Strona 26 z 34 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 333

Wątek: Dyskusje o metodzie i głosowaniu...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Dla większości z nas jest to oczywiste, jednak co jakiś czas okazuje się, że jednak sporo osób patrzy na numerki przy prezentacji. Sko ro w wyniku tego oddają głosy na niewłaściwe zdjęcia, dlaczegóżby nie zapobiec temu?
    Wystarczy przed każdą ankietą wyraźny komunikat, że numer w prezentacji nie odpowiada tytułowi zdjęcia i np. taki rysunek:
    Mogę nie linkować ozdobnika, a dawać tylko linka do miniaturek.... skoro to tak wiele problemów rodzi.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Mirek, a jaki to problem włączyć myślenie, zamiast tworzyć problemy?
    Jest w ankiecie listopad 11 i w galerii listopad 11 po co oglądać się na inne znaki na niebie i ziemi?
    Trzecie wyjście to porostu zapytać przed kliknięciem. To nie problem a lenistwo.
    Dla mnie to nie jest problemem,pisalem tak jak by w imieniu innych.Nie wiedzialem ze "pokaz slajdow" jest integralna czescia a nie dodatkowym gadzetem..Jednak zabawa trwa rok a dalej sa problemy typu -glosowalem na biale a glos poszedl na zielone,dlaczego.Czy lenistwo? nie jestem pewien.Raczej przyzwyczajenie.Skoro pokaz jest na cala strone to sila rezeczy jest,ze pamietam osme z koleji i na nie oddaje glos.A pozniej sie okazuje,ze osme to trzynaste,a malutki link w rogu na dole jest wlasciwym i uporzadkowanym odnosnikiem do galerii.
    Nie kusilbym sie o stwierdzenie,ze glosujacy nie wlaczaja myslenia,bardzo to jakies takie nie zachecajace do zaproszenia na przyszly miesiac.

---------- Post dodany o 12:51 ---------- Poprzedni post był o 12:49 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Mogę nie linkować ozdobnika, a dawać tylko linka do miniaturek.... skoro to tak wiele problemów rodzi.
    Ups.A jednak mozna bez tego niby pokazu,nad ktorym nie mamy wladzy do konca. Mniej jest czesto wiecej-juz po raz kolejny sie moze sprawdzic.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Trzecie wyjście to porostu zapytać przed kliknięciem.
    Ej! Czy na drodze też pytasz policjanta jakie na prawdę jest ograniczenie prędkości, jeśli na znaku jest 70?
    To nie problem a lenistwo.
    Zastanawiam się czyje
    Organizatorów konkursu czy głosujących.
    Ostatnio bardzo dużo się mówiło o głosach nieważnych. Tu nie ma takiej opcji ale zdarza się oddać głosy nie na to, na co głosujący miał zamiar. Zafałszowuje to (zauważ, że nie mówię o fałszowaniu!) wyniki ankiety.
    Może jednak dałoby się dopracować sposób numerowania?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Ostatnio bardzo dużo się mówiło o głosach nieważnych. Tu nie ma takiej opcji ale zdarza się oddać głosy nie na to, na co głosujący miał zamiar. Zafałszowuje to (zauważ, że nie mówię o fałszowaniu!) wyniki ankiety.
    I tak wygrał PSL (uwaga ! - to nie polityka)
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    jakoś nie widzę problemu by wstawiać ściąge którą zamieściła bufetowa
    prosta i czytelna..
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Ej! Czy na drodze też pytasz policjanta jakie na prawdę jest ograniczenie prędkości, jeśli na znaku jest 70?
    Porównanie nie trafione to raz, nie jeżdżę to dwa.
    Zastanawiam się czyje
    Organizatorów konkursu czy głosujących.
    Nie długo nie będzie już: "pokoloruj drwala" a "narysuj coś"
    Nie jesteś pewien - zapytaj to nie boli. Nie wszystko da się na "czuja"

---------- Post dodany o 14:03 ---------- Poprzedni post był o 14:02 ----------

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    jakoś nie widzę problemu by wstawiać ściąge którą zamieściła bufetowa
    prosta i czytelna..
    Problemu nie ma, gdzieś już takie ABC było i może być doklejane. Jak widać takich ściąg nikt nie czyta.
    Wykopałem:
    Nazwa:  Flaszka.jpg
Wyświetleń: 96
Rozmiar:  216,0 KB
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 21.12.14 o 15:15
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Problemu nie ma, gdzieś już takie ABC było i może być doklejane. Jak widać takich ściąg nikt nie czyta.
    Skoro było, to dlaczego nie ma? Jak ktoś ma przeczytać skoro nie ma? Może nowi nie wiedzą. To nie ma być zakopane gdzieś w FAQ. Jasny komunikat w pierwszym poście. To naprawdę niewiele.

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Prawda jest taka że ten moduł galeryjny w wątkach do głosowania jest bardzo mylący. Nie ma co zaklinać rzeczywistości i posiłkować się dodatkowymi informacjami, ściągami itp.. Jeśli nie można naprawić modułu żeby pokazywał zdjęcia zgodnie z numeracją, to lepiej go nie używać. Takie jest oczywiście moje zdanie, z którym nikt nie musi się liczyć..

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Umiemy zrobic tak aby numery zdjec wyswietlanych w tym pokazie odpowiadaly numerom zdjec czy nie umiemy???Jesli nie umiemy to nie wstawiajmy gadzetu bo jest taki tylko wstawiajmy i redagujmy tak aby mozna bylo zapanowac nad tym co wstawiamy.Juz wszyscy wiemy,ze mozna na forum wstawiac pokaz slajdow ale nie wstawiajmy jego do wszelkich watkow,bo po prostu on sie nie we wszystkich sprawdza.To jest latwiejsze do zrozumienia jak wszelkiego rodzaju tutki podklejane.
    Dostosowujmy forum do uzytkownikow wszystkich a nie selekcjonujmy tych ktorzy nam odpowiadaja.Jesli tak zaczniemy robic to moze w czasie wypelniania pierwszy raz profilu jakis test na wiedze i logiczne myslenie wstawic.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Skoro było, to dlaczego nie ma? Jak ktoś ma przeczytać skoro nie ma? Może nowi nie wiedzą. To nie ma być zakopane gdzieś w FAQ. Jasny komunikat w pierwszym poście. To naprawdę niewiele.
    Bo jak pisałem:
    nie było zainteresowania
    fajnie jak się chwilę pomyśli a pytanie nie boli.

Ale masz rację Obrończyni Uciśnionych : jasny komunikat w pierwszym poście jest niezbędny, więc będzie w pierwszym poście.
    Ciekawe, co jeszcze stwarza problem?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Uprawnienia umieszczania postów