Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną.

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną.

Kilka dni przed Świętami Wielkiejnocy dostałem propozycję nie do odrzucenia: Wyjazd do Argentyny. Dokładnie do Buenos Aires.
    Program wyjazdu: mocno napakowany, mało czasu na luz za to intensywne zwiedzanie. Plan obejmował zwiedzanie Buenos, wyjazd do Urugwaju a wieczorami późne kolacje w najbardziej prestiżowych i kultowych restauracjach miasta włącznie z restauracją w Faena Hotel. Z tego miejsca nie mam zdjęć, ponieważ miałem wrażenie, że zabranie tam aparatu będzie passe Dla ciekawskich link hotelu http://ba.stayfaena.com

Dzięki naszym Oly-główno-dowodzącym oraz niezawodnej Pani Ewelinie z Olympus Polska zostałem sprawnie zaopatrzony w sprzęt. DZIĘKUJĘ BARDZO! Szybko dopytałem Klikacza (była całkiem niedawno) o kilka szczegółów i już, bylem gotowy! Też dzięki Ci bardzo Klikaczu Zaraz po świętach wyruszyłem w podróż uzbrojony w sprzęt, krótkie gacie i garniaki

Mam nadzieję, że relacja choć trochę się Wam spodoba. Zawiedziony jestem tylko jedną rzeczą: niebem. Tylko w dzień przyjazdu było fajne-barankowe, potem cały czas mleko...

Zapraszam na wycieczkę

AUGG1 - Przed wejściem na pokład samolotu stwierdziliśmy, że samolot nie jest pewnie przygotowany na tak długi lot a już na pewno nie ma wystarczającej ilości czarnych skrzynek. Zaopatrzyliśmy się w jedną, porządną czarna skrzynkę

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4090154.jpg
Wyświetleń:	512
Rozmiar:	838,7 KB
ID:	147326

AUGG2 - Lotnisko w Buenos Aires. Porządku i bezpieczeństwa przy wyjściu z lotniska pilnował Terminator i drugi policjant

Nazwa:	P4100179.jpg
Wyświetleń:	498
Rozmiar:	575,1 KB
ID:	147327

AUGG3 - Byli bardzo sympatyczni tylko nie wiem dlaczego nie chcieli by na zdjęciach znalazły się numery boczne ich motocykli.

Nazwa:	P4100180.jpg
Wyświetleń:	502
Rozmiar:	615,0 KB
ID:	147328

AUGG4 - Jadąc autobusem do hotelu widziałem kolorowe domy oraz przepiękne niebo. Ucieszyłem się bardzo. Na krótko, jak wspominałem...

Nazwa:	P4100190.jpg
Wyświetleń:	486
Rozmiar:	888,2 KB
ID:	147329

AUGG5 - Bardzo zdziwiła mnie forma miejscowych drapaczy chmur. Przejeżdżamy przez centrum miasta.

Nazwa:	P4100265.jpg
Wyświetleń:	511
Rozmiar:	547,5 KB
ID:	147324

AUGG6 - Dotarliśmy na późny obiad od dzielnicy La Boca. Zostawiam ją w tej chwili w spokoju, bo będzie o niej później. Bardzo kolorowa i ciekawa dzielnica Buenos. Po wyjściu z autobusu natknąłem się na takiego kolegę. Nawet oka nie otworzył. Nie byłem pewny czy aby żyje

Nazwa:	P4100245.jpg
Wyświetleń:	494
Rozmiar:	748,0 KB
ID:	147323

AUGG7 - Po obiedzie dotarliśmy do hotelu. Samo centrum miasta. Widok z okna mojego pokoju. O tym też będzie nieco później bo widok był zachwycający. Oczywiście patrząc w druga stronę

Nazwa:	GG110808.jpg
Wyświetleń:	481
Rozmiar:	574,2 KB
ID:	147325

Na kolację pojechaliśmy do dzielnicy Puerto Madero (stąd mam zdjęcia zarówno dzielnicy jak i steków ) a potem na imprezę do słynnego Asia de Cuba (z tego miejsca z oczywistych względów nie mam zdjęć ). Co ciekawe, koledzy obstawiali, że w trampkach mnie nie wpuszczą Koszula i lniana marynarka załatwiły temat. Wygrałem zakład

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria
    Czekam na dalsze zdjęcia z niecierpliwością!

