Jak mi załatwisz taki duuuuuży garaż z takimi cackami to się z Tobą ochajtam![]()
Jak mi załatwisz taki duuuuuży garaż z takimi cackami to się z Tobą ochajtam![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Dziękuje Wam za odwiedziny, jeszcze chwilę pohasamy po Colonii Del Sacramento. Miejsca o których pisała rok temu Klikacz wyglądają prawie tak samo. No może nieco bardziej podupadły.
AUGG84 - Molo, tak mi się wydaje przynajmniej...
AUGG85 - Plaża nie podupadła
AUGG86 - Bliżej nieokreślony cel budynku. Nie wyobrażam sobie tutaj np. tłumu ludzi bawiących się dziko na imprezie.
AUGG87 - Coloseum - rzut oka tylko z busa. Nie dało się do niego wejść. Zamknięte na tysiąc zamków. O historii tego miejsca pisała Klikacz w swoim wątku.
AUGG88 - Cofnęliśmy się w czasie.
AUGG89 - Leniwe popołudnie...
AUGG90 - Zaryzykowałem taką obróbkę. Te samochody i ten klimat miejsca skojarzyły mi się ze zdjęciami taty. Klisza AGFY i lata 70
![]()
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Cześć ggolus,
Taneczne uliczne - super!
Samochody też ciekawe, wydaje się, że zostały na ulicach, aby budować atmosferę.
pozdrawiam,
Dobra, postepujmy jeszcze chwilę po Colonii i wracamy do Buenos. Jeszcze trochę fotek mam a nie chciałbym przynudzać
AUGG91 - Urokliwa jesień tej wiosny
AUGG92 - Widok z latarni morskiej.
AUGG93 - I w druga stronę.
AUGG94 - Miejsce wypoczynku tambylców.
AUGG95 - Dziadek w drugiej odsłonie. Nie mogłem się oprzeć.
AUGG96 - Spacerkiem przez miasto.
AUGG96 - Sypialnia dla psów
AUGG97 - Dalej przez miasto.
AUGG98 - I już do autobusu. Koniec oglądania Colonii
![]()
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Wróciliśmy bezpiecznie promem do Buenos. Po kolacji w mieście padłem na twarz w pokoju bo rankiem wyjazd na wieś
Ruszyliśmy skoro świt, chyba nawet około 10.00 na wioskę. Do Rosario de Areco na tzw. Gaucho Experience. Już po kolei pokazuję co się działo.
AUGG99 - Po drodze, na stacji benzynowej kolejny zdechnięty koleżka. Kołami do góry. Po chwili oględzin okazało się, że jednak żyje. nawet jednym okiem łypnął
AUGG100 - Na ranczo przywitała nas ekipa Gaucho.
AUGG101 - Przyjemnie bardzo sobie w cieniu można było spocząć.
AUGG102 - Rozległe tereny rancza.
AUGG103 - W takim przyjemnym klimacie sączyliśmy zimne wino. Hektolitrami...
AUGG104 - Tu też steki oraz inne przyjemności, tym razem przygotowane na otwartym ogniu.
AUGG105 - Przygrywała nam miejscowa kapela.
AUGG106 - Ten pan został moim idolem. Widać, ze gra na akordeonie sprawia mu ogromną przyjemność...
AUGG107 - A ta pani została moja muzą... Swawolnica DinozauraSkojarzyło mi się z popularnym serialem z lat osiemdziesiątych
![]()
---
Dokończmy wizytę na wiosce.
AUGG108 - Przyczajony tygrys - ukryty smokNiechętny był aktywności fizycznej.
AUGG109 - Jak inne konie został jednak przekonany. Konie, tak samo jak wszelki inne bydlątka chowane są bezstresowo. Rzeczywiście, konie miały bardzo przyjazne usposobienie.
AUGG110 - Rozpoczęły się popisy gaucho. Widać tu bezstresowe strzemiona
AUGG111 - Panowie celowali malutkim sztylecikiem w zawieszona obrączkę metalową.
AUGG112 - Rzucali też lassem. Nieco innym niż kowboje z Ameryki Północnej ale za to w bardzo widowiskowy sposób.
AUGG113 - Potem odbył się pokazowy mecz polo.
AUGG114 - W czasie normalnego meczu polo, konie dostają dość spory wycisk. Tak duży, że gracz w trakcie gry zmienia konie by ich nie zamęczyć. Przy ostrych walkach jeden gracz może zmienić aż 4 konie podczas gry.
AUGG115 - Najbardziej widowiskowe było zaklinanie koni.
AUGG116 - Bardzo zgodna symbioza i wspólne zaufanie
![]()
---
niesamowite, to zaklinanie koni - pewnie można by cały reportaż z tego zrobić, i prize dostać nawet.
Zazdroszczę Ci tej przygody!
To lasso to bola albo jak kto woli bolas - link (polski opis jest lekko skąpy).
A zdjęcia z wioski ciekawe.
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 21.05.15 o 15:00 Powód: zamykaj cytaty
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Z samego zaklinania mam wściekłą ilość zdjęć. Fotograficznie to do bani czas bo na niebie mleko a całe przedstawienie było w cieniu, pod koniec dnia.
A niefotograficznie to zaklinał młodego konika chłopak który miał 16 lat i wychował się na tej farmie. Na żywo potężne wrażenie. Niesamowite jak koń słuchał go i był potulny jak baranek. Niczym konia nie karcił, nie przymuszał. Po prostu tak się zaczęli pokładać obydwoje
Z meczu polo tez wściekła ilość zdjęć. Nie pokazuje wszystkiego by nie zanudzić. A co do wyjazdu, to bardzo się cieszę, ze tak spontanicznie mi się trafił. Plusem jest to, ze gdybym chciał pojechać indywidualnie i tyle sobie zorganizować to zeszło by mi z tym bardzo długo. A nie wiem czy dało by się wszytko zorganizować, patrz np. Teatro Colon.
Dzięki za odwiedziny.
---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post był o 15:03 ----------
Dzięki bardzo za wskazówkę. Fajnie, że pomagasz
![]()
---