Saboor_001
Saboor_002
Saboor_003
Saboor_004
Saboor_005
Saboor_006
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 12.09.15 o 17:05
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Myślę, ze przesadzasz. Teraz jest podobnie jak piszesz. W głosowaniu zasiada "38 mln Polaków" uważam to za dobre rozwiązanie, a jeśli chodzi o "tego samego autora" również jest podobnie...
Z tego co kojarzę w OlyRulez temat ostatnio był wyznaczany przez zwycięzcę danej edycji ? Jak się skończyło chyba wiadomo - lenistwem prowadzącego, dla mnie nie ulega wątpliwości, masz inne zdanie ?, chętnie posłucham.
Tak nawiasem mówiąc "przydatność" ostatniego RAW-a do popRAWki też jest mocno dyskusyjna, a osoby decyzyjne chyba wiedzą co to balans bieli...
Polecam regulamin z podobnej zabawy jak na forum Nikoniarze.pl:
w skrócie:
- termin nadsyłania prac - 1 tydzień
- głosowanie - 3 dni
Zdjęcie zgłasza zwycięzca głosowania poprzedniej "tury".
3.1 Zwycięzca konkursu rozpoczyna kolejną turę zabawy. W przypadku remisu, osoby te robią dogrywkę na tym samym pliku RAW lub innym podesłanym przez kierownika lub kogoś z użytkowników, w terminie 3 dni od zakończenia 1wszego etapu zabawy. Następnie tworzone jest dodatkowe głosowanie w celu ustalenia zwycięzcy.
3.3 W razie gdy zwycięzca nie postawi następnego wyzwania, wystawi je kolejna osoba wg rankingu
Ostatnio edytowane przez And.N ; 12.09.15 o 18:57
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
A myśl sobie co chcesz.
Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować. Zgłosiłem swoją propozycję, Ty zgłosiłeś swoją. Reszta i tak nie zależy ode mnie.
Może ktoś jeszcze coś dołoży i Saboorowi zaświeci jakaś żaróweczka
Dla mnie, między lokomotywą a szklanką nie ma żadnej różnicy.
Ani jednym, ani drugim się nie ogolę.
To w kontekście różnicy między jury a głosowaniem. Dla mnie nie ma żadnej- obie metody wymagają czasu na wyłonienie zdjęcia do obróbki.
Im mniej niepotrzebnych przerw między edycjami, tym lepiej dla zabawy.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez apz ; 12.09.15 o 19:34
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez And.N ; 12.09.15 o 19:53
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wiesz... czasem prowadzący mają po prostu dość czytania notorycznych narzekaczy.
Tak nawiasem mówiąc "przydatność" ostatniego RAW-a do popRAWki też jest mocno dyskusyjna, a osoby decyzyjne chyba wiedzą co to balans bieli...
Jak spojrzeć na historię popRAWki, najlepiej funkcjonowała bez szczególnych regulaminów i obostrzeń,
jako spontan, no ale to były inne czasy, wtedy forumowicze fotografią i obróbką się bawili, tak zwyczajnie: ba-wi-li
To hobby a a hobby ma sprawiać radość.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Popatrz na edycje 2009-2011 były b.fajnie
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony