A tu jeszcze nie bylem, nadrabiam zaleglosci
ostatnia sniezna sesja podoba mi sie,
pozdrawiam
A tu jeszcze nie bylem, nadrabiam zaleglosci
ostatnia sniezna sesja podoba mi sie,
pozdrawiam
Zapraszam: http://forum.olympusclub.pl/threads/...ne-kiedys-moze...
pure liquid fire running through my veins
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
z oryginału wnoszę że światła to za fajnego nie miałeś...
stałeś też raczej daleko - no ale dobra nie czepiam się tematu (dla mnie foto ptaków to high level do którego raczej nie doskoczę)
mamy tylu masterów na forum że doścignięcie ich w tym temacie to mega wyzwanie...
na ptaszynie nie widać szczegółów do których wspomniani wyżej mnie przyzwyczaili![]()
- kadrowanie
bardziej podoba się pion - ale sprawia wrażenie bałaganu - większość zdjęcia zajmują chabazie, które w poziomie giną, jest ich mniej - przez co ten kadr dla mnie jest bardziej uporządkowany - ale jest zdecydowanie za szerokie (proporcje zdjęcia mi się burzą masz 1024 na 683 - od razu mi się w oczy rzucił za krótki krótszy bok...
więc ciachnęłabym prawą stronę sikory i wydaje mi sie że kadr i tak by zyskał...
- wywołanie...
na tym się nie znam co już kiedyś tam mówiłam...
wydaje mi się że dałoby się coś jeszcze wycisnąć... niemniej jak 1. światło marne, 2. obiekt maleńki... to nie wiem czy jest sens
to co najcenniejsze w ptaszku - tj IMO kolorywyciągnąłeś...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dzień był wyjątkowo słoneczny do południa. Słońce było z prawej strony ptaka. Istotnie wyciągnąłem cienie z lewej części ptaka. Balans bieli było automatyczny.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Balans ustawilem na zrenice zakladajac,ze jest czarna.Wyszlo mi tak.Załącznik 138249
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirku, dziękuję za sugestię z balansem.
Jak na pierwszy raz to serio niezłe. Jak tak oglądam zdjęcia ludzi niby nie początkujących, to Twoje są naprawdę lepsze
Helmuth 6 sierpnia pod zdjęciem nocnym Mostu Kotlarskiego, kt. umieściłem niefrasobliwie w galerii napisał: "Wróć tam i zrób cały most. Jak Ci się nie mieści w kadrze, to zrób kilka zdjęć i sklej panoramę".
Stwierdziłem, że dziś wieczorem jest ten moment. Wyż w Krakowie, powietrze przejrzyste, mróz do tego, ale co tam. Nie chciałem sklejać ujęć i próbowałem jednym zdjęciem temat ogarnąć. Rezultaty poniżej. Na ostatnim zdjęciu, to śnieg. Wiem, że nie wygląda, ale takie oświetlenie było. Balans bieli ustawiony na "As Shot". Co o tym sądzicie?
A.
B.
C.
D.
![]()