Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Maroko okiem Marka86

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Maroko okiem Marka86

Straszna to musi byc praca jak w kazda sobote i niedziele musisz chlac aby zapomniec tydzien.Nie kombinujesz aby prace zmienic na mniej wymagajaca picia po tygodniu??
    Jakoś mnie mnie źle zrozumiałeś i skąd w Tobie tyle nienawiści? Chlasz od razu. Wychodzę w weekend spotkać się ze znajomymi to co mamy siedzieć przy herbacie w sobotni wieczór?

Chlam wystarczająco dużo, aby po roku pijaństwa weekendowego mieć siłe żeby wsiąść na rower i przejechać duży kawał pustni

Twoja musi za to być nie lepsza że jedyne co możesz zrobić na urlopie to leżeć i czekać aż Ci drink przyniosą bo nie dasz rady z leżaka wstać nachlany jak typowy Polak na wakacjach

Od razu mi lepiej

A jeszcze do autora: ogromny szacunek dla wytrwałości - sama jeżdżę sporo rowerem, ale ilość kilometrów, o jakiej piszesz, wprawia mnie w osłupienie, szczególnie w tak trudnych warunkach. Jednocześnie trochę zazdroszczę takiej przygody Fantastycznie, że opisałeś ją na Forum.
    Dzięki bardzo, jeszcze 5 lat temu mogłem o takich dystansach pomażyć 106kg wagi 20 papierosów dziennie i takie tam udziwnienia.

Piszę to dlatego, że tak na prawdę każdy może zebrać się w sobie i zmienić pewne złe nawyki właśnie po to żeby przeżyć coś więcej

W najbliższym czasie tj pod koniec listopada możecie spodziewać się następnego wyprawowego wątku.... ale na dzień dzisiejszy nic więcej nie powiem
    Ostatnio edytowane przez Marek86 ; 23.10.14 o 11:10

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    A jeszcze do autora: ogromny szacunek dla wytrwałości - sama jeżdżę sporo rowerem, ale ilość kilometrów, o jakiej piszesz, wprawia mnie w osłupienie, szczególnie w tak trudnych warunkach. Jednocześnie trochę zazdroszczę takiej przygody Fantastycznie, że opisałeś ją na Forum.
    witaj w klubie... jestem także pełen podziwu!

jeszcze pytanko do autora. jaki czas (oczywiście mniej więcej) spędzaliście jednorazowo od postoju do postoju w siodle?
    ja mam jeszcze takie spostrzeżenie (na swoim przykładzie), że dystans, to nie wszystko. liczy się jeszcze dla mnie czas.
    na dzień dzisiejszy osiągnąłem ok 2.5 - 3h jednorazowo w siodle. myślę, że więcej już nie usiedzę
    czas pewnikiem będzie się skracał w zależności od warunków.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Kiedyś jeździłem na obozy rowerowe, 80km to dla mnie nie był problem ale wypuszczać się do Afryki na rowerze!? Marek86 - Jesteś prawdziwym hardkorem!
    Dla mnie jeżdżenie z pełnym sprzętem jest strasznie uciążliwe. Niesamowitym uczuciem za to jest na chwilę porzucić sakwy/plecak i ruszyć bez obciążenia!
    Dzięki za relację i zdjęcia. Bacznie obserwuję!

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

jeszcze pytanko do autora. jaki czas (oczywiście mniej więcej) spędzaliście jednorazowo od postoju do postoju w siodle?
    Różnie - to jest tak że grupa dzieli się na tych co jadą szybciej i tych co jadą wolniej. Jedziesz zatrzymasz się na obiad, zrobisz zdjęcia. Jak zbliżasz się do szarego końca przyciśniesz żeby nie zamulać całej grupy.

Czasami jazdy wychodziło 6 a czasami 10 godzin - naprawdę różnie zależy od terenu oraz warunków - głównie wiatru.

Ja osobiście nie widzę problemu żeby na rowerze spędzić 8h - ostatnio staram się jak najmniej siadaćna siodło, wtedy nogi bardziej pracują, po pewnym czasie idzie się przyzwyczaić.

Dla mnie jeżdżenie z pełnym sprzętem jest strasznie uciążliwe. Niesamowitym uczuciem za to jest na chwilę porzucić sakwy/plecak i ruszyć bez obciążenia!
    Czasami trzeba jeszcze zabrać szamy na dwa dni i wody - najwięcej jednorazowo wiozłem 8 litrów wody

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Marek86 Zobacz posta
    Czasami jazdy wychodziło 6 a czasami 10 godzin - naprawdę różnie zależy od terenu oraz warunków - głównie wiatru.

Ja osobiście nie widzę problemu żeby na rowerze spędzić 8h...
    chyba się nie rozumiemy? a jeżeli mnie dobrze rozumiesz, to ja jestem w szoku
    dla pewności. nie chodziło mi o dystans czasowy dzienny łączony.
    chodzi mi dla przykładu: od 10 - 12 rower, 15 - 20 minut przerwy i tak aż do wieczora.
    jeżeli jest tak, jak napisałeś (8h na rowerze), to ja już w samochodzie mam z tym problem i muszę się zatrzymać na malutką przerwę

powtórzę, bo warto. zabawa przednia, foty super, podziwiam i zazdroszczę (pozytywnie)!!!
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jazdy z przerwami Ciężko mi powiedzieć co ile, nie było jakiś ustalonych terminów postojów. Damy radę jedziemy, nie damy rady stoimy ;p albo wpychamy rowery.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Marek86 Zobacz posta
    Jakoś mnie mnie źle zrozumiałeś i skąd w Tobie tyle nienawiści? Chlasz od razu. Wychodzę w weekend spotkać się ze znajomymi to co mamy siedzieć przy herbacie w sobotni wieczór?

Chlam wystarczająco dużo, aby po roku pijaństwa weekendowego mieć siłe żeby wsiąść na rower i przejechać duży kawał pustni

Twoja musi za to być nie lepsza że jedyne co możesz zrobić na urlopie to leżeć i czekać aż Ci drink przyniosą bo nie dasz rady z leżaka wstać nachlany jak typowy Polak na wakacjach

Od razu mi lepiej

Sam stwierdziles,ze pijesz,zeby sie odstresowac(co tydzien)To moje pytanie o ciezkiej pracy.Gdzie Ty tu nienawisc widzisz??I co tu mozna zle zrozumiec.
    Przecie to Twoje slowa ,ze pijesz co tydzien aby zapomniec o ciezkim tygodniu.
    Nie skrecaj o mojej pracy i moim chlaniu.Ja chlam codziennie z przyjemnosci i caly rok mam urlop.Codziennie niedziela.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Bardzo fajna relacja
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

tym razem przedstawiłem nieco życia "miejskiego", jednak zdecydowanie wolę obszary które nie są zaludnione