardzo przyjemne uzupełnienie dla zestawu em10 z 20mm 1.7 , albo w druga stronę też w podobnej cenie 45/1.8
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Panowie znowu siedzę i czytam o aparatach moja luba ma ubaw heh. No ale coś myślę że gx7 nie sprawdzi się tutaj np podczas okresu od września do marca (noc polarna w szczycie jest jasno tylko 3godziny) ze względu na słabą stabilizację. Wiem teraz powiecie ze em5 ma Lepszą od omd10 i jest uszczelniona ale jednak em10 mnie przekonał tym ze ma WiFi, nowszy, parę usprawnień się pojawiło AF itp.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Panowie znowu siedzę i czytam o aparatach moja luba ma ubaw heh. No ale coś myślę że gx7 nie sprawdzi się tutaj np podczas okresu od września do marca (noc polarna w szczycie jest jasno tylko 3godziny) ze względu na słabą stabilizację. Wiem teraz powiecie ze em5 ma Lepszą od omd10 i jest uszczelniona ale jednak em10 mnie przekonał tym ze ma WiFi, nowszy, parę usprawnień się pojawiło AF itp.
    do body panasa kupujesz szkła panasa które maja wbudowana stabilizację, to rozwiązanie jest porównywalne do stabilizacji w olku, dodatkowo nowe body panasa maja dual OIS (GX8/80)
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Ludzi w takich warunkach i tak cieżko fotografować bo bezczelnie się ruszają a jak chcesz fotografować krajobraz to polecam statyw. Przy korzystaniu ze statywu i tak trzeba wyłączyć stabilizację
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Przy korzystaniu ze statywu i tak trzeba wyłączyć stabilizację
    Nie trzeba, przynajmniej w EM5!
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja