Strona 6 z 69 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Odp: Nowy Panasonic LX100

Cytat Zamieszczone przez Ar2 Zobacz posta
    A co do ekwiwalentu.. Aby nikt ich nie musiał wyliczać
    Znaczy że według tego wykresu Panasonic LX100 ma "ciemniejszy" obiektyw niż moja analogowa jeszcze Minolta 28-80 3.5-5.6?
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    O ja pierdziu ... moim LX5 bez osłony p.słonecznej zrobiłem wiele tysięcy fotek, głównie w pełnym słońcu, bo to aparacik typowo wakacyjny, nie zanotowałem żadnej flary ... w LX100 będzie podobnie, ale oczywiście lokalni miszczowie foto, bez osłony ani rusz ... może trauma po fujiorbach????
    I jak zwykle kulą w płot... Moje osłony przeciwsłoneczne leżą w szafie nawet nie rozpakowane z folii. Co nie zmienia faktu, że niektórzy ich używają i dobrym zwyczajem jest dodawać ten kawałek plastiku do zestawu, a nie dymać klienta na dodatkowe siano. Co kogo obchodzi co robiłeś ze swoim legendarnym LX5?

---------- Post dodany o 22:58 ---------- Poprzedni post był o 22:53 ----------

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Znaczy że według tego wykresu Panasonic LX100 ma "ciemniejszy" obiektyw niż moja analogowa jeszcze Minolta 28-80 3.5-5.6?
    Nie ciemniejszy, tylko dający GO o 1/3 działki większą w drugiej połowie zakresu ogniskowych.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Osłona przeciwsłoneczna to nie tylko na flary, ale również na spadek kontrastu.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Osłona przeciwsłoneczna to nie tylko na flary, ale również na spadek kontrastu.
    A przy korzystaniu z wizjera EVF, koniecznie czarna tkanina na głowę, bo w przeciwnym przypadku niezasłonięte promienie słoneczne wydatnie zdegradują obraz w wizjerze ... co spowoduje niewyobrażalne utrudnienia w dobrym kadrowaniu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

moim zdaniem jakąś dziwna tajemnicą jest owiany ten model:
    na załączonym obrazku wg mojej oceny brakuje stabilizacji i odchylanego ekranu:

to oczywiście moje domysły na podstawie "reklamy".
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

0:55; masz rację.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Ar2 Zobacz posta
    A co do ekwiwalentu.. Aby nikt ich nie musiał wyliczać
    taaa, a ja się pytam czemu nie brać za bazę 645, wszak mały obrazek to kompromis i w porównaniu z 645 ma wielką GO.

Nie wiedziałem, że w fotografii najważniejsza sprawą jest GO dla małego obrazka. Czy to jakaś wykładania? Nie spotkałem się dotychczas z oceną zdjęć bazującej na GO no, ale co kto lubi.

Swoją drogą kompakt z dużym sensorem i dobrym szkłem dla wielu może być idealnym rozwiązaniem. Byle tylko szybkość oprogramowania była zadowalająca.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    Nie wiedziałem, że w fotografii najważniejsza sprawą jest GO dla małego obrazka. Czy to jakaś wykładania? Nie spotkałem się dotychczas z oceną zdjęć bazującej na GO no, ale co kto lubi.
    Wśród internautów liczy sie tylko płytka głębia, dalej się nie patrzy. Jak nie ma "efektu wow" w portrecie w postaci rozmytych uszu u modelki to portret jest słaby
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Dziesiątki lat fotografowie walczyli o jak największą GO, a teraz fetyszem jest mała GO.
    Ot, ironia dziejów
    Możnaby pomyśleć, że rozmiar GO jest wprost proporcjonalnie powiązany z pewnym elementem anatomii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Przesadzacie. Jakiś uniwersalny sposób porównania tego parametru jest potrzebny przy takiej mnogości formatów. A jaki punkt odniesienia sobie wybierzemy, to nie ma znaczenia, byleby był spójny. Inna sprawa, że niektórzy robią sobie z tego ołtarzyk, ale to już nie wina systemu
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb