Strona 72 z 75 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 744

Wątek: Panasonic Lumix DMC-GX7

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Zakupiłem niedawno gx7, i jak dla mnie aparat genialny, a miałem wcześniej kilka penow. Robię głównie jpg , i uważam, że jest znacznie bardziej wyważony i przyjemniejszy w odbiorze od olympusowego. Menu czytelne, przyciski dobrze rozstawione. Polecam ustawić migawke elektroniczna, cicho i mniej kopie, co się przydaje przy większym tele.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Zakupiłem niedawno gx7, i jak dla mnie aparat genialny, a miałem wcześniej kilka penow. Robię głównie jpg , i uważam, że jest znacznie bardziej wyważony i przyjemniejszy w odbiorze od olympusowego. Menu czytelne, przyciski dobrze rozstawione. Polecam ustawić migawke elektroniczna, cicho i mniej kopie, co się przydaje przy większym tele.
    Pogadaj, jak kiedyś zabraknie Ci jotpega, jak będziesz chciał coś zrobić a jotpeg będzie zawierał za mało informacji, samo wyważenie to niewiele jak na wymagania od aparatu.

Możliwe, że wystarczyłby Tobie lepszy kompakt z jasnym zoomem lub wyższej klasy komórka...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Pogadaj, jak kiedyś zabraknie Ci jotpega, jak będziesz chciał coś zrobić a jotpeg będzie zawierał za mało informacji, samo wyważenie to niewiele jak na wymagania od aparatu.

Możliwe, że wystarczyłby Tobie lepszy kompakt z jasnym zoomem lub wyższej klasy komórka...
    Używam cyfrówek od ponad 10 lat, przewinęło mi się przez ręce chyba kilkadziesiąt, znam swoje amatorskie potrzeby. Tak więc nie sil się z tym madrkowaniem czego ja potrzebuje, ty chcesz RAW ja jpg.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Używam cyfrówek od ponad 10 lat, przewinęło mi się przez ręce chyba kilkadziesiąt, znam swoje amatorskie potrzeby. Tak więc nie sil się z tym madrkowaniem czego ja potrzebuje, ty chcesz RAW ja jpg.
    Elegancki jotpeg od Panasonica powiadasz? Bardzo się musiał ten Panasonic poprawić jakościowo w ostatnich latach z jotpegiem....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Skoro nie bardzo ci zalezy na jakosci, jaka oferuje RAW, to czemu miales tyle tych aparatow...?
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 6.03.16 o 18:07
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Bawisz się w psychologa, czy chcesz się przypodobać koledze apz?

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Zastanawiam sie co ci nie pasuje w aparatach, ze je zmieniasz co kwartal...
    Wiem juz co ci pasuje. Chcialbym miec pelny obraz.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Miałem taką możliwość , bo pracowałem w sklepie ze sprzętem foto. nie przywiązuje się do marki ,systemu

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Ktoś się orientuje czy można gdzieś w menu ustawić dane autora zdjęcia?
    Jestem też ciekaw dlaczego w wizjerze aparat pokazuje kadr nieco ciemniejszy niż jest w rzeczywistości? nie chodzi o zmianę jasności spowodowaną ustawieniem kompensacji ekspozycji.

Miałem okazję przez ostatnie dwa dni popstrykać trochę nowym sprzętem GX7+14-42mm II i jestem zadowolony. Aparat to poprawiona wersja starszego brata z którego byłem zadowolony. Fajnie naświetla, kolory wydają się nieco poprawione (nie Panasonikowe), uchwyt wygodniejszy - dobrze się sprawdza nowy pasek Peak Design. Af celny za każdym razem ale nie wydaje się szybszy niż w GX1? może to wina nowego obiektywu kitowego którego testowałem z aparatem... w każdym razie nowy kit jest wyjątkowo dobry - sprawdzi się na wyjazdach
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Ktoś się orientuje czy można gdzieś w menu ustawić dane autora zdjęcia?
    Jestem też ciekaw dlaczego w wizjerze aparat pokazuje kadr nieco ciemniejszy niż jest w rzeczywistości? nie chodzi o zmianę jasności spowodowaną ustawieniem kompensacji ekspozycji.

Miałem okazję przez ostatnie dwa dni popstrykać trochę nowym sprzętem GX7+14-42mm II i jestem zadowolony. Aparat to poprawiona wersja starszego brata z którego byłem zadowolony. Fajnie naświetla, kolory wydają się nieco poprawione (nie Panasonikowe), uchwyt wygodniejszy - dobrze się sprawdza nowy pasek Peak Design. Af celny za każdym razem ale nie wydaje się szybszy niż w GX1? może to wina nowego obiektywu kitowego którego testowałem z aparatem... w każdym razie nowy kit jest wyjątkowo dobry - sprawdzi się na wyjazdach
    str. 61 instrukcji obsługi
    co do wizjera, moze musisz sobie wyregulowac jasność ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły