Strona 60 z 69 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Jestem kolejnym, który czeka na test i zdjęcia z tego panasonica.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Słuchajcie, czy ten aparat ma tryb ciągłego autofocusa? Na przełączniku nie ma pozycji AF-C, tylko makro i mnual, a w menu wyboru rodzaju AF jest opcja śledzenia, ale nie działa. Znaczy kwadracik sobie jeździ po kadrze i rzeczywiście śledzi wybrany obiekt, tylko że ostrości nie chce na nim ustawić.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Słuchajcie, czy ten aparat ma tryb ciągłego autofocusa? Na przełączniku nie ma pozycji AF-C, tylko makro i mnual, a w menu wyboru rodzaju AF jest opcja śledzenia, ale nie działa. Znaczy kwadracik sobie jeździ po kadrze i rzeczywiście śledzi wybrany obiekt, tylko że ostrości nie chce na nim ustawić.
    Ano ma i to dwa . W menu albo quick menuznajdz af tam masz do wyboru afs i aff i afc. Ostatni to wiadomo. Natomiast aff to taki niby single ale jak aparat wyczuje ze sie rusza to zaczyna ustawiac automatycznie ))

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Dzięki! Ale to zagmatwali

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    A widzisz, zapomnialem jeszcze o funkcji af ciagly. Na zakladce film masz wlasnie te funkcje - dziala niezaleznie czy nagrywasz czy zdjecia strzelasz )))) tak mi sie wydaje ))
    Ostatnio edytowane przez thorgal ; 21.12.15 o 15:50

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich. Właśnie sie zarejestrowałem a teraz [noob mode on]
    Powiedzmy ze zaczynam przygode z fotografowaniem, bo tego co robiłem do tej pory czy auto, pre-sceny itd nie można nazwać robieniem zdjęć. Oczywiście kompaktem. Kupilem tego Panasa właśnie z myślą o przyłożeniu sie do przynajmniej zaawansowanej amatorskiej fotografii. Nie oczekuje tu wykładów na x stron itd bo wiem ze wszystko gdzieś tam jest (siec, księgarnia). Serio, interesują mnie totalne początki, podstawowe zasady robienia zdjęć, łopatologicznie wytłumaczona terminologia, zasady itd. Oczekiwałbym na nakierowanie na jakieś poradniki, być może nawet pozycje książkowe, oczywiście tak zebym mogl na biezaco sie tego uczyć z LX100 rzecz jasna. Jeśli pisze w złym temacie to sory ale kupiłem właśnie ten aparat i pomyslalem ze tu bedzie ok. [noob mode off)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zastanawiam się nad zakupem pomiędzy Panasonic LX100 a Sony RX100 III po zapoznaniu się z dostępnymi informacjami wiem że LX100 jest lepszy ale jego gabaryty są minimalnie za duże. Więc moje pytanie ile stracę na jakości zdjęć, opcjach aparatu jeśli wybiorę RX100 ?

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeśli potrzebujesz aparatu do noszenia w kieszeni, to gabaryty Sony będę w sam raz. Jeśli jednak chcesz aparatu do fotografowania, to mogą okazać się za małe. Tutaj Panas będzie po prostu dużo wygodniejszy.

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bartosz22 Zobacz posta
    Zastanawiam się nad zakupem pomiędzy Panasonic LX100 a Sony RX100 III po zapoznaniu się z dostępnymi informacjami wiem że LX100 jest lepszy ale jego gabaryty są minimalnie za duże. Więc moje pytanie ile stracę na jakości zdjęć, opcjach aparatu jeśli wybiorę RX100 ?
    Ja postawiłem na rx mark III ale tylko dlatego,że dorwałem używkę za b. dobre pieniądze.
    Jednak lx100 wydaje się być lepszy, większa matryca, jak focisz w jpeg to zdjęcia też powinny być lepsze i przed wszystkim ergonomia. Ciężko mówić o ergonomii w tak małych aparatach ale imho lx trzyma się dużo wygodniej. Czasami mam wrażenie,że mój rx za chwile wyślizgnie mi się z ręki.Jednak dzięki temu,że jest taki malutki czasami zapominam,że mam go w kieszeni
    Nie wiem jak z filmami w lx ale rx100III jakością dorównuje drogim kamerom, nagrywa super.

Tu takie porównanie:
    http://versus.com/pl/panasonic-lumix-dmc-lx100-vs-sony-cyber-shot-dsc-rx100-iii

pozdr.
    R/

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Trudny wybór
    Powodem zakupu jest fakt posiadania odstawowej lustrzanki którą nie zawsze chce mi się brać ze sobą ze względu na rozmiary. Dla tego zastanawiam się co wybrać z jednej strony RX100 kusi małymi rozmiarami które bardzo mi pasują i na początku sprawa była jasna niestety znalazłem jeszcze LX100 który niewątpliwie jest lepszym aparatem... Pozostaje tylko iść gdzieś osobiście przekonać się do rozmiarów LX100