Strona 182 z 269 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.811 do 1.820 z 2682

Wątek: "Blachy, płatki i inne przypadki" czyli robtor love story

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Nieźle zapodajesz
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    z dużym zaciekawieniem czekam na resztę
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Widok z Granatów
    Ładna pogoda, nie widzę ciemnych chmur, ulewy i piorunów (choć z nimi mogło byc ciekawiej ). Dużo ludzi było ?
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    z dużym zaciekawieniem czekam na resztę
    Ja także
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Ładna pogoda, nie widzę ciemnych chmur, ulewy i piorunów (choć z nimi mogło byc ciekawiej ). Dużo ludzi było ?

Ja także
    Pogoda była typowo górska - zmienna . Jak wspominałem w ditlu, pożegnało nas Zakopane burzą i oberwaniem chmury. Ale na nasze szczęście piekło rozpętało się przynajmniej w mieście - dopiero koło 14.20 Na trasie to był istny mix, byliśmy w Kuźnicach koło 5.30 to było fajnie jeszcze i rześko, ale temperatura zaczęła dość szybko wzrastać. Na Ganaty wiadomo - tak z rana to się wychodzi w cieniu - super było, bo już na samej górze okazało się że słoneczko operuje nadzwyczaj ostro i to mimo dość wczesnej jeszcze pory. Dla zdjęć to za dobrze nie było, jak widać to doskonale na jednym ditlowym. Pierwsze wyraźne oznaki załamania pogody zaczęły się zbierać już koło 11 . O 12.03 pierwszy raz zagrzmiało, ale my już byliśmy przy Czarnym Stawie to nie wydawało nam się to groźne - błąd to był. Burza się zebrała baaaardzo szybko, na nasze szczęście poszła bokiem bardziej na Wysokie i Słowację w kierunku na Hawrań, z tego co było widać na łączniku tras na Dolinę Jaworzynki i Boczeń. Zgarnęło nas trochę skrzydłem i jedynie popadało, chwilami dość ostro. Druga burza zaczęła się zbierać gdy byliśmy w Dolinie Jaworzynki właśnie, masakra się zrobiła - taka "parówa" że szok. Spylaliśmy maksymalnie szybko o ile nam obolałe już nogi pozwalały . Nie zdążyło nas dopaść - dosłownie załadowaliśmy się do samochodu koło ronda Jana Pawła i mniej więcej na wysokości stacji Shela zaczęło padać, no a potem przy od Stacji autobusowej do wyjazdu z miasta to świata chwilami nie było widać przez deszcz, a droga zamieniała się w potok .
    Co do liczby ludzi - rano był luzik puste prawie szlaki koło 5.30 to jedynie jacyś zapaleńcy się tam plątali. Na Granaty, nie licząc taterników po bokach - dwie grupki się wspinały, jedna na Żółtą Turnię a druga na Granaty - było pusto . Za nami jednak gdzieś mniej więcej gdy byliśmy w połowie drogi na górę widzieliśmy że zaczyna się ruch na szlaku . Nie dogonił nas nikt, ale Ci za nami szli szybko! Nam wyjście zabrało jakieś 1.5 godziny, gdy kończyliśmy krótką 10 minutową przerwę na łączeniu Orlej Perci z żółtym szlakiem - zaczęli wchodzić ludzie z dołu, jak właziliśmy na środkowy Granat to wyszło już na pierwszy z 10-12 osób, spotkaliśmy też osobników którzy szli z przeciwnej strony i twierdzili że idą od Zawratu , nie wiem kiedy oni tą Orlą Perć przeszli, jak wtedy na Granatach to było dopiero mniej więcej około 10.00 . Wydaje mi się że szybcy byli . No a potem to czym niżej to większy horror!!! Szlak na Zawrat to była już dosłownie pielgrzymka, oczywiście kolejka się zrobiła na górze, mniej więcej jak na Giewont, ja nie wiem co tam się działo jak zaczęła się pierwsza burza i luną deszcz... .
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 19.07.15 o 08:42
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Czyli trzeba ok. 5-tej wychodzić, mi też to się ostatnio sprawdza , choć zdarza się, że niektórzy, spotkani na szlaku to już wracają . Kolejki na Zawrat można się spodziewać w wakacje i to w weekend.
    Mi pogoda się udała, choć rano burze rzadko się zdarzają to grzmiało prawie cały czas, najpierw od Słowacji (takie głuche odległe grzmoty, niegroźnie to wyglądało), w drodze powrotnej rozpętały się burze na Podtatrzu, w górach było spoko
    Ostatnio edytowane przez alnico ; 19.07.15 o 09:16
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    5 to myślę że bardzo dobra godzina, a nawet jeszcze pół wcześniej . Wniosek z tego że tak jak w naszym przypadku to spania za bardzo nie ma, tylko jazda samochodem aby bladym świtem być na miejscu
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 19.07.15 o 09:17
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830

Awatar kon
    Siła reputacji
    184
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Podsumowując:
    jad słonecznikowy z pierwszego tłoczenia
    Rozwiazuje wszelkie problemy.

---------- Post dodany o 17:14 ---------- Poprzedni post był o 17:12 ---------

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    aby bladym świtem być na miejscu
    Uznanie za poswiecenie.
    Ostatnio edytowane przez kon ; 19.07.15 o 21:17

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Gucie ladne, choc bym nad swiatlem jeszcze popracowal, no ale nie zawsze jest jak

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Granaty - Start
    Wstępniaki już w zasadzie były, dodam jeszcze że wyjechaliśmy o 2.50 . W Kuźnicach meldunek koło 5.30 i na szlak.
    Poranne pustki na dzień dobry
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC0820-2.JPG
Wyświetleń:	388
Rozmiar:	743,0 KB
ID:	152940

Nazwa:	_DSC0821-2.JPG
Wyświetleń:	410
Rozmiar:	778,1 KB
ID:	152941

Nazwa:	_DSC0823-2.JPG
Wyświetleń:	394
Rozmiar:	882,8 KB
ID:	152942

cdn

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    477
    Moja galeria
    Jaworzynką czy przez Boczań ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||