Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Aparat dla nastolatka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Aparat dla nastolatka.

Witam.
    Chcę,a w sumie to już muszę bo obiecałem,kupić aparat dla syna (12lat),czyli do fotografowania wszystkiego.Cena max 3500zł chociaż z jednym obiektywem.
    Oczywiście mam swój typ O MD 10 Mark II,ale nie wiem czy jest to dobry wybór,kusi też 5 Mark II.Sprzęt raczej ma być z drugiej ręki.
    Dlaczego taki wybór,ano dlatego że w razie synowi się "odwidzi",sprzęt zostanie dla mnie .
    Pozdrawiam i proszę o jakieś podpowiedzi.
    Ps.Czym tak naprawdę różnią się ww aparaty?

Tomek.

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    215
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tryglaw Zobacz posta
    Witam.
    Chcę,a w sumie to już muszę bo obiecałem,kupić aparat dla syna (12lat),czyli do fotografowania wszystkiego.Cena max 3500zł chociaż z jednym obiektywem.
    Oczywiście mam swój typ O MD 10 Mark II,ale nie wiem czy jest to dobry wybór,kusi też 5 Mark II.Sprzęt raczej ma być z drugiej ręki.
    Dlaczego taki wybór,ano dlatego że w razie synowi się "odwidzi",sprzęt zostanie dla mnie .
    Pozdrawiam i proszę o jakieś podpowiedzi.
    Ps.Czym tak naprawdę różnią się ww aparaty?

Tomek.
    To chyba za poważne aparaty dla nastolatka, raczej bym polecał jakiś lepszy kompakt np. Panasonic lx5.
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DeWuTe Zobacz posta
    To chyba za poważne aparaty dla nastolatka, raczej bym polecał jakiś lepszy kompakt np. Panasonic lx5.
    O to właśnie chodzi, młody się zniechęci i tata stanie się szczęśliwym posiadaczem fajnego aparatu.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Jest rozwiązanie bezproblemowe: założyć glutowi na zęby i spokój.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Hmmm... Moim zdaniem ważne jest pytanie: chcesz go zachęcić do fotgrafowania,czy zniechęcić??? Czy chcesz żeby połknął bakcyla, czy wolałbyś, coby mu się "odwidziało"??? Moim zdaniem, jeśli chcesz go zachęcić, to raczej jakiś poręczny dobry kompakt o dużych możliwościach (np. Stylus 1) łatwy do noszenia, obsługi i poręczny. Jeśli wolałbyś żeby mu się "odwidziało" i chcesz "odziedziczyć" sprzęt, to kupuj pod swój gust i potrzeby... Proste...
    Ostatnio edytowane przez herbie_mp ; 16.11.15 o 23:18
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Saboor na zębach już ma

Henry1 jeśli się zniechęci to faktycznie aparat ma zostać dla mnie,póki co bawi się moim canonem 5DII,ale to zbyt ciężki sprzęt dla niego,no i nie jest jego .

Czyli rozumiem że z tych dwóch wymienionych przeze mnie to bardziej odpowiednim będzie 10II ?

Pozdrawiam
    Tomek

Ps. Myślałem jeszcze nad canonem G3x.

---------- Post dodany o 22:34 ---------- Poprzedni post był o 22:23 ----------

Herbie_mp może masz rację co do Stylusa 1.Wezmę go na tapetę razem z G3x.Syna zniechęcić nie chcę,zależy mi na tym aby sięrozwijał fotograficznie i przebywał ze mną w plenerze.

Pozdrawiam
    Tomek

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Kompakt, żeby kogoś zachęcić? Mnie kompakt zniechęcił kiedyś na wiele lat do fotografii.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gombro Zobacz posta
    Kompakt, żeby kogoś zachęcić? Mnie kompakt zniechęcił kiedyś na wiele lat do fotografii.
    Dokładnie - im więcej obiektywów i różnych kręciołków tym lepiej. Co to za zabawa jakimś przygłupim (pół)automatem trzaskać foty, nuda panowie, nuda .
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    215
    Moja galeria
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    DeWuTe sądzę że lepiej dołożyć 600zł i kupić Mark II,i chyba z troszkę lepszym ? obiektywem. Nie spieszy mi się już,ale w ciągu miesiąca już muszę coś kupić.
    Pozdrawiam
    Tomek