Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Bangkok - Tajlandia by ZibiZ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria
    Przysiad słonia świetny całość bardzo ciekawa

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Mam dla Was kilka fotek zrobionych podczas spacerów po Bangkoku.

1. Lumphini Park

2.
    Widok z Baiyoke Sky Tower

3.
    Rzeka Menam Chao Phraya

Awatar jabolo
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    1,2 bardzo fajnie :P
    jeszcze lepiej by było gdyby w 2 tak sie ustawić (o ile było to możliwe)żeby nie było odbicia w szybie
    a w 1 cos chyba przejechało alo przeszło :P
    Ostatnio edytowane przez jabolo ; 21.07.15 o 22:48
    om-d 10 dual kit, Pentacon 50/1,8 + YN 560II, E-420+14-42.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ZibiZ Zobacz posta
    Ayutthaya
    Dawna stolica królestwa Syjamu. W XVIII w. najechana i kompletnie zniszczona przez wojska birmańskie.
    Teraz to spokojne miesteczko położone o ok 80 km na północ od Bangkoku, w którym znajduje się kilka kopleksów ruin z tamtego okresu, oraz niestety bardzo popularny ośrodek zajmujący się szkoleniem słoni.
    Turyści mogą od rana do wieczora jeździć na tych smutnych i poranionych od haków słoniach. Tej atrakcji zdecydowanie nie polecam.
    W ramach ciekawostki do Ayutthayi można dojechać z Bangkoku pociągiem. Cena biletu to aż 2 zł
    Zdjęcia 1 i 3 z tego są zrobione właśnie w tym mieście.
    Architektura z okresu poprzedzającego najazd birmański to cud ówczesnej "budowlanki" i raj dla oka.

---------- Post dodany o 22:56 ---------- Poprzedni post był o 22:53 ----------

Ojjj tak wszędzie tylko jedzenie i jeszcze więcej jedzenia i to za grosze. Nie jest trudno przywieść stamtąd dodatkowe kilogramy i nie koniecznie chodzi tu o nadbagaż
    A propos kuchni: będzie żarełko tajskie dla turystów, czy tajskie dla Tajów. Pytam, bo różnica jest ogromna.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Architektura z okresu poprzedzającego najazd birmański to cud ówczesnej "budowlanki" i raj dla oka.
    To fakt kawal historii można zobaczyć w tym miasteczku. Ale najważniejsze ze o to dbają na niektórych ruinach stoją jeszcze rusztowania i coś tam dłubią.
    Bez tej architektury miasteczko raczej zniknęłoby z turystycznej mapy Tajlandii.

---------- Post dodany o 22:56 ---------- Poprzedni post był o 22:53 ----------

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    A propos kuchni: będzie żarełko tajskie dla turystów, czy tajskie dla Tajów. Pytam, bo różnica jest ogromna.
    Na początku miałem trochę awersje jak zobaczyłem te wszystkie garkuchnie rozstawione na ulicy krotko mówiąc w nie najczystszych miejscach.
    Ale jak spróbowałem pierwszy raz to już do końca wyjazdu nie bylem w żadnej restauracji tylko stołowałem się tam. Sympatyczni kucharze
    mówili tylko po tajsku także nie było wiadomo co pływa w zupie ale ważne ze smakuje. Z europejczykiem w tych moich "restauracjach" nie jadłem oni siedzieli raczej w McDonaldzie Czasem jednak trzeba przypomnieć kucharzowi zęby nie wrzucał tyle chilli ile zazwyczaj bo moje gardło by tego nie zniosło

---------- Post dodany o 23:09 ---------- Poprzedni post był o 23:02 ----------

Cytat Zamieszczone przez jabolo Zobacz posta
    1,2 bardzo fajnie :P
    jeszcze lepiej by było gdyby w 2 tak sie ustawić (o ile było to możliwe)żeby nie było odbicia w szybie
    a w 1 cos chyba przejechało alo przeszło :P
    Te odbicie w szybie zobaczyłem niestety kiedy zgrałem zdjęcia na komputer i było już za późno.
    A na pierwszym zdjęciu przejachala mi dziewczyna na rowerze z świecącymi niebieskimi króliczymi uszami.
    ( tak wiem ze to dziwnie brzmi ale cale to miasto jest dziwne
    Dzieki za komentarz

Awatar ralfbutton
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fantastyczna wycieczka, zdjęcia ogląda się z dużą przyjemnością

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Fajnie, że znów nadajesz... tzn. wrzucasz fotki.

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Fajnie, że znów nadajesz... tzn. wrzucasz fotki.
    Im dłużej patrze w te zdjęcia które przywiozłem tym mniej mi się podobają i wydaje mi się ze już nie mam co Wam pokazać, dopiero jak po jakimś czasie do nich wrócę to na nowo mi się podobają Wy tez tak macie ze swoimi zdjęciami czy ze mną jest coś nie tak???

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Spaceruj dalej bo dobrze Ci to wychodzi.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    Musze rowniez dodac, ze mimo to iz jest to relacja z podrozy widac, ze kadry sa przemyslane, w miare mozliwosci staranne.
    Milo sie oglada. Dawaj wiecej
    dokładnie to samo chciałam napisać i widze że mnie ubiegłaś
    w większości bardzo dobra kompozycja, ciekawe kadry - dlatego z przyjemnością się przechodzi przez wątek

Mam dla Was kilka fotek zrobionych podczas spacerów po Bangkoku.
    fajnei by było jakbyś kontynuował numerację a nie zaczynał od początku
    każde zdjęcie osobny numer ale to czepialstwo - tyle że łatwiej można by się odnieść do konkretnych zdjęć

mam nadzieje ze to nei koniec relacji
    czekam na więcej i więcej
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22