Byłem tam dzisiaj, tak w ramach poprawy kondycji pętla z Białej Wody przez Wysoką. Prognoza pogody znowu się sprawdziła idealnie, tym razem niestety. Cały czas w powietrzu wisiała burza zmuszając mnie koło pierwszej do ucieczki
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Skoro pojawiła się nazwa Homole to podzielę moją opinią. Ilość ludzi w wąwozie jest ogromna, do tego jeszcze uważam, że wąwóz został zeszpecony metalowymi kładkami.
Chociaż zostały jeszcze niedobitki drewnianych konstrukcji
Wysoka też ma metalowe konstrukcje ale to już można przełknąć.
Na szczęście oba te obszary są niedostępne dla roweru i nie muszę tego oglądać![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Przez Biala Wode..na Slowacje i piwo.
O metalowych kładkach i mostkach niedawno dyskutowaliśmy. Niestety, na pęd do szpetoty nie ma lekarstwa
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Z tym środkiem tygodnia ciężko się zrobiło, to tak tylko w drodze wyjątku. Na Taterki soboty zostały, może pod koniec miesiąca albo na jesień się uda.
Homole też wolałem ominąć tak z powodu mostków jak i tłumu.
Na Wysoką szła grupa kilkunastu dzieciaków ok. 10 lat. Zaczynała się burza, ktoś zaczął doradzać aby przeczekali w schronisku. Na to przewodnik: "Eeee tam, może przejdzie" i poszli dalej. A tam za chwilę lało i pioruny waliły![]()