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    By mieć temat widoków z hotelu z głowy i móc pokazać co było dalej, wrzucam kolejno:

AUGG8 - Widok z restauracji na dachu hotelu. Najbardziej chyba oklepane i charakterystyczne miejsce Buenos: El Obelisco na Plaza de la Republica. Wizytówka miasta.

Nazwa:	P4110297.jpg
Wyświetleń:	497
Rozmiar:	838,5 KB
ID:	147340

AUGG9 - Rzut oka z góry w drugą stronę. Gdzieś tam się w któryś wieczór zapuściłem na chwilę. Warto było ale nieco targały mną niepokoje związane z tambylcami i ich zachowaniem

Nazwa:	P4110305.jpg
Wyświetleń:	472
Rozmiar:	980,4 KB
ID:	147341

AUGG10 - Z okna pokoju. To miasto nie zasypia chyba nigdy.

Nazwa:	P4110316.jpg
Wyświetleń:	478
Rozmiar:	838,8 KB
ID:	147342

AUGG11 - I piękny poranek. Aż chciało się wstawać i iść w miasto. Dodam tylko, że zdjęcie zrobione pod wpływem nudy wynikającej z nieprzystosowania się mojego organizmu do zmiany godzin funkcjonowania

Nazwa:	P4141591.jpg
Wyświetleń:	483
Rozmiar:	523,6 KB
ID:	147343

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Ekstra, dawaj dalej.
    Aparat od wujka Olka a stabilizacja z bezcłowego...
    Ostatnio edytowane przez yac ; 13.05.15 o 16:55
    Jacek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Kolejna ciekawa relacja z podróży

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Wątek zapowiada się bardzo ciekawie. Daję plusika i czekam niecierpliwie na ciąg dalszy!
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    pierwsze zdjęcie przyćmiewa resztę. przez brąz Balantyny widzę całą Argentynę
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Piękne zwiedzanie zapowiada się. czekam na kolejne zdjęcia.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Czarna skrzynka miala swoja moc...

Altocumulusy i swiatlo fajne.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta
    Ekstra, dawaj dalej.
    Aparat od wujka Olka a stabilizacja z bezcłowego...
    Ci powiem, co najmniej 20% grupy dbało by stabilizacja w każdej osi dała radę. Niektórzy nawet bez aparatu...

---------- Post dodany o 20:40 ---------- Poprzedni post był o 20:39 ----------

Cytat Zamieszczone przez lisiajamka1 Zobacz posta
    Kolejna ciekawa relacja z podróży
    Z rejstracji obrazów na karcie oraz relacji świadków wynika, że tak

---------- Post dodany o 20:40 ---------- Poprzedni post był o 20:40 ----------

Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Wątek zapowiada się bardzo ciekawie. Daję plusika i czekam niecierpliwie na ciąg dalszy!
    Dzięki, już niebawem

---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:40 ----------

Cytat Zamieszczone przez kolba Zobacz posta
    Piękne zwiedzanie zapowiada się. czekam na kolejne zdjęcia.
    Zwiedzanie piękne ale czy foty będą ok?

---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Czarna skrzynka miala swoja moc...

Altocumulusy i światło fajne.
    Światlo było obłędne ale taki altocośtam bardzo krótko...

---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post był o 20:42 ----------

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    pierwsze zdjęcie przyćmiewa resztę. przez brąz Balantyny widzę całą Argentynę
    To wcale nie było dla przyjemności. Myślmy walczyli ze zmiana strefy czasowej Bokeh na pierwszej focie słaby ale widziałeś tę głębię ostrości??

---------- Post dodany o 20:42 ---------- Poprzedni post był o 20:41 ----------

Szanowni przyjaciele, Panie i Panewki, Ladies and Gentlecars. Mam prośbę, jak będę jakieś babole wstawiał, to nie bądźcie proszę tacy mili