Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Cześć,
Fajne miejsca, niezwykle dużo się tam dzieje! Bardzo dużo szczegółów, i chyba właśnie dzięki tej niesprzyjającej pogodzie nie ma na zdjęciach ludzi.
Mi się obróbka nawet podoba, taka lekko sepiowa potwierdza twój zamysł i odczucia co do pogody.
W celach zabawowo obrobiłem w kolorze
Helmuth 1968 KOLOR:
i czernio-bielach to co zapodałeś.
Helmuth 1968 CzB
pozdrawiam,
Dzięki
To właśnie ta szarość i deszcz skłoniły mnie do takiej obróbki. Zdjęcia miały pokazać tę szarość.
Jasne, że wolałbym ładne światło, pozwalające pokazać całą paletę kolorów ale nie było mi dane. Może jeszcze kiedyś ...![]()
![]()
Jeśli chodzi o Twoją kolorową wersję to wydaje mi się. że kolory są szare, brudne po prostu nieciekawe. Takie właśnie były w tym pochmurnym dniu.
Jeśli nie można pokazać żywych, czystych kolorów to może jednak lepiej WB?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
część,
Ja uważam, że najlepiej pokazać tak jak się czuje - i ty tak to zrobiłeś.
Osobiście nie jestem zwolennikiem odzwierciedlania rzeczywistości w czysty fizycznie sposób, ale przekazanie percepcji w taki sposób, w jaki samemu się odbierało.
pozdrawiam,
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzięki za rawaJa myślałem nad czymś takim jak poniżej. Jest jeszcze sporo niedociągnięć, ale chodziło mi o sam pomysł jak to miejsce pokazać. Moim zdaniem brak światła w tym przypadku źle nie zrobił. Nieraz szarości na niebie pozwalają na wydobycie i nasycenie barw. Nawet pokusił bym się o stwierdzenie, że to było dobre światło
![]()
W założeniu miało być między BW i sepią. Blada sepia lub ciepłe BW. Jak wolisz.
Dla mnie to i tak BW
Nie wiem
Chcesz?
Uważam, że mimo mocnego "podciągnięcia" kolorów, są one brzydkie w cieniach a cukierkowe w światłach.
Zostanę przy zdaniu, że światło było marne![]()
Napisałem przecie...
Jeśli zaś chodzi o kolory to nie są one wynikiem tylko zwiększenia nasycenia, a ich cukierkowość w tym przypadku była zamierzona.
Pewnie, że o gustach gadać się nie powinno, ale ja mimo wszystko uważam, że na kolorowych wersjach(także tej pokazanej przez Sawę) widać więcej. IMHO na BW wszystko się zlało.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg