Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 121

Wątek: Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (dyskusja)

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Prosz...
    W zamian oczekuję zwolnienia z opłacenia składek członkowskich TWA przez najbliższe 99 lat.
    Niech ci bostwo, ktore wyznajesz, wynagrodzi to w dobrych, tanich i jasnych obiektywach, jesli sobie tego zyczysz
    Masz tez darowane zalegle skladki za poprzedni rok, bo wlasnie znalazlem rejestry i wyszlo, ze wisisz za caly 2014.
    Za 2015 jak zwykle - bez litosci
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    295
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Niech ci bostwo, ktore wyznajesz, wynagrodzi to w dobrych, tanich i jasnych obiektywach, jesli sobie tego zyczysz
    Masz tez darowane zalegle skladki za poprzedni rok, bo wlasnie znalazlem rejestry i wyszlo, ze wisisz za caly 2014.
    Dowal mu, niech se młody nie myśli
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Prezes... jak mogłeś to bez Sekretariany sprawdzić, się pytam? Tobie zszywacze prawdy nie powiedzą...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    PS
    Da ktos voovoo2 plusa ode mnie?
    Plizzzzzzzzz
    Proszę. Mogłem to dałem
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    ...Widzę, że mam w Tobie konkurencję. W kulminacyjnym momencie będzie mi jednak przyjemnie zająć pozycję ex aequo.
    Również mam, nie bez podstawy, nadzieję na wysokie miejsce w rankingu
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Mam kilka pytan... jesli moge oczywiscie...

...
    Przeanalizowałem regulamin i też mam kilka pytań.
    1. Co w sytuacji, gdy oceniający się ociąga, ale jest to wypadek losowy. Czy w takiej sytuacji można zacząć następną edycję i przesunąć bezterminowo zamieszczenie uzasadnienia oceny np. poprzez przedłożenie L-4 od lekarza?
    2. Czy osoby spokrewnione z wyzywającym mogą brać udział w rzuconym wyzwaniu? Pokrewieństwo może zostać poczytane jako możliwość wpływania na zamieszczone prace.
    3. Co w przypadku, gdy zainteresowane wyzwaniem będą tylko 2-3 osoby i nie będzie możliwości spełnienia warunku, iż wyzywający nie może rzucać wyzwań trzy razy z rzędu?
    4. Czy numeracja musi być prowadzona taką samą czcionką?
    5. Skoro zamieszczonym zdjęciom nie można nadawać tytułów innych niż temat wyzwania, to jak rozróżnić poszczególne zdjęcia w ramach wrzuconego przez uczestnika cyklu zdjęć?
    6. W jaki sposób zweryfikować numer swojego wyzwania, skoro czas na edycję posta jest ograniczony?
    7. Czy jest sens kwestionować zamieszczenie zdjęcia w wątku z dyskusją skoro, tylko głos oceniającego się liczy?
    8. Czy po burzliwej dyskusji co do oceny oceniającego, oceniający może zmienić swoją ocenę?
    9. Czy można zgłosić do usunięcia ocenę danego wyzwania, jeśli ocena została napisana pod wpływem alkoholu lub środków odurzających?
    10. Czy ewentualne dodatkowe informacje zamieszczone wraz ze zdjęciami nie będą wpływać na merytoryczną ocenę samych zdjęć? Może prowadzić to do wypaczenia oceny oceniającego, a tym samym w kolejnych turach doprowadzić do zamieszczania jak najbardziej rozbudowanych opisów, by zwiększyć swoje szanse na wygraną.
    11. Czy zamieszczony regulamin również podlega dyskusji w ramach wątku z dyskusją?
    12. Czy po ewentualnej zmianie regulaminu w trakcie trwania tury, zmiany będą miały wpływ na już trwającą turę?
    13. Czy temat rzucony w wyzwaniu można realizować wykorzystując pomoc osób trzecich, np. poprzez zamówienie wykonania zdjęć?
    14. Czy w sytuacji wykrycia oszustwa w trakcie realizacji wyzwania, osoba która popełniła oszustwo zostanie np. wykluczona z możliwości udziału w kolejnych wyzwaniach i będzie musiała zwrócić nagrodę, o której pisał kolega k@czy?
    15. Kto będzie czuwał nad poprawnością przebiegu konkursu i dlaczego właśnie Ty?

PS
    Da ktos voovoo2 plusa ode mnie?
    Plizzzzzzzzz
    Próbowałem, ale hades popsuł, sorry
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Proszę. Mogłem to dałem

Również mam, nie bez podstawy, nadzieję na wysokie miejsce w rankingu
    Nooooo qde, dwoje to para, troje to tlum... Nic to, poradzimy sobie jakoś we trójkę ☺

diabolique
    Gość
    Nic to, poradzimy sobie jakoś we trójkę ☺
    Chcieliście się bawić beze mnie?

---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Skupcie się na temacie. Może być ciekawie.
    Hades, nie żartuj. Przy tak skrojonych zasadach to nie ma prawa się udać. Zerknijmy na jeden niuans, tj.:
    - oceniając czyja praca jest jego zdaniem najlepsza i uzasadniając to pokrótce - z tym jest problem nawet w konkursie Fotografia Miesiąca...

Poza tym w zasadach pełno jest zapisów w stylu "może lub nie, wedle uznania".

No i last but not least - organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    ... organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.
    I tu możesz przeżyć zaskoczenie. Jeśli forum postarało się o takiej klasy wodzireja, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby ekipa klakierów już czekała na sygnał do startu. No i zawsze można dodać adminom do zakresu obowiązków tańczenie cecekaki.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Kolegi cckk nie ma juz dluzszy czas - to dobry znak - pewnie pisze nowy regulamin i odpowiedzi na nasze pytania
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Banned
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A nie mowilem, ze Olympus wynajal wodzireja?
    Pisałeś o tym, a ja pisałem, że drepczesz za mną wszędzie i kwaczesz, a zatem: jesteś moim chłopakiem. Jak widzę, wciąż drepczesz i kwaczesz.

Dodam, ze nie czuje sie na silach poddac ocenie jakiegokolwiek mojego zdjecia przez kolege cckk, wiec raczej sie nie skusze.
    Jego wnikliwy, doskonaly, przeogromny, najwiekszy i wrecz niewyobrazalny talent fotograficzny od razu obnazy moje niedoskonalosci, slabosci, cienkosc i zapewne glupkowatosci, uwidocznione na moich wyfocinach.
    Prawdopodobnie tak by właśnie było.

Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Publiczne opisywanie zachowań ex-dziewczyny, wydaje mi się niestosowne.
    I nie ma znaczenia czy ją znamy, czy też nie, po prostu niesmaczne.
    To miło, że dzielisz się z nami twoimi przemyśleniami.

Zdecydowana racja. Poza tym, nie rozumiem sensu wypowiedzi i ewentualnego zawartego w nim przesłania.
    Przykro mi... Fakt, że nie rozumiesz sensu jakiejś wypowiedzi i zawartego w niej przesłania nie oznacza jednak, że nie ma ona sensu i nie zawiera przesłania. Może to po prostu oznaczać, że mało rozumiesz.

Nie wiem może próbuje leczyć kompleksy, chce zaimponować innym, ale od tego są grupy wsparcia.
    To miło, że dzielisz się z nami twą niewiedzą.

Forum Olka ma trochę inne cele.
    A jakie cele ma forum olympusclub twoim zdaniem? Jest platformą, dzięki której możesz próbować zaimponować innym i starać się uleczyć twe kompleksy?

Co innego pojedynek - w standardowym tego slowa znaczeniu - ktos wyzywa kogos i reszta forum ocenia.
    Np cckk wyzywa mnie na pojedynek w temacie "Cycki" i sie naparzamy - po jednym zdjeciu i forum ocenia, kto wygral.
    No dobrze... To pokaż już nam tutaj te twoje cycki. (Potraktuj to jak wyzwanie).

Każda gra będzie miała szanse na powodzenie jeśli będzie łatwa, prosta i przyjemna.
    Kiedy byłem u kolegi i opowiadałem mu o tym forum, powiedziałem do niego w pewnym momencie: – Są na świecie ludzie, którzy zawsze chcą wygrywać. – Nie da się zawsze wygrywać – odparł kolega. – Da się – sprostowałem. – Można zawsze wygrywać, jeżeli gra się samemu ze sobą – dodałem. – Nie można – zaoponował kolega. – Można – skonkludowałem i dodałem: – Wymyśliłem właśnie grę, która nazywa się „Samojebka”. Polega ona na tym, że wymyślasz jakąś liczbę. Aby wygrać ze sobą, musisz w następnym kroku wymyślić liczbę, która będzie większa od poprzedniej. Jeżeli ci się to uda, wygrałeś sam ze sobą. Gra nie musi się na tym skończyć. W kolejnej turze możesz wymyślić jeszcze większą liczbę, wygrywając ze sobą po raz kolejny.

„Samojebka” ma proste reguły. Powinieneś bez trudu je zrozumieć. Od teraz będziesz mógł zawsze wygrywać – sam ze sobą.

Też się nie zdecyduje, choć jakieś nic, bez problemu bym znalazł, czy zrobił. Wszak jestem zwycięzcą konkursu „Gniot idealny, może warto go powtórzyć ?
    Coś słabe te zdjęcia konkursowe... Nieudane lub kiczowate zdjęcie, to jeszcze nie jest gniot idealny.

No nie przesadzaj.... Ja czuje sie najzwyklejszy, ale ostatnio dalo sie zauwazyc jednego najwyjatkowiejszego i najniepowtarzalniejszego
    Wiem, że mnie dostrzegłeś, choć miło mi, że o tym przypominasz od czasu do czasu.

Skrajności , fakt, nie są dobrze przyjmowane, szczególnie jak te ostatnio...
    Są różne skrajności. Jedne cenię, a innych nienawidzę. Na pierwszym miejscu tych znienawidzonych stawiam skrajną głupotę. Dużo jej wokoło...

Wybryk, powiedzmy można mieć, gorzej jak to taka postawa życiowa...
    Święte słowa! Jakby skończyło się na kilku waszych wybrykach, nie podjąłbym się komentowania skierowanych przeciwko mnie waszych wypowiedzi. Skoro jednak są to ewidentnie postawy życiowe, nie pozostało mi nic innego, jak odnieść się do nich.

Aaaaaaa, ok Zrozumialem troche inaczej
    Czyli, było jak zwykle: zrozumiałeś inaczej. Problem w tym, że „rozumienie inaczej” to eufemizm na określenie niezrozumienia.

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Spokojnie.... ja tylko tak, że gdyby w pojedynku brał udział nasz Szanowny Pomysłodawca Si Si Ka Ka To cokolwiek by się działo to ON by wygrał.
    Przeceniasz mnie i nie doceniasz innych. Są tu na forum tacy, którzy przerastają mnie pod względem talentu fotograficznego o kilka długości. Ja przerastam tylko większość.

Ja zaczalem pic Yerba Mate i mi pomaga -jestem prawie soba
    Współczuję – nie picia Yerba Mate, ale bycia tobą.

10 punktów w "regulaminie" to raczej nie są proste zasady i dlaczego jedna osoba ma uzurpować sobie prawo bycia alfą i omegą...tego najbardziej nie rozumiem i w takiej roli nigdy nie chciałbym być.
    Znowu czegoś nie rozumiesz? Kłopot w tym, że nie rozumiesz też, czego nie rozumiesz. Z żadnej sformułowanej przeze mnie zasady nie wynika, że jestem alfą i omegą.

Może jakbym miał te wyższe standardy komunikacji, to kto wie, ale niestety nie mam...
    Niestety.

Że tak zapytam w czym cckk był, jest, zwycięzcą ? Może cuś przeoczyłem ?
    Usiłowałeś nawiązać do paradoksu kłamcy, ale ci nie wyszło. Jak kiedyś ci coś wyjdzie, napisz tu o tym koniecznie.

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    A gdzie można zobaczyć tą dziewczynę w tej apaszce z parasolem japoński wbitym w oko, która prowadzi węża ?
    Jeżeli ma się umysł trzynastolatka, jak ty, to pewnie wszędzie.

Mam kilka pytan... jesli moge oczywiscie...

Jaka platforme zalozyles i gdzie ona jest?
    Co masz na mysli mowiac "kondycja ludzka"?
    Dlaczego zakladasz, ze nikt cie nie wyzwie na pojedynek?
    Dlaczego ci zalezy na "Wyzwaniach"?
    Co z sytuacjami, ktore nie sa do przewidzenia,a ktore sie moga wydarzyc?
    Jakie sa zasady umawiania na randke?
    Komu byla Ziemia Obiecana?
    Ile Wyzwan moze byc otwartych jednoczesnie?
    Jakie sa nagrody w poszczegolnych Wyzwaniach?
    Czy to prawda, ze ten, kto oglasza Wyzwanie funduje nagrody na swoj koszt?
    42.

To co powyżej napisałeś wyklucza zasadę #5. Na starcie błąd logiczny. Z mojego punktu widzenia podważa to prawidłowe zastosowanie w przyszlości pozostałych zasad.
    Biedaku! Znów coś ci się pomyliło. Wspomniana przez ciebie zasada #5 z wątku „Pojedynek fotograficzny (wątek otwarty)” nie stosuje się do zasad z wątku „Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (wątek otwarty)”. Są to dwie różne gry z odrębnymi zestawami zasad. „Pojedynek” miał być w założeniu grą z prostymi zasadami (patrz: sformułowana przez ciebie zasada #5). Jak się okazuje, dla ciebie nawet tych pięć zasad to zbyt wiele komplikacji.

Proponuję dodać zasadę #6 tzw. Gumową. Zastanów się proszę czyim nickiem ją ochrzcić.
    Nikt nie podjął twojego wyzwania, a zatem „zasadę gumową” sformułuję tutaj ja:

6. Reguła cckk: powyższa reguła numer 5, którą sformułował ggolus, nie stosuje się do ggolusa, bo on nie rozumie nawet tego, co sam napisze.
    Zachowaj doświadczenie i swoje przemyślenia dla siebie. Nie życzę sobie, byś analizował moją postawę i probował umieścić mój profil w jakichkolwiek swoich behawioralnych zabawach.
    Zachowaj twoją postawę dla siebie, to nikt nie będzie jej analizował. W przeciwnym razie narażasz się na oceny ze strony innych.

Ja twierdze, ze cckk to jest normalny czlowiek - nikt nie wytrzyma tylu typow jak my i w koncu peknie
    Miałeś rację. W końcu pękłem i odpowiadam na wasze wypociny.

Dalej ci do śmiechu?

Mam tylko nadzieje wyladowac na samym dole jego listy jako najgorszy z typow, z ktorymi mu przyszlo toczyc wojne, czyli na samej gorze
    Już tam jesteś.

Myślę, że cckk wcale nie chce się tak zachowywać ale jego środowisko i doświadczenie to wymusza.
    Masz rację. Moje środowisko (ludzie i świat) oraz moje doświadczenia (z ludźmi i światem) wymuszają na mnie postawę pogardy wobec większej części ludzkości i świata.

Bądźmy dobrej myśli, bo już przestał nagminnie wszystkich obrażać a to bardzo dobrze wróży.
    Bądź dobrej myśli.

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Przeanalizowałem regulamin i też mam kilka pytań.
    1. Co w sytuacji, gdy oceniający się ociąga, ale jest to wypadek losowy. Czy w takiej sytuacji można zacząć następną edycję i przesunąć bezterminowo zamieszczenie uzasadnienia oceny np. poprzez przedłożenie L-4 od lekarza?
    2. Czy osoby spokrewnione z wyzywającym mogą brać udział w rzuconym wyzwaniu? Pokrewieństwo może zostać poczytane jako możliwość wpływania na zamieszczone prace.
    3. Co w przypadku, gdy zainteresowane wyzwaniem będą tylko 2-3 osoby i nie będzie możliwości spełnienia warunku, iż wyzywający nie może rzucać wyzwań trzy razy z rzędu?
    4. Czy numeracja musi być prowadzona taką samą czcionką?
    5. Skoro zamieszczonym zdjęciom nie można nadawać tytułów innych niż temat wyzwania, to jak rozróżnić poszczególne zdjęcia w ramach wrzuconego przez uczestnika cyklu zdjęć?
    6. W jaki sposób zweryfikować numer swojego wyzwania, skoro czas na edycję posta jest ograniczony?
    7. Czy jest sens kwestionować zamieszczenie zdjęcia w wątku z dyskusją skoro, tylko głos oceniającego się liczy?
    8. Czy po burzliwej dyskusji co do oceny oceniającego, oceniający może zmienić swoją ocenę?
    9. Czy można zgłosić do usunięcia ocenę danego wyzwania, jeśli ocena została napisana pod wpływem alkoholu lub środków odurzających?
    10. Czy ewentualne dodatkowe informacje zamieszczone wraz ze zdjęciami nie będą wpływać na merytoryczną ocenę samych zdjęć? Może prowadzić to do wypaczenia oceny oceniającego, a tym samym w kolejnych turach doprowadzić do zamieszczania jak najbardziej rozbudowanych opisów, by zwiększyć swoje szanse na wygraną.
    11. Czy zamieszczony regulamin również podlega dyskusji w ramach wątku z dyskusją?
    12. Czy po ewentualnej zmianie regulaminu w trakcie trwania tury, zmiany będą miały wpływ na już trwającą turę?
    13. Czy temat rzucony w wyzwaniu można realizować wykorzystując pomoc osób trzecich, np. poprzez zamówienie wykonania zdjęć?
    14. Czy w sytuacji wykrycia oszustwa w trakcie realizacji wyzwania, osoba która popełniła oszustwo zostanie np. wykluczona z możliwości udziału w kolejnych wyzwaniach i będzie musiała zwrócić nagrodę, o której pisał kolega k@czy?
    15. Kto będzie czuwał nad poprawnością przebiegu konkursu i dlaczego właśnie Ty?
    42.

Nooooo qde, dwoje to para, troje to tlum... Nic to, poradzimy sobie jakoś we trójkę
    Na pewno sobie poradzicie, choć obawiam się, że zostaniecie sami we trójkę.

Chcieliście się bawić beze mnie?
    Tak właśnie chcieli, ale dołączyłeś do nich. Cieszy mnie to niepomiernie.

Hades, nie żartuj. Przy tak skrojonych zasadach to nie ma prawa się udać. Zerknijmy na jeden niuans, tj.:
    - oceniając czyja praca jest jego zdaniem najlepsza i uzasadniając to pokrótce - z tym jest problem nawet w konkursie Fotografia Miesiąca...
    Moja rada: jeżeli ktoś ma problem z uzasadnianiem swoich ocen, to powinien się powstrzymywać z ocenianiem czegokolwiek.

Poza tym w zasadach pełno jest zapisów w stylu "może lub nie, wedle uznania".
    Są tam takie sformułowania. Masz problem ze zrozumieniem tej modalności? Już wyjaśniam: oznacza ona, że dana kwestia nie jest ostatecznie rozstrzygnięta w regulaminie i zostawia się ją czyjejś decyzji.

No i last but not least - organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.
    Moją wiarygodność tutaj buduję sam. Reguła ta dotyczy każdego, nawet ciebie. Twoją wiarygodność lub jej brak też budujesz tutaj sam.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    I tu możesz przeżyć zaskoczenie. Jeśli forum postarało się o takiej klasy wodzireja, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby ekipa klakierów już czekała na sygnał do startu.
    Klakierzy już są, wliczając w to ciebie. Przypomnę ci, że – z twojego punktu widzenia – wszystko było w porządku do momentu, gdy we wpisie #18 z wątku „Olympus Stylus 1 – pierwsze wrażenia” zarzuciłeś mi, że nie rozumiem, co to jest głębia ostrości, a przestało być w porządku – twoim zdaniem – gdy we wpisie #25 z tego samego wątku wyjaśniłem ci, że nie rozumiesz różnicy między głębią ostrości przy danej przysłonie, a jej skalą wytrawioną na obiektywie. Od tego czasu rzucasz się na mnie w różnych wątkach. Z czym masz problem? Uważałeś się za nieomylnego i gdy ktoś (ja) wytknął ci raz omyłkę, to go (mnie) znienawidziłeś na wieki?

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    No i zawsze można dodać adminom do zakresu obowiązków tańczenie cecekaki.
    A ty co właśnie teraz zatańczyłeś?

Kolegi cckk nie ma juz dluzszy czas - to dobry znak - pewnie pisze nowy regulamin i odpowiedzi na nasze pytania
    Niniejszym właśnie przeczytałeś moje odpowiedzi. Zadowolony?