Strona 51 z 107 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1067

Wątek: M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2,8 PRO

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2,8 PRO

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Po aktualizacji nr 2.0, wizjer M1 ma opóźnienie 16 ms, taki NX1 tylko 5 ms.
    Wydaje mi się, że nadal będzie za dużo do fotografii odrzutowców (ale przyznaję, że bez empirycznego sprawdzenia ciężko powiedzieć na 100%). W E-M5 jest jeszcze jeden problem: przy robieniu seria, przy każdym wyzwoleniu migawki obraz zamiera na ułamek sekundy co wygląda bardzo nienaturalnie i skutecznie uniemożliwia śledzenie szybkich obiektów.

W każdym razie jeśli nie zobaczę takich "palników" jak pokazałem wyżej robionych za pomocą E-M1, to nie uwierzę. Opieram się tutaj na moich własnych doświadczeniach.
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Słuchaj Jan, jak ja zobaczę, że ty w końcu coś kupiłeś a nie "czekasz"; bez złośliwości, to tylko wniosek na podstawie historii twoich postów tu czy na optycznych (nie pamiętam), to pogadamy a póki co, to w C/N/S nie pracują barany tylko najwyższej klasy specjaliści od wyrywania forsy z chłopców (i dziewczynek) do bicia/golenia.
    bez złośliwości - to jakbyś tak starannie czytał moje posty to byś wiedział że jednak co jakiś czas coś kupuję a że nie wyrywam się by kupować na pniu każdą nowinkę to inna sprawa...

Z kupowaniem 40-150 też chwilę poczekam, będą testy, zobaczymy jak to jest z tą jakością optyczną klasy "pro"... Jeśli będzie wybitnie, to cena w miejscu gdzie kupuje się bez faktury powinna być akceptowalna
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez WoRaS Zobacz posta
    Wydaje mi się, że nadal będzie za dużo do fotografii odrzutowców (ale przyznaję, że bez empirycznego sprawdzenia ciężko powiedzieć na 100%). W E-M5 jest jeszcze jeden problem: przy robieniu seria, przy każdym wyzwoleniu migawki obraz zamiera na ułamek sekundy co wygląda bardzo nienaturalnie i skutecznie uniemożliwia śledzenie szybkich obiektów.

W każdym razie jeśli nie zobaczę takich "palników" jak pokazałem wyżej robionych za pomocą E-M1, to nie uwierzę. Opieram się tutaj na moich własnych doświadczeniach.
    Kiedys takie tematy sie robiło nawet na manualnym AF-ie...

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez WoRaS Zobacz posta
    Ooooo własnie, ten typ fotografii (podróżnicza, krajobrazowa, przyroda, dzikie zwierzeta itp.) to jest dziedzina, w której Olek ma przewagę i w której może śmiało konkurować z największymi.
    Chyba tylko w ZOO....
    Tutaj tez niepodzielnie kroluja lustra...

pozdro

---------- Post dodany o 13:14 ---------- Poprzedni post był o 13:11 ----------

Trzeba być tego świadomym gdy się ogląda te zabłocone puszki, kąpiele etc. Generalnie nie ma to (finanse) żadnego znaczenia jeśli broni się zarąbistymi fotkami. A chyba się broni, prawda?
    To teraz bys musial zestwic to z zarabistymi fotami z luster i jaki to jest rozmiar.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Dobas jest specyficzny, mieści się w tej grupie o której wspomniałem że przedkłada wagę i rozmiary nad inne cechy... ale jedna jaskółka wiosny nie czyni...

Zresztą... wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało że jego przywiązanie do Olympusa ma charakter finansowy. Ale to się już sam zainteresowany musi wypowiedzieć.

...
    Raczej świadomy swoich potrzeb i możliwości, a przedostatnie zdanie to czysta insynuacja.
    Mógłbyś się powstrzymać od takich osądów, zwłaszcza, że na forum dobas wiele razy pisał dlaczego jest z Olympusem.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Raczej świadomy swoich potrzeb i możliwości, a przedostatnie zdanie to czysta insynuacja.
    Mógłbyś się powstrzymać od takich osądów, zwłaszcza, że na forum dobas wiele razy pisał dlaczego jest z Olympusem.
    Ale to jest jak to powiedzial jeden z elyty, taka oczywista oczywistosc.
    I ja tutaj zadnych insynuacji nie widze, wot napisal to o czym "pare" osob wie
    Mi to kompletnie nie przeszkadza, no ale rozumiem ze ktos moze miec z tym jakis problem...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Kiedys takie tematy sie robiło nawet na manualnym AF-ie...

T.
    No baaa... jasne, że się robiło Jednakże śmiem twierdzić, że odsetek trafionych ujęć był troszkę mniejszy, niż w przypadku wykorzystania nowoczesnego lustra (szczególnie z dobrym, szybkim tele)
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

a że nie wyrywam się by kupować na pniu każdą nowinkę to inna sprawa...
    To teraz nie jarzę skąd narzekania na cenę.

Z kupowaniem 40-150 też chwilę poczekam, będą testy, zobaczymy jak to jest z tą jakością optyczną klasy "pro"... Jeśli będzie wybitnie, to cena w miejscu gdzie kupuje się bez faktury powinna być akceptowalna
    Trzeba by sprawdzić czy 200/2/IS/I/II, 300/2.8 czy 400/2.8 II dają więcej mocy powyżej maksymalnego otworu. Jeśli tak i już na maksymalnym dają b. dobry obrazek to jesteś w ślepej uliczce
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Chyba tylko w ZOO....
    Tutaj tez niepodzielnie kroluja lustra...
    Przyzwyczajenie druga natura człowieka...

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Żadna insynuacja - tylko postawione pytanie. Zresztą, wydaje mi się że byłoby dziwne gdyby Olympus nie korzystał z usług tak uzdolnionego i utalentowanego fotografa jakim jest Marcin. I mówię to z pełnym szacunkiem. Szacunkiem nie tylko dla talentu, ale też i dla umiejętności przekuwania pasji na pieniądze

A że czasami w wychwalaniu marki popada w skrajności (żeby nie napisać śmieszność)? No cóż, takie są prawa marketingu... Kiedyś na spotkaniu z przedstawicielem Sony - bardzo sympatyczny pan Piotr, też na tzw. "trudne pytania" o słabe punkty reklamowanych aparatów odpowiadał że "producent postawił akcenty na inne cechy konstrukcji, gdyż te o które pytacie, w badaniach marketingowych są oceniane jako drugorzędne".
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"