Bardzo fajna wrzutka gratuluję. Marcin dawaj te rodzynki jeszcze z wiosny i lata![]()
Bardzo fajna wrzutka gratuluję. Marcin dawaj te rodzynki jeszcze z wiosny i lata![]()
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Dziękuję za miłe słowa i to, że tutaj zaglądacie.
Koniecznie, z wielką przyjemnością oglądałem Twoje ptasie łowy.
Nie przesadzaj z tym zakopywaniem ambicji, wiem jakie zdjęcia robisz i nie dam się nabrać na takie opowieści, zresztą nie będziemy się tutaj licytować kto robi lepsze zdjęcia. Najważniejsze, że sprawia nam to cały czas przyjemność
i robienie i oglądanie zdjęć.
Chcę to wszystko pokazać, tylko czas jakoś tak dziwnie się skurczył. Powoli nadrobię zaległości, nie tylko w tym wątku.
Pozdrawiam
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
przepiękne kadry !!! szacun . pozdrawiam
Jako przerywnik od ptaków, dwa kadry innych mieszkańców mojego ogrodu.
Zaskroniec zwyczajny
214.
W tym roku mam ich w ogrodzie 8 sztuk, zjadły już praktycznie wszystkie żaby, co mnie bardzo martwi. Ciekawe co będzie w przyszłym roku.
"Moje" zaskrońce tak się do nas przyzwyczaiły, że nie przeszkadza im nasza obecność, nawet psy przestały na nie reagować.
215.
Pozdrawiam
blech - cóż za oblechy...
ale 214 bardzo ładnie się skomponował![]()
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
I jeszcze kilka ptasich.
Tym razem coś pływającego, należący do perkozów zausznik.
Cecha charakterystyczna tego gatunku, to wachlarz złotożółtych piór z boku głowy. Samiec i samica mają identyczne upierzenie.
216.
Zausznik niemal stale przebywa na wodzie, jeśli go spłoszymy, to prawie zawsze nurkuje.
Możemy go spotkać na płytkich, niewielkich zbiornikach, gdzie zakłada pływające gniazda w mniejszych lub większych koloniach.
W czerwcu mamy przyjemność podglądania rodziców z pisklętami chroniącymi się na grzbiecie pod skrzydłami.
217.
Rodzina w komplecie.
218.
219.
Ten zausznik pływał tak blisko obiektywu, że tylko kilka razy udało mi się go sfotografować w całości.
220.
221.
Na koniec scena z życia intymnego czernic. Jak widać, niektóre ptaki nie mają łatwego życia.
222.
Pozdrawiam
ile to się człowiek dowie w tym wątku![]()
zauszniki urocze - z tym światłem idealnie się prezentują
218 piękne - ale dopiero po przeczytaniu opisu "Rodzinka w komplecie" przyuważyłam urocze maleństwo![]()
![]()
![]()
oczy mają prze ciekawe zwłaszcza na 220 można to zauważyć
Boże jakie piękne. Marcin jest na co czekać cierpliwie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
bolą mnie ręce od oklasków.
brawo, rodzinka prześliczna
zawsze liczę na te gatunki u siebie, ale jakoś tylko dwuczuby mnie odwiedza
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie