To ciekawe, bo ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie, że wcale nie takie wielkie.
To ciekawe, bo ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie, że wcale nie takie wielkie.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ostatnio edytowane przez apz ; 21.08.15 o 15:46
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja z kolei coraz poważniej rozważam zakup pod mojego Olka M-10 sensownego szkła najlepiej teleobiektywu i wlasnie propozycja panasa wygląda zachęcająco. Jakie jest wasze zdanie o nim ? Głownie pod koncerty bym rozważał. Zastanawiam sie też nad 12-40 olka i 12-35 panasa. Stalki mam już dwie sztuki.
"... Głownie pod koncerty bym rozważał...". Rozważ. Mnie na kilka koncertów z P. 100-300 nie wpuszczono. Zakaz wchodzenia z aparatami z wymienną optyką- takie były argumenty ochrony. Np. na koncert "Solidarity of Art"
jeżeli piszesz o panasie 100-300 to zapomnij o AF na koncertach
chyba, że focisz koncerty na plaży gdzie jest duuużo światła
AF w półmroku "średnio" da radę, chyba w takim przypadku lepiej kupić coś w 100 % manualnego ale za to jasnego, z FP szybciej ustawisz ostrość
nie twierdzę, że się nie da robić tym obiektywem zdjęć na koncertach ale szczyt szczęścia to nie bedzie
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Miałem na mysli doprecyzowując LUMIX G X Vario 35-100mm f/2,8 ASPH POWER O.I.S. Ale właśnie przeczytalem, że on jest kompatybilny tylko z olkami PEN, wiec z OMD E-M10 by nie współdziałał? Ja właśnie jedynie tele z jasnym typem szkła. Viruuss a co byś mógł ewentualnie mi polecić? Np taki wspominany wcześniej Olympus Zuiko Digital 50-200 mm f/2.8-3.5 ED/