Coraz bliżej do organicznego sensora/cudu spółki Fuji i Panasa.
http://www.photoxels.com/fujitsu-lim...15/#more-71675
Coraz bliżej do organicznego sensora/cudu spółki Fuji i Panasa.
http://www.photoxels.com/fujitsu-lim...15/#more-71675
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To są te sensory co się zużywają?
Wydaje mi się, że kiedyś cos na ten temat czytałem. Że w tego typu organicznych układach jakaś warstwa z czasem ulega degradacji.
Jeśli to prawda, to... cudo dla producenta. Można zaprojektować tak żeby po 5 latach (przykladowo) w zasadzie przestawało się dać robić foty :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Gdzieś tam po drodze wmontowany jest węgiel.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Przepowiednie Janko się sprawdziły. Zgolili za f/5.6, zgolili za f/1.8... czas na F1.
Oly planuje drenaż naszych portfeli wypuszczając trio 12mm-25mm-50mm "w F1".
Czas dostawy: koniec 2016.
Ciekawe jak wielkie będą takie stałkiCenę pomijam
![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Tylko dlaczego tam jest napisane 14mm f1.0?
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Swoją drogą jak już uzupełniamy armadę stałek w zakresie 12-25mm to - skoro mamy 12/2.0 to może 13/1.0 potem 16/1.0 ?( jest 14/2.5 i 15/1.7 oraz 17/1., potem 18./1.0 (jest już 19/2.8, 20/1.7) to potem brakuje między 21-24 to może 22.5/1.0
![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek