Z powodu tego wątku do swojej cyfrowej ramki zamiast zdjęć wgrałem filmiki z rybkami (pełno tego na Youtube)
- teraz mam własne (choć tylko 15 calowe) akwarium![]()
Z powodu tego wątku do swojej cyfrowej ramki zamiast zdjęć wgrałem filmiki z rybkami (pełno tego na Youtube)
- teraz mam własne (choć tylko 15 calowe) akwarium![]()
nie wiem czy to się tu nadaję ale jak mnie glony w mojej kostce dobijają to czasem patrzę na to i czekam... i myślę, że jeszcze trochę i Hołku też postawisz na komodzie "jeziorko" ze skalarami...
pzdr
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Witajcie AkwaRyści!
Gdzie jest NEMO, ja się pytam??
Może nie powinienem wchodzić z butami do cudzego akwarium, ale wiedząc, ze dział ten to "OCENA ZDJĘĆ" a nie forum akwarystyczne, to przejrzałem sobie cały wątek, i z przykrością muszę stwierdzić, że zdjęcia w większości przypadków są po prostu SŁABE! i co smutne, nie widać progresu...
'Gotujecie się' nawzajem w klepaniu po pleckach, ale kadry i podejście ciągle płaskie i mierne.
Rozumiem, że większość aktorów się przemieszcza, jednak ich przemieszczanie jest ograniczone - skoro macie akwarium, i macie swoją 'scenerię studyjną', to może warto zaaranżować kadr, a nie pstrykać - bo rybka fajna? Zaaranżuj światło, zrób snoota, oświetl obiekt, zrób rozproszenie, oddaj głębie zarówno przedmiotu jak i otoczenia.
Czekam na zdjęcia jak z folderów reklamowych, tak, abym zapragnął zainwestować w akwarium. Przekonajcie mnie zdjęciami!
W końcu taki wątek - ocena zdjęć.
Również przyłączam się do niecierpliwości Viruussa.
Nie sprawdzałem czy Sawa konsekwentnie podobny post umieścił w wątkach: Chcieliście psy to je macie, Kocie fotki, pokaż swojego ptaka, Grzyba swego pokaż, czy też Zdjęcia lotnicze (wszystkie w dziale Ocena zdjęć).