Na wode sie nie zapuszczam,wiec jeszcze z wieksza przyjemnoscia..29;30:31.
Na wode sie nie zapuszczam,wiec jeszcze z wieksza przyjemnoscia..29;30:31.
Przypominam sobie jak kanadyjki musielismy przetargac na przenoskach. Najgorsze to zawsze byly zapory. Niskie progi wodne dawaly sie przeplynac, wysokie to juz przenoska. Fajne foty.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo fajnie się oglądało
Przyjemnie sobie popływałem![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Cześć,
Aparat na kajakach masz jakoś specjalnie zabezpieczony? Case podwodny np?
pozdrawiam,
Jak jest walka na rzece to ląduje pod nogami na jakiejś bluzie czy innej kurtce a dwa obiektywy mam zawsze w dużej nerce. W normalnych warunkach aparat praktycznie cały czas wisi na szyi. Jak jest wybitnie gorąco to pakuje go do plecaka lub kładę go gdzieś po rękę, ale w zacienione miejsce. Na pierwszych kajakach miałem specjalny worek wodoszczelny na aparat, ale MZ to słabe rozwiązanie. Staramy się raczej pływać na płytkich rzekach i dość trudnych do utopienia gratów z racji notorycznie niskiego stanu wody. Jasne, że każda rzeka potrafi zaskoczyć, ale większość wywrotek wynika z braku wyobraźni kajakarza - w każdym razie wszystkie wywrotki na naszych kajakach miały takie podłoże
Lubię jednak te małe rzeczki, gdy płynie się w tunelu z drzew i przyroda jest na wyciągnięcie ręki.
Jedyną rzeką naprawdę niebezpieczną, na której ciągle liczę się z wywrotką i utopieniem sprzętu jest Wisła. Największą jej "wadą" jest, że szybko płynie i przy wysokim stanie wody ciężko zareagować na przeszkodęOgólnie trudna rzeka, ale miejscami naprawdę piękna - zwłaszcza na Wyspach Zawadowskich jest ślicznie. Wyspy Świderskie też są urocze i już za Warszawą w okolicach Kazunia też się wzruszam
![]()
Numerów nie daję bo większość z tych zdjęć była publikowana w tym wątku![]()
Za każdym razem jak tu jestem rośnie we mnie ochota na kajaki, lubię tu zaglądać
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
To odważnie, faktem jest, że wywrotek wiele nie ma, ale zawsze to z wywrotkami jest tak, że jak się zdarzają to wtedy, kiedy się nie spodziewasz...
Jednak rozumiem, że tutaj dużą rolę odgrywa Twoje kajakarskie doświadczenie.