235. jest czadowy w tym śniegu, jeszcze 239. bardzo się spodobał, brawo!
235. jest czadowy w tym śniegu, jeszcze 239. bardzo się spodobał, brawo!
niby tak - ale nie aż tak wąską jak szkiełko w xz-2, niemniej obiektyw idealnie wchodzi w wewnętrzną średnicę raynoxa
tak jest ręcznie![]()
nawet wymyśliłam jakby to przytwierdzić - i chyba recepturki mogłyby pomóc![]()
ale ręcznie też źle nie było
dzięki wszystkim za miłe słowa![]()
Chochołowska była urocza właśnie teraz przed wielkim bum
podejrzewam że każdy następny weekend będzie już zatrzęsienie
dlatego my pojechałyśmy niedziela - poniedziałek by tłumy choć trochę ominąć ...
poza tym już teraz ciężko było się układać do zdjęć by nie poniszczyć innych krokusów - a co dopiero jak będzie co milimetr jakiś![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ładne foty
Są jakoweś specjalne tulejki zdaje się do tego (post #606)
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
a powiedz mi nazywa się to jakoś konkretnie - bo się zastanawiam gdzie to można dostać![]()
aaa i dzięki za fotę![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Adapter LA-52XZ1 (http://fripers.pl/product_info.php/i...-XZ-1-JJC.html)
Adapter UAC2000 tylko nie wiem czy da się go dostać gdzieś osobno, bo np. w fotozakupach jest w komplecie z Raynoksem (http://fotozakupy.pl/raynox-dcr-250-makro/310s)
The question is, who cares?
Można też zrezygnować z tego uniwersalnego mocowania w Raynoxie i do tulei/adaptera dokupić redukcję filtrową 52 na 43mm i Raynoxa DCR 250 wkręcić w gwint tulei (z zastosowaniem tej redukcji). Stosuję właśnie takie rozwiązanie. O tyle lepsze, że konwerter Raynox wtedy jest dokładnie po środku w osi optycznej obiektywu i wizualnie lepiej wygląda.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 15.04.15 o 00:20
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Tu też jest dokładnie w środku, inaczej się tego nie da założyć. Chociaż kto wie. Natomiast tu masz plus taki, że założysz to na każdy obiektyw z gwintem w przedziale od 52 do 67mm. Co do wyglądu to się zgadzam, ale coś za coś.
The question is, who cares?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
235. kapitalne ujęcie.