OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Jest takie miejsce w gorlickim parku gdzie obok pięknego dużego dęba rosną spore krzaczory cisów. Tam sójki bywały. Teraz się gdzieś wyniosły.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubie srodowiskowe kadry, szkoda tych kadrow zaslonietych przez roslinnosc tylko.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
463 i 466 - świetne mbsz.
Pozdrawiam.
Świetny ostatni set, pozostałe zresztą też. Można wiedzieć jakim sprzętem fotografujesz ptaki?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolejne piękne zdjęcia i kolejna porcja wiedzy. Dzięki Tobie odróżniam już wróbla od mazurka i ciągle dowiaduję się czegoś nowego i ciekawego z życia innych ptaków.
Nigdy nie przestawaj.![]()
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
świetne foty sójki jak i dzięciołaPtaki czują się u Ciebie pewnie bezpiecznie skoro tak często odwiedzają Twój ogród
![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Cieszy mnie, że zdjęcia się podobają, dziękuję za odwiedziny.
Dokładnie tak było.
Miło mi, że się podoba. Teraz najczęściej zabieram ze sobą aparat OM-D E-M1, obiektyw ZD 90-250, konwerter EC-14, tylko czasami E-3 i 50-200 SWD.
Taka jest moja misja, staram się jak mogę
.
Mają dużo kryjówek w gęstej roślinności, dodatkowo są dokarmiane regularnie, na mocniejszych drzewach wisi już kilkanaście budek lęgowych, chyba im tutaj dobrze. Niestety straty też muszą być, co jakiś czas ktoś straci życie po zderzeniu z oknem, moje psy w ogrodzie też czasem upolują bażanta, ale najwięcej ptaków ginie w szponach krogulca
.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 00:57 ---------- Poprzedni post był o 00:49 ----------
Kiedy zmieniałem ogniskową, zdenerwowała ją poruszająca się soczewka w obiektywie. To jeszcze młody, niedoświadczony ptak, dorosły już dawno by odleciał.