Jesień (zdjęcia, poza zmniejszeniem i wyostrzeniem, niemodyfikowane):
http://grabun.com/zdjecia/2006/10/jesien/
(proszę o surową krytykę)
Jesień (zdjęcia, poza zmniejszeniem i wyostrzeniem, niemodyfikowane):
http://grabun.com/zdjecia/2006/10/jesien/
(proszę o surową krytykę)
na 01 w niespotykanym miejscu powiesiles go. ale to nie przeszkadza. zdjecie powiesilbym w pokoju
02 miodzio.
03 swietne rozmycie reszty obrazu elementami z blizszych planow! dla mnie szczyt szczytow!
04 - kojarzy mi sie z gra dzwoneczkow o wysokich tonach. tez bym powiesil na scianie. jesli mam skrytykowac to listki w prawym rogu. odciagaja oko z tej glownej grupy
05 - dla mnie zbyt ekstrawaganckie
06 - za duzo sie dzieje, a tego nie widac. cos jak 03, ale tam bardziej mi sie podoba. w sumie ciekawy pomysl z tym rozmywaniem.
Witam
5-tki trochę nie rozumiem - chyba przegięta albo zacytuję "zbyt ekstrawagancka"
reszta ładna nawet 6-czka mnie się podobuje
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dziękuję za komentarze. Trójka również jest moim faworytem z tego grona.
Na robieniu podobnego rodzaju zdjęć zeszła mi wczorajsza sobota i dzień dzisiejszy. Z tymże wczoraj miast matrycy Olympusa, naświetlałem Fuji Realę i Sensię 100. Wyniki we wtorek :-)
Użyty obiektyw (w obu zresztą przypadkach) - Sonnar 200/2.8. Na wszystkich zdjęciach przesłona 2.8 właśnie.
Co do zdjęcia numer 5 - to zdjęcie zostało zrobione przez liść; szczelnie zasłaniał obiektyw, stąd ten zielonkawy zafarb. Trójka zresztą zrobiona w podobny sposób.
1 i 2 super, świetnie Ci wyszłogratuluje, ale 3 i 4 to już przekombinowałeś...
No i ostatnie jakby ktoś inny robił. Te mi nie leżą
/*...................*/
/* ...........................*/
A to gusta i guściki są, no! :-))) Bo ja mam na odwrót dokładnie :-)Zamieszczone przez zibi1303
Cieszę się, że się podoba, jednakże.
(a ostatnie - to nie kto inny, ale czym innym ;-)
dla mnie tylko dwójka...
robi wrażenie że chciałoby się usiąść pod takim "daszkiem z liści" - rewelacyjny jesienny klimacik...pozostałe ładne ale jak to się mówi "**** mi nie urwało"...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
A mnie po prawdzie żadne się nie podoba. Już wolę Twoje widoczki z drzewami.
Fajnie się bawisz GOLepiej byłoby wybrać i pokazać jedno - aż cztery podobne zdjęcia pokazane obok siebie robią się nudne. Fajne to 4. ale wycinęłabym z mgły jakiś element.