Miałem XZ-2, potem Stylusa 1s, i również ze względu na mała matrycę zacząłem rozglądać się za czymś większym. Podobny dylemat miałem jak i TY. Kupiłem już nawet O-MD M10 II, jednak go odesłałem i kupiłem docelowo E-PL7. Zadecydowała cena, mniejsze gabaryty i waga, oraz to że jakość obrazka jest identyczna w obu. E-PL7 najbardziej przypomina mi XZ-2 ( świetny kompakt ), brak lampy wbudowanej mi nie przeszkadza, nawet z kitem szumy są akceptowalne do ISO 3200 więc w ten sposób niejako rekompensuje mi to ciemniejsze parametry obiektywu. Choć i tak dokupiłem panasa 20/1.7 oraz Olka 45/1.8 ze względu na dużą ilość zdjęć robionych w pomieszczeniu małym dzieciom. Zmieniłem też olkowego kita na panasonica 12-32, głównie ze względu na ręczną obsługę która przekłada się na dłuższą pracę akumulatora. Stylus rozpieścił mnie troszkę wizjerem, więc planuję też zakup tego dodatku, w słoneczne dni jest bardzo pomocny. Teraz cena E-PL7 spadła więc jeszcze bardziej opłaca się zakup tego świetnego i i pięknego malucha. Będziesz zadowolony![]()