Bardzo fajna relacja i jakże inna od tej tytułowego JanaWidać, że każdy na coś innego zwraca uwagę i inaczej przedstawia otaczający go świat.
PS. Żeby nie było jakiś niedomówień relacja Jana_S też była fajna![]()
Bardzo fajna relacja i jakże inna od tej tytułowego JanaWidać, że każdy na coś innego zwraca uwagę i inaczej przedstawia otaczający go świat.
PS. Żeby nie było jakiś niedomówień relacja Jana_S też była fajna![]()
inne relacje bo i wycieczki inne- moja wraz z zorganizowaną grupą, osiem1984 - pojechał indywidualnie... i przywiózł fajny materiał, ja w każdym razie śledzę wątek z zapartym tchem. Zwłaszcza że np. w David Garedży nie byłem.
Przy tej okazji - ciekawi mnie wątek Azersko - Gruziński. Z tego co czytałem i słyszałem od Gruzinofilów, to raczej Gruzja domaga się od Azerbejdżanu zwrotu kompleksu David Garedża. Bo do obiektu roszczą sobie prawa obie strony a granica, to taka spuścizna po ZSRR, pomiędzy dwiema niegdysiejszymi republikami nie jest precyzyjnie wyznaczona. Znajoma pilotka opowiadała, że zdarzały się wycieczki które do klasztoru nie dojechały bo wojska Azerskie blokowały dostęp.
Dzisiaj postaram się coś dopisać (jak mnie sen nie zmorzy po dłuuugiej pracy). Postaram się zbliżyć nieco do Stepancminda lub jak kto woli Kazbegi.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Abstrahując nieco od tematu. Czy w swoje podróże zabieracie zapasowe body? Własnie zacząłem się zastanawiać, jak bardzo mógłbym popsuć sobie wyjazd, gdyby nagle uszkodzeniu uległ mój podstawowy aparat. Aż zacząłem zastanawiać się przed najbliższym wyjazdem (już 29 sierpnia), czy nie rozejrzeć się za czymś prostym, co dałoby możliwość dokręcenia posiadanej przeze mnie szklarni.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Do zapasowego body zawsze można przypiąć jakieś szkiełko i focić naprzemiennie, nie przepinając obiektywów, czyli łączymy przezorność z przyjemnością![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnio edytowane przez Krakman ; 18.08.14 o 20:29
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
I wszystkie paliły koszmarne ilości paliwa. Zil spokojnie lykal 40-60 l na 100km, Urale bez wahania chlaly 100/100...
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1