lubię oliwki![]()
lubię oliwki![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzięki, dzięki za miłe słowaBodzip, Saboor całe szczęście, że lisiczka nie zagląda do mojego wątku, bo by medycynę rzuciła i celebrytką chcieć by chciała
Casablanka znana z z filmu Curtiza, choć żadna scena tam nie była filmowana, jest mało marokańska, takie duże portowe nowoczesne miasto. Meczet Hassana II to chluba całego Maroka. Otoczony z trzech stron wodą z marmurowym minaretem na wys. 175 m. przypomina maksymę z Koranu "Allach ma swój tron na wodzie". Świątynia z otwieranym dachem może pomieścić 20000 ludzi w środku i 80000 na placu. Ten potężny kompleks został wybudowany jako dar narodu dla Hassana II, ojca obecnie panującego króla. Nocą ze szczytu wiązka lasera wskazuje kierunek Mekki, w pokojach hotelowych bywa to znaczek na suficie, ostatnie zdjęcie![]()
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 12.04.14 o 12:46
Pierwsze bardzo mi się podoba.
Może to przez tę ciemno niebieski kolor wody.
Ładnie się Meczet prezentuje na tym zdjęciu.
Przejrzałem wszystkie zdjęcia z Maroka. Bardzo fajna fotorelacja. Mimo, ze widziałem sporo zdjęć z Maroka, to jednak i u Ciebie można zobaczyć coś nowego![]()
Fajna panorama. Szkoda że nie udało się bez ludzi ale tam pewnie bez przerwy ktoś łazi
Jacek