Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Maroko okiem Marka86

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria

Odp: Maroko okiem Marka86

Takie odległości dziennie w górskich i pustynnych warunkach, to potężny wysiłek. Latem, to sobie kompletnie nie wyobrażamtakiej wycieczki. Choć rowerzystów też widywałem.
    Ale podziwiam ludzi którzy decydują się na taką formę wypoczynku, bo ja też lubię się zmęczyć. A w hotelu, to ja mogę najwięcej jeden dzień spędzić. Potem mnie nosi.
    Są tacy którzy jadą tylko po pogodę i brąz nawet nie wychylając głowy poza basen Nie neguję tego, ale też nie pochwalam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Ja też się lubię zmęczyć, najlepiej jak pot cieknie za uszami
    Najlepiej góry, góry i jeszcze góry, ale wędrówka. Rower to ja wysiadam, choć po mieście jeżdżę jakimś szmelcem.
    Gratuluję wyprawy, kondycji i naprawdę dobrych zdjęć
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Co kto lubi, ja Maroko akurat przejechałem wypożyczonym samochodem (jazda tam to też pewnego rodzaju sport ekstremalny ), ale też nie wyobrażam sobie leżenia plackiem dłużej, jak 1 dzień. Z drugiej strony, z wiekiem coraz bardziej rozumiem ludzi, którzy tak wolą odpoczywać.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Ciekawy sposób spędzenia urlopu, podziwiam , fotki fajne
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Kupuje wycieczke do Maroko.Wypoczywam dwa tygodnie.Podaja drinki do lezaka.Pogoda sliczna,Caly rok ciezko pracowalem i oszczedzalem.Teraz odpoczywam.Czy moze inaczej Caly rok sie bycze aby dwa tygodnie popedalowac
    A u mnie to tak wygląda: cały rok ciężko siedziałem za biurkiem przy kompie, telefony, social media itd. Drinkowałem cały rok w weekendy, aby się odstresować i pożegnać jakoś tydzień. Myśl o urlopie spędzonym na leżaku przy drinkach które piłem cały rok skutecznie mnie zniechęca do odpoczywania w hotelach all inclusive. Nie mówię, że na takich wyjazdach nie pije się w ogóle. Co w tym wszystkim sprawia mi radochę? To że jestem ubity jak koń pokonując kilometry i w tym stanie piękne widoki i bycie tam jest o wiele bardziej intensywne niż po przejechaniu 100 km klimatyzowanym samochodem.

---------- Post dodany o 22:52 ---------- Poprzedni post był o 22:45 ----------

Z ciekawości, co robi organizator, jak ktoś kondycyjnie przestaje dawać radę, albo złapie kontuzję? W obcym kraju często np. można się czymś zatruć i to potrafi rozłożyć największego twardziela.
    Organizator ma taką włócznię i dobija tych co padną po drodze żeby się nie męczyli ;D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Serio pytam.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Każdy z uczestników powinien mieć podstawowe leki, biegunka, gorączka itd. Ja dodatkowo szczepiłem się dodatkowo na dur brzuszny polio i inne choroby. Podczas tej wyprawy nikt nie miał jakiś wielkich problemów ze zdrowiem. Jadąc na taką wyprawę podpisujesz umowę w której są punkty jedziesz na własną odpowiedzialność itd.

Jeśli padniesz po drodze na pewno nikt nikogo nie zostawi na środku pustyni. Grupa doprowadzi Cię do najbliższej miejscowości. Zameldujesz się w jakimś hoteliku i jak będzie lepiej dogonisz grupę lokalnym transportem.

Ogólnie wyjazdy z tą grupą nie są dla osób, które przestaną jechać bo zrobiły kupę o 3 razy za dużo niż normalnie, albo muszą zjeść 5 ciepłych posiłków w ciągu dnia.

Pewnego ranka zajrzałem do sakwy a tam puszeczka tuńczyka jakieś 100 g i pół czekolady... do najbliższego miasta 80 km przez 2 nieduże przełęcze po kamienistej drodze. No musisz dojechać i tyle

Ostatnio edytowane przez Marek86 ; 23.10.14 o 09:01

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

relacja - rowerkowa rewelacja
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Z drugiej strony.100 km dziennie na rowerze.O 22. lub kolo tego jestem u celu.To urlop czy jakos inaczej to nazwac.Ja rozumiem,ze mozna tak lub inaczej ,ale czy trzeba az tak????
    Kupuje wycieczke do Maroko.Wypoczywam dwa tygodnie.Podaja drinki do lezaka.Pogoda sliczna,Caly rok ciezko pracowalem i oszczedzalem.Teraz odpoczywam.Czy moze inaczej Caly rok sie bycze aby dwa tygodnie popedalowac.Sam nie wiem co lepsze .
    Osobiscie wqole sie pobyczyc i pozwiedzacza swoje pieniadze niz pedalowac.Ale kazdy ma swoje kolko obok glowy.
    Po raz kolejny fascynuje mnie Twój kompletny brak zrozumienia dla upodobań odmiennych od Twoich, który tak chętnie manifestujesz na każdym kroku. Proponuję poćwiczyć nad otwartością umysłu. A jeśli chodzi o wątek aktywnego wypoczynku, to może być on świetną odskocznią od pracy umysłowej przez cały rok, sama preferuję taki rodzaj wakacji.

A jeszcze do autora: ogromny szacunek dla wytrwałości - sama jeżdżę sporo rowerem, ale ilość kilometrów, o jakiej piszesz, wprawia mnie w osłupienie, szczególnie w tak trudnych warunkach. Jednocześnie trochę zazdroszczę takiej przygody Fantastycznie, że opisałeś ją na Forum.
    Ostatnio edytowane przez realnasty ; 23.10.14 o 10:41
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Marek86 Zobacz posta
    A u mnie to tak wygląda: cały rok ciężko siedziałem za biurkiem przy kompie, telefony, social media itd. Drinkowałem cały rok w weekendy, aby się odstresować i pożegnać jakoś tydzień.
    Straszna to musi byc praca jak w kazda sobote i niedziele musisz chlac aby zapomniec tydzien.Nie kombinujesz aby prace zmienic na mniej wymagajaca picia po tygodniu??