Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Fajne końskie zdjęcia, bardzo dynamiczne. Zaklinanie koni wywarło na mnie duże wrażenie.
Ciekawe bo wśród Gauchos widzę jakąś chicę![]()
Kapitalną wycieczkę miałeś i jak sądzę na maksa wykorzystaną. Zaklinacz rządzi, ale reszta też trzyma poziom
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Konie są super.![]()
Będę musiał moje konie(mechaniczne), też tak pozaklinać.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
---
Przed ostatni dzień wyjazdu. Zabiorę Was do dzielnicy z którą wiązałem największe fotograficzne nadzieje. Dzielnica portowa La Boca - położona u ujścia rzeki La Plata. Prawdopodobnie pierwsza i najstarsza część miasta - pierwszą osadę datuje się na 1536 rok. La Boca miała swój charakterystyczny wygląd i w 1895 roku stałą się drugą częścią stolicy. Zamieszkiwało ją 38000 mieszkańców z czego 17 tysięcy pochodziło z Argentyny, 14 tysięcy było Włochami, a pozostałą część stanowili Hiszpanie i inne narodowości.
AUGG117 - Wjeżdżając do dzielnicy czułem się trochę nieswojo. Najpierw było pustawo, potem widzieliśmy olbrzymią kolejkę kibiców po bilety. Każda ściana upstrzona była przez grafiti.
AUGG118 - Kult Boca Juniors.
AUGG119 - Bezpośrednie sąsiedztwo stadionu. Były miejsca albo kompletnie wyludnione jak to poniżej albo miejsca w których stał tłumek kibiców i mieszkańców bacznie przyglądających się przyjeżdżającym autokarom. Miałem wrażenie, ze jesteśmy obserwowani ale pomimo wszystko czułem się bezpiecznie.
AUGG120 - Przy takich sklepikach stały tez grile i miejscowi piekli na nich mięso. Pewnie dla siebie
AUGG121 - Weszliśmy do części muzealnej stadionu. Ściana na której znajdowały się zdjęcia wszystkich w historii klubu piłkarzy.
AUGG122 - Oczywiście przewodnik wskazał nam kilku co bardziej zasłużonych piłkarzy jak np. Osvaldo Santos ale z największym przejęciem i dumą pokazał zdjęcie Diego Maradony.
AUGG123 - Diego ma tez swoją figurę z brązu.
AUGG124 - W takim sferycznym projektorze odtworzono nam film opowiadający o historii klubu. Super wrażenie.
AUGG125 - Tak wyglądało wnętrze sfery.
AUGG126 - Potem poszliśmy zobaczyć najciekawszą część. Boisko. To na którym grał słynny Diego. Boisko bardzo ciekawe i choć nie jestem namiętnym kibicem to podobało mi się bardzo. Było to typowe boisko do gry tylko i wyłącznie w piłkę nożną. Trybuny oddalone od boiska były o całe 2 metry. Pewnie w czasie meczu jest niesamowite wrażenie uczestniczenia w widowisku. Podobno na świecie jest tylko kilka takich boisk.
![]()
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 23.05.15 o 10:39
---