Jak kolor fajny to najważniejsze. Właściwe wersje maja być w kolorze, bo chcieliśmy uwiecznić kolor włosów
Czarno-białe to wynik moich eksperymentów, a że mam "fazę" na obrobkę z niskim kontrastem to tak wyszły. Może faktycznie mrocznie i się deko zlewa, ale z drugiej strony jak robiłem tło jaśniejsze to za bardzo sie gryzło i walczyło z modelką o uwagę.
Takie przemyślenia...
Może to wina też tego, że tylko jedno światło, ale tak.. lubię. Następnym razem postaram się dodać troche konturowego światła z tyłu i zobaczymy jak wyjdzie.
Dzięki za wizytę i rzut okiem
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
451- kolor współgra z ostrością, agresją dyżurnej.
452 - tu bardziej podchodzi mi b&w z racji jej spokoju.
Mnie też kolor bardziej przypadł do gustu.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Uszanowanko
Dziś dalej męczymy "dyżurną" (bo inne jakoś nie chcą..), ale ja osobiście nie narzekam. Wy pewnie tak..
Aleee... dziś mam zagadkę.
Dwie foty. Podobny setup światła choć ujęcie inne. Robione różnymi obiektywami.
Jedno starym OM 50mm f/1.4 na f/2, a druga fota moim ulubionym ZD 50mm f/2 MACRO na f/2.5
Możecie zgadywac która fota jakim szkłem zrobiona. Obróbka fot taka sama.
453. "Pale shade of my dream" (tyt. z angielska bo wymyślony na potrzeby forym angielskojęzycznego i tak już zostało)
454. bez tytułu (jeszcze)
I jak myślicie, która fota ze "starego", a która z nowego szkła?
Ewentualnie można uzasadnić swój wybór, dlaczego tak.
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Figlarz-prowokator z Ciebie![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo