Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Urlop do 19.09 więc Caryńska w planie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Smakowite te Bieszczady w jesiennej kolorystyce, miło się je wspomina, oglądając Twoje kadry. Podobają mi się 162. i 163. z tymi ciągnącymi się pasami skarlonych jarząbów, we wrześniu mają przepiękną żółtą i pomarańczową barwę.
Przyjemna jest wędrówka na Krzemieniec przez Rawki, zresztą wszystkie miejsca są piękne.
Pozdrawiam
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Połonina Caryńska
Kolejny dzień z przepiękną, słoneczną pogodą.Od samego rana słońce
Przygoda z Przełęczy Orłowicza, gdzie zgrzany, spocony dokonywałem zmiany garderoby, a zimny wiatr dobierał się do moich pleców, skończyła się nocą z gorączką i dreszczami. Rano miałem zamiar podwieźć szwagra do Ustrzyk Górnych i wrócić na kwaterę kurować się dalej. Jednak za jego namową kupiłem w sklepie Polopirynę, którą szybko zażyłem(jakąś ekstra dawkę) i ruszyliśmy razem na szlak.Było to najlepsze, co mogłem zrobić. Przepiękne widoki wynagrodziły wszystko, a i gorączka jakoś zniknęła
(Oprócz fotki 178 i 201, gdzie próbowałem pozbyc się przepałów(z marnym skutkiem), wszystkie pozostałe to czyste jpg z E-510, bez żadnej obróbki)
Ruszamy z Ustrzyk Górnych czerwonym szlakiem i pozostajemy na nim do samego końca w Brzegach Górnych.
Wędrówkę zaczynamy dość stromym podejściem przez las.
Kapliczka gdzieś z początku trasy:
177.
178.
Po pokonaniu górnej granicy lasu otwiera sie nam widok na spaloną słońcem trawiastą połoninę:
179.
Szwagier jak zwykle z przodu, ale ze względu na mój chorowity stan poświęcił się i niesie mój plecak(tak apropos swojego nie miał)
180.
181.
Najładniejszy widok przy początkowym pokonywaniu Połoniny Caryńskiej roztacza sie w kierunku południowo-wschodnim. Widzimy charakterystyczne gniazdo Tarnicy, a blizej małą grań, złożoną z kilku garbików, którą przed chwilą mijaliśmy bokiem.
182.
183.
184.
185.
Piekne poloniny.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ale mi się zdjęcia podobają, brawo![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||