Powiedz viruss, dlaczego mam tego nie robić? czy to jest forum o FOTOGRAFII czy o rybkach?
A może to taki prywatny wątek, gdzie towarzystwo wzajemnej adoracji zamiast poprawić swój warsztat dotyczący fotografii -zwłaszcza akwarystycznej - woli sobie słodzić?
Naprawdę uważasz, ze zdjęcia przedstawione w wątku są dobre? Zdjęcia z własnego akwarium, gdzie możesz zaplanować kadr i światło - są dobre?
Ja tak nie uważam, i skoro jest to wątek o zdjęciach - to wyraziłem swoją opinię.
Namawiasz mnie na podróż do Gdyni - niestety to co tu zobaczyłem, nie przekonuje mnie do tej wycieczki.
MikołajuN, ja nie muszę niczego udowadniać - nie piszę tutaj o swoich zdjęciach, lecz tych umieszczonych w wątku. Nawet jeśli utonę, to te akwaria wydają się być równie płytkie, jak twoje przytyki na mój temat.
Chcesz wyrazić opinię o zdjęciach - bardzo proszę, z przyjemnością ją poznam. Od tego jest forum fotograficzne.
Niestety, nie jestem w stanie wskazać ci 'merytoryki', gdyż rzeczownik taki nie istnieje, więc nie mogę go nadużywać.
Jeśli zaś zdecydujesz się przeczytać ponownie mojego posta, to znajdziesz tam informacje o tym, ze zdjęciom brakuje światła - wraz z propozycją, jak zaplanować światło - np aby ukierunkować światło na obiekt, uzyskać jego trójwymiarowość, 'ułożyć' kadr - wykorzystać fakt, że to akwarium to scena, którą można zaplanować. Potraktujcie to jako makrofotografię studyjną.
Jeśli uważasz, że porady powinny być typu 'tu postaw lampę aby uzyskać taki a taki efekt' - to najlepiej zaraportujcie, aby wątek trafił do działu
Zdjęcia początkujących, wtedy jest nadzieja, że taki osobnik jak ja nie będzie oceniał zdjęć, ale doradzał.
pozdrawiam,