http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Powtórzę jeszcze raz. Sadzę potrafisz czytać z zrozumieniem.
Po wykonaniu p.4 i wykonaniu Warstwa>Zastosuj Warstwę
Mam wtedy dwie warstwy ?
Mogę na jednej dokonać zmian obróbkowych, zatwierdziłem OK, Stwierdziłem, że były za mocne i chciałbym kryciem warstw je zmienić, mogę ?
Co będzie jak na załączonym przez Ciebie obrazku klikniesz OK w (Edycja temperatury barw) , dalej będziesz mógł sobie ustawić krycie warstw ? (podpowiem nie)
Można w Zonerze zrobić 3, 5 czy więcej warstw, każda odpowiednio nazwana i do każdej mogę w każdej chwili się wrócić (klikając na warstwę jak na obrazku poniżej) aby zmienić jej ustawienia ? (wartości suwaków, stopień krycia czy tryb mieszania warstw)
Tak jak w Elements:
Mozna w Zonerze zapisac taki obrazek j.w. z trzema (czy więcej) warstwami aby obróbke kontynuowac za dzien dwa czy tam później?
To można powiedzieć, ze są warstwy, ale wiem, Twoim zdaniem to kpina w porównaniu do Zonera.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.01.15 o 00:26
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ostatni raz. Dwie warstwy na raz, to też warstwy. Kiedyś wystarczały mi nawet palce pod powiększalnikiem.
Bo ma parę warstw do edycji? To ty grafikiem jesteś? Może retuszerem? A może nałogowo używasz tabletu? A może jest tak, że te całe Twoje zabawy w warstwy w "Elements" tak Ci się przydają jak kafar do wbijania gwoździ w ścianę? Kiedyś już w tym kontekście użyłem tej metafory, ale... pasuje tutaj jak ulał.
Tabletu nie posiadamGrafikiem ani retuszerem nie jestem
Warstw używam sporadycznie, a jeszcze sporadycznej więcej niż dwie. Co to ma do rzeczy o dyskusji o warstwach w Zonerze, nie wiem.
Jak masz inne pytania poza tematem poproszę na priv.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jeśli jest tak jak piszesz, to po co to wszystko? Czy kiedykolwiek gdzieś pisałem, że Zoner na warstwach to ooo hoo? Przeczytaj bez uprzedzeń co piszę, i sam popróbuj. Moja droga do niego była pokrętna, pełna niedowierzań, ale zaczęła się od zarządzania fotami. Proponuję zacząć od tego.
PS Kontynuacją na PW nie jestem zainteresowany.
---------- Post dodany o 00:34 ---------- Poprzedni post był o 00:29 ----------
1. A którą wersję WIC codeka i Adobe DNG Convertera masz wgraną?
2. Czy na oprogramowaniu producenta jest inaczej?
3. A jaki to aparat?
4. Nie widzę ścieżki dostępu do Adobe DNG Convertera. A wtedy będziesz miał proces wywołania przeprowadzony przez dcraw.
To rodzi pytanie. Czy w ogóle zainstalowałeś Adobe DNG Converter? To jest czynność opcjonalna którą musisz wykonać, by ten sposób wołania funkcjonował.
5. Rzuć okiem na #522 i #527 oraz #529.
Ostatnio edytowane przez jck ; 6.01.15 o 07:01