Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Przeanalizowałem regulamin i też mam kilka pytań.
1. Co w sytuacji, gdy oceniający się ociąga, ale jest to wypadek losowy. Czy w takiej sytuacji można zacząć następną edycję i przesunąć bezterminowo zamieszczenie uzasadnienia oceny np. poprzez przedłożenie L-4 od lekarza?
2. Czy osoby spokrewnione z wyzywającym mogą brać udział w rzuconym wyzwaniu? Pokrewieństwo może zostać poczytane jako możliwość wpływania na zamieszczone prace.
3. Co w przypadku, gdy zainteresowane wyzwaniem będą tylko 2-3 osoby i nie będzie możliwości spełnienia warunku, iż wyzywający nie może rzucać wyzwań trzy razy z rzędu?
4. Czy numeracja musi być prowadzona taką samą czcionką?
5. Skoro zamieszczonym zdjęciom nie można nadawać tytułów innych niż temat wyzwania, to jak rozróżnić poszczególne zdjęcia w ramach wrzuconego przez uczestnika cyklu zdjęć?
6. W jaki sposób zweryfikować numer swojego wyzwania, skoro czas na edycję posta jest ograniczony?
7. Czy jest sens kwestionować zamieszczenie zdjęcia w wątku z dyskusją skoro, tylko głos oceniającego się liczy?
8. Czy po burzliwej dyskusji co do oceny oceniającego, oceniający może zmienić swoją ocenę?
9. Czy można zgłosić do usunięcia ocenę danego wyzwania, jeśli ocena została napisana pod wpływem alkoholu lub środków odurzających?
10. Czy ewentualne dodatkowe informacje zamieszczone wraz ze zdjęciami nie będą wpływać na merytoryczną ocenę samych zdjęć? Może prowadzić to do wypaczenia oceny oceniającego, a tym samym w kolejnych turach doprowadzić do zamieszczania jak najbardziej rozbudowanych opisów, by zwiększyć swoje szanse na wygraną.
11. Czy zamieszczony regulamin również podlega dyskusji w ramach wątku z dyskusją?
12. Czy po ewentualnej zmianie regulaminu w trakcie trwania tury, zmiany będą miały wpływ na już trwającą turę?
13. Czy temat rzucony w wyzwaniu można realizować wykorzystując pomoc osób trzecich, np. poprzez zamówienie wykonania zdjęć?
14. Czy w sytuacji wykrycia oszustwa w trakcie realizacji wyzwania, osoba która popełniła oszustwo zostanie np. wykluczona z możliwości udziału w kolejnych wyzwaniach i będzie musiała zwrócić nagrodę, o której pisał kolega k@czy?
15. Kto będzie czuwał nad poprawnością przebiegu konkursu i dlaczego właśnie Ty?
Próbowałem, ale hades popsuł, sorry![]()
The question is, who cares?
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Chcieliście się bawić beze mnie?
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------
Hades, nie żartuj. Przy tak skrojonych zasadach to nie ma prawa się udać. Zerknijmy na jeden niuans, tj.:
- oceniając czyja praca jest jego zdaniem najlepsza i uzasadniając to pokrótce - z tym jest problem nawet w konkursie Fotografia Miesiąca...
Poza tym w zasadach pełno jest zapisów w stylu "może lub nie, wedle uznania".
No i last but not least - organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Kolegi cckk nie ma juz dluzszy czas - to dobry znak - pewnie pisze nowy regulamin i odpowiedzi na nasze pytania![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Pisałeś o tym, a ja pisałem, że drepczesz za mną wszędzie i kwaczesz, a zatem: jesteś moim chłopakiem. Jak widzę, wciąż drepczesz i kwaczesz.
Prawdopodobnie tak by właśnie było.
To miło, że dzielisz się z nami twoimi przemyśleniami.
Przykro mi... Fakt, że nie rozumiesz sensu jakiejś wypowiedzi i zawartego w niej przesłania nie oznacza jednak, że nie ma ona sensu i nie zawiera przesłania. Może to po prostu oznaczać, że mało rozumiesz.
To miło, że dzielisz się z nami twą niewiedzą.
A jakie cele ma forum olympusclub twoim zdaniem? Jest platformą, dzięki której możesz próbować zaimponować innym i starać się uleczyć twe kompleksy?
No dobrze... To pokaż już nam tutaj te twoje cycki. (Potraktuj to jak wyzwanie).
Kiedy byłem u kolegi i opowiadałem mu o tym forum, powiedziałem do niego w pewnym momencie: – Są na świecie ludzie, którzy zawsze chcą wygrywać. – Nie da się zawsze wygrywać – odparł kolega. – Da się – sprostowałem. – Można zawsze wygrywać, jeżeli gra się samemu ze sobą – dodałem. – Nie można – zaoponował kolega. – Można – skonkludowałem i dodałem: – Wymyśliłem właśnie grę, która nazywa się „Samojebka”. Polega ona na tym, że wymyślasz jakąś liczbę. Aby wygrać ze sobą, musisz w następnym kroku wymyślić liczbę, która będzie większa od poprzedniej. Jeżeli ci się to uda, wygrałeś sam ze sobą. Gra nie musi się na tym skończyć. W kolejnej turze możesz wymyślić jeszcze większą liczbę, wygrywając ze sobą po raz kolejny.
„Samojebka” ma proste reguły. Powinieneś bez trudu je zrozumieć. Od teraz będziesz mógł zawsze wygrywać – sam ze sobą.
Coś słabe te zdjęcia konkursowe... Nieudane lub kiczowate zdjęcie, to jeszcze nie jest gniot idealny.
Wiem, że mnie dostrzegłeś, choć miło mi, że o tym przypominasz od czasu do czasu.
Są różne skrajności. Jedne cenię, a innych nienawidzę. Na pierwszym miejscu tych znienawidzonych stawiam skrajną głupotę. Dużo jej wokoło...
Święte słowa! Jakby skończyło się na kilku waszych wybrykach, nie podjąłbym się komentowania skierowanych przeciwko mnie waszych wypowiedzi. Skoro jednak są to ewidentnie postawy życiowe, nie pozostało mi nic innego, jak odnieść się do nich.
Czyli, było jak zwykle: zrozumiałeś inaczej. Problem w tym, że „rozumienie inaczej” to eufemizm na określenie niezrozumienia.
Przeceniasz mnie i nie doceniasz innych. Są tu na forum tacy, którzy przerastają mnie pod względem talentu fotograficznego o kilka długości. Ja przerastam tylko większość.
Współczuję – nie picia Yerba Mate, ale bycia tobą.
Znowu czegoś nie rozumiesz? Kłopot w tym, że nie rozumiesz też, czego nie rozumiesz. Z żadnej sformułowanej przeze mnie zasady nie wynika, że jestem alfą i omegą.
Niestety.
Usiłowałeś nawiązać do paradoksu kłamcy, ale ci nie wyszło. Jak kiedyś ci coś wyjdzie, napisz tu o tym koniecznie.
Jeżeli ma się umysł trzynastolatka, jak ty, to pewnie wszędzie.
42.
Biedaku! Znów coś ci się pomyliło. Wspomniana przez ciebie zasada #5 z wątku „Pojedynek fotograficzny (wątek otwarty)” nie stosuje się do zasad z wątku „Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (wątek otwarty)”. Są to dwie różne gry z odrębnymi zestawami zasad. „Pojedynek” miał być w założeniu grą z prostymi zasadami (patrz: sformułowana przez ciebie zasada #5). Jak się okazuje, dla ciebie nawet tych pięć zasad to zbyt wiele komplikacji.
Nikt nie podjął twojego wyzwania, a zatem „zasadę gumową” sformułuję tutaj ja:
Zachowaj twoją postawę dla siebie, to nikt nie będzie jej analizował. W przeciwnym razie narażasz się na oceny ze strony innych.6. Reguła cckk: powyższa reguła numer 5, którą sformułował ggolus, nie stosuje się do ggolusa, bo on nie rozumie nawet tego, co sam napisze.
Miałeś rację. W końcu pękłem i odpowiadam na wasze wypociny.
Dalej ci do śmiechu?
Już tam jesteś.
Masz rację. Moje środowisko (ludzie i świat) oraz moje doświadczenia (z ludźmi i światem) wymuszają na mnie postawę pogardy wobec większej części ludzkości i świata.
Bądź dobrej myśli.
42.
Na pewno sobie poradzicie, choć obawiam się, że zostaniecie sami we trójkę.
Tak właśnie chcieli, ale dołączyłeś do nich. Cieszy mnie to niepomiernie.
Moja rada: jeżeli ktoś ma problem z uzasadnianiem swoich ocen, to powinien się powstrzymywać z ocenianiem czegokolwiek.
Są tam takie sformułowania. Masz problem ze zrozumieniem tej modalności? Już wyjaśniam: oznacza ona, że dana kwestia nie jest ostatecznie rozstrzygnięta w regulaminie i zostawia się ją czyjejś decyzji.
Moją wiarygodność tutaj buduję sam. Reguła ta dotyczy każdego, nawet ciebie. Twoją wiarygodność lub jej brak też budujesz tutaj sam.
Klakierzy już są, wliczając w to ciebie. Przypomnę ci, że – z twojego punktu widzenia – wszystko było w porządku do momentu, gdy we wpisie #18 z wątku „Olympus Stylus 1 – pierwsze wrażenia” zarzuciłeś mi, że nie rozumiem, co to jest głębia ostrości, a przestało być w porządku – twoim zdaniem – gdy we wpisie #25 z tego samego wątku wyjaśniłem ci, że nie rozumiesz różnicy między głębią ostrości przy danej przysłonie, a jej skalą wytrawioną na obiektywie. Od tego czasu rzucasz się na mnie w różnych wątkach. Z czym masz problem? Uważałeś się za nieomylnego i gdy ktoś (ja) wytknął ci raz omyłkę, to go (mnie) znienawidziłeś na wieki?
A ty co właśnie teraz zatańczyłeś?
Niniejszym właśnie przeczytałeś moje odpowiedzi. Zadowolony